5000-6500 TL iPhone SE vs Android telefon

Bütçe
5000-6500
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selamlar. Yakın zaman içerisinde yeni telefon alacağım. Kamera ve yazılım stabilizasyonu bakımından aklımdaki ilk seçenek SE. Mobilde fazla oyun oynayan birisi değilim, denk geldiği zaman oynuyorum desem yeridir. Sizce 128'lik SE almak mantıklı mıdır yoksa tercihimi Android cephesinden yana mı kullanayım? SE kullanan veya deneyimlemiş olanlar yanıtlarsa çok memnun olurum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Yakın zaman içerisinde yeni telefon alacağım. Kamera ve yazılım stabilizasyonu bakımından aklımdaki ilk seçenek SE. Mobilde fazla oyun oynayan birisi değilim, denk geldiği zaman oynuyorum desem yeridir. Sizce 128'lik SE almak mantıklı mıdır yoksa tercihimi Android cephesinden yana mı kullanayım? SE kullanan veya deneyimlemiş olanlar yanıtlarsa çok memnun olurum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Ekran ve bataryası sebebiyle özel olarak iOS fanteziniz/hevesiniz yok ise ben tavsiye etmezdim SE 2020 modelini.
S20 FE SD 865 öneririm size.
Bataryasının günlük kullanımınıza yeteceğinizi düşünüyorsanız SE 2020 modeli S20 FE SD 865 modelinden arka kamera, GPU ve CPU olarak bariz daha iyi.

SE 2020 tavsiye ederim kendim de kullanıyorum çok performanslı bir cihaz kamerası sesi olsun güzel zaten eğer ekranın küçük olmasını dert etmiyorsan alabilirsin sadece sosyal medya kullanımıyla bataryası %100 şarjla 6-7 saat arası gidiyor. Uzun yıllar rahat rahat kullanırsın kafan rahat olur güncellemen geldi mi anında geliyor Android gibi 2 yıl güncelleme ver sonra bir daha yüzüne bakma olayı olmaz.

Tahminimce 6500 lira civarında S21 FE çıkacak. İçinde Snapdragon 888 olacak. Onu beklemenizi öneririm.
Ne zaman duyurulacağına dair bilginiz var mı hocam?
SE 2020 tavsiye ederim kendim de kullanıyorum çok performanslı bir cihaz kamerası sesi olsun güzel zaten eğer ekranın küçük olmasını dert etmiyorsan alabilirsin sadece sosyal medya kullanımıyla bataryası %100 şarjla 6-7 saat arası gidiyor. Uzun yıllar rahat rahat kullanırsın kafan rahat olur güncellemen geldi mi anında geliyor Android gibi 2 yıl güncelleme ver sonra bir daha yüzüne bakma olayı olmaz.
Bir bakımdan bu şekilde düşünmekteyim hocam, ekran kasa oranına alıştım desem yeridir benim için pek sorun teşkil etmiyor.

Son düzenleme:

Android'de donanım 1. öncelik yazılım 2. öncelik IOS'da tam tersi. Kaldı ki Samsung'un 4 sene destek sözü var. S20 FE yi SE 2020'den daha uzun yıllar kullanacağını düşünüyorum yıl olmuş 2021 o bataryalı o kasalı o ekranlı telefon sırf iPhone diye alınmaz donanım olarak tek iyi yanı işlemcisi.

Android'de donanım 1. öncelik yazılım 2. öncelik IOS'da tam tersi. Kaldı ki Samsung'un 4 sene destek sözü var. S20 FE yi SE 2020'den daha uzun yıllar kullanacağını düşünüyorum yıl olmuş 2021 o bataryalı o kasalı o ekranlı telefon sırf iPhone diye alınmaz donanım olarak tek iyi yanı işlemcisi.

Senin düşüncen bu ama bu kasayı seven insan çok gayet de güzel aldığıma pişman olmadım tek elle rahat kullanıyorsun cebine koyuyorsun rahatsız etmiyor ben fırıncı küreği gibi telefon taşımaktan bıktığım için aldım kürek gibi cihazlar var hep küçük cihazlar kalmadı hala ideal boyutu çerçeveler biraz büyük evet ama alışıksan sorun etmezsin zaten bunlar çok büyük dertler değil Apple'in cihazlarına verdiği destek Samsung'tan kat kat daha iyi 4 yıl diyor ama 2. yıldan sonra bir daha ne yüzüne bakıyor ne umurunda oluyor Apple'ı kullanan bilir alan pişman olmaz. iPhone yıllarca stabil donmadan kasmadan kullanılır hala 5S kullanan dolu insan var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı