5000 TL sistem toplama

SecretSS

Hectopat
Katılım
15 Nisan 2020
Mesajlar
121
Herkese iyi forumlar. Ben mayıs ayının başında bir sistem toplayacağım. Maksimum bütçem 5000 TL, tabii dolar kuru yüzünden 5200 civarına kadar çıkabilirim. Benim aklımda fotoğrafta görmüş olduğunuz sistemi almak, şu anki kur ile 5197 TL ediyor. Bende zaten ASUS VG245H monitör mevcut, aynı şekilde kulaklık, fare ve klavye de var, yani sadece kasa toplayacağım. Sizlerden öneri almak için bu konuyu açtım. Ayrıca birkaç sorum olacak:
  • 550 Watt güç kaynağı yeterli olur mu?
  • Anakart üzerinde kasa içerisinde bulunan fanları ve fan LED'lerini bağlamama yeyecek kadar fan yuvası var mı?
  • MSI Armor RX 570 ekran kartında ısın sorunu yaşar mıyım?
Not: Ancak öneride bulunurken lütden sadece Vatan Bilgisayar mağazı üzerinden öneride bulunun, çünkü bütün parçaları oradan almak zorundayım, bilginize.

Screenshot_20200415_232502.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
- 550W yeterli olur.
- SSD kronik sağlık düşme sorunlu.
- Ekran kartı modeli kronik ısınma sorunlu ve bütçeye göre az kalmış.
- 2600 yerine 1600 AF alın, performansları neredeyse aynı.
-SSD yi normalde Crucial 480 gb olan mpdel alacaktım da şimdilik bunu yakın fiyat görünce koydum.
-Ekran kartı da bütçeye göre az demişsiniz ancak bir öneride bulunursanız (Vatanbilgisayar'dan olmak koşulu ile) daha faydalı olur benim için.
-1600 AF Vatanbilgisayarda mevcut değil maalesef, ki 1600 var ama 2600 ile aralarında 90 tl gibi bir fark bu yüzden 2600 seçtim.
Yorumunuz için teşekkür ederim.
 
@stevesm1221 hocam çoğu şeyi söylemiş zaten. Ekran kartına o kadar para verilmez. Ve ısınma sorunu var diye biliyorum. Onun yerine farklı bir yerden RX 570 alın. 200 TL kârınız olur. RAM ise 600 TL'ye bulunabiliyor. Onun dışında R5 2600 yerine R5 1600 AF çok daha iyi bir tercih olur.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ancak konuda da belirttiğim gibi başka yerden almak gibi şansım yok. Bu yüzden satıcı tavsiyesi yerine ürün tavsiyesinde bulunursanız bana daha çok yardımcı olursunuz. Tekrar teşekkür ederim.
Tamam ama Ryzen sistemde RAM'in frekans değeri çok önemli. 3200MHz yaparsanız çok iyi olur. Gözle görülür bir FPS artışı olur.
Ben de isterim daha fazla performans ancak diğer bileşenlerden kısmadan bu bütçeye sığdıramadım. 5200 TL nin de maalesef 1 kuruş üstüne çıkamam. Tekrar yorumunuz için teşekkürler.
 
Doğru söylüyorsunuz. Şimdi baktım 1600'ün AF versiyonu yok ve 2600 ile aralarında fazla fiyat farkı yok. 2600 daha iyi bir tercih o zaman. Ekran kartı olarak kesinlikle GTX 1650 Super öneririm. RX580 ile yarışan bir kart.
-Öneriniz için çok sağ olun. Ancak RX 570 i çıkarıp GTX 1650 takarsam toplam fiyat 500 TL civarında artıyor ve bunu karşılamam mümkün değil. Ayrıca ısınma sorununu görmezden gelirsek RX 570 ekran ksrtı GTX 1650 ekran kartı ile başabaş hatta bazı oyunlarda daha yüksek fps veren bir kart. Yorumunuz için tekrar teşekkürler.
Örnek olarak;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı