500TL İle Oyun İçin Sistem Toplama

Bence konsola yönel düşük bütçede konsol daha avantajlı oluyor. Sonuçta oyun için istiyorsun. İllada PC'de lazım diyorsan konsolu 2.el alıp uygun fiyatlı bir laptop bulabilirsin.

Anlıyorum bütçeniz yetersiz fakat belirttiğiniz bütçe ile oynamak istediğiniz oyun arasındaki fark o kadar ironik'ki sistem tavsiyesi bile veremiyorum artık.

Şunu kabullenelim artık GTA V için sistem toplamak değilde normal bir sistem için en az 1000 TL gibi bir bütçeye ihtiyacınız var.2. ele yönelmenizide pek tavsiye etmiyorum.Eğer 500 TL ye oyun içi sistem toplarsanız (ki 500 TL ye oyun için demek bile absürt) oynayabileceğiniz tek oyun San Andreas olur herhalde.

Artık kabullenin dolar bu kadar yüksek iken böyle bir bütçe ile sistem toplamak saçmalık.Bütçenizi 1000 TL ye çıkarmaktan başka çareniz yok.Maddi durumunuz elvermese bile bunu kabullenmelisiniz.

Ayrıca eklemek istediğim bir konu ise alacağınız sistemin ömrü olacaktır.Hem 500 TL hem de 2. el almak sizin ve sisteminizin için vahim bir durum.Hayallerinizi yıkmak istemem fakat bütçenizi arttırabildiğiniz kadar arttırmalısınız.

Haklısınız fakat toplamda 650 TL gibi bir fiyatla topladığım sistemde GTA V'i akıcı bir şekilde oynanılabileceği de bir gerçek.

Son düzenleyen: Moderatör:
500 TL'ye alınacak bir sisteme GTA V yüklemek, topladığınız sisteme eziyet çektirmekten başka bir şey değildir. Günümüz sistemleri bile GTA V gibi bir oyunda bu kadar zorluk çekerken, böyle bir sisteme GTA V yüklemek sistemin ömrünü azaltmaktan başka bir şey değildir.

Anlıyorum bütçeniz yetersiz fakat belirttiğiniz bütçe ile oynamak istediğiniz oyun arasındaki fark o kadar ironik ki sistem tavsiyesi bile veremiyorum artık.

Şunu kabullenelim artık GTA V için sistem toplamak değilde normal bir sistem için en az 1000 TL gibi bir bütçeye ihtiyacınız var. 2. ele yönelmenizi de pek tavsiye etmiyorum. Eğer 500 TL'ye oyun içi sistem toplarsanız (ki 500 TL ye oyun için demek bile absürt) oynayabileceğiniz tek oyun San Andreas olur herhalde.

Artık kabullenin dolar bu kadar yüksek iken böyle bir bütçe ile sistem toplamak saçmalık.Bütçenizi 1000 TL'ye çıkarmaktan başka çareniz yok. Maddi durumunuz elvermese bile bunu kabullenmelisiniz.

Ayrıca eklemek istediğim bir konu ise alacağınız sistemin ömrü olacaktır. Hem 500 TL hem de 2. el almak sizin ve sisteminizin için vahim bir durum. Hayallerinizi yıkmak istemem fakat bütçenizi arttırabildiğiniz kadar arttırmalısınız.

Topladığım 500TL'lik 2.el bilgisayar GTA 5'i 720p'de sorunsuz çalıştırıyor ve 30-40FPS veriyor. Bu ayarlarda hemde:

caps-9350.jpg

2.El olabilir ama bir sürü temiz parça satan insan var. En az 2-3 yıl gider diyorum ben.

3 yıl da her gün kumbarasına 1 lira atsa 1000TL'si olur. O zaman yeni konu açar yeni bilgisayar toplarız sıkıntı yok :D

@SeArsLaN

Buyur hocam bu sistemi al. 2.El ama sıfır ayarında bir sistem.

4GB alırsan 480 TL, 2 tane 4 GB alıp 8GB yaparsan 550 TL. (Tavsiyem 8GB)

Screenshot_2017-03-17-10-39-29-1.png

GTA 5'i çok rahat çalıştırır. 720p monitörler için canavar gibi bir sistem.

Hard Disk Sata 2 bu arada...

720p'de güzel ayarlarda ve kayıttaki performansı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yalnız attığın videoda iki işlemci kullanılmış. Yanlış bilgi olmasın.

Topladığım 500TL lik 2.el bilgisayar GTA 5 i 720p de sorunsuz çalıştırıyor ve 30-40FPS veriyor. Bu ayarlarda hemde:

Eki Görüntüle 221390

2.El olabilir ama birsürü temiz parça satan insan var. En az 2-3 yıl gider diyorum ben.

3 yıl da her gün kumbarasına 1 lira atsa 1000TL si olur. O zaman yeni konu açar yeni bilgisayar toplarız sıkıntı yok :D

@SeArsLaN

Buyur hocam bu sistemi al. 2.El ama sıfır ayarında bir sistem.

4GB alırsan 480 TL, 2 tane 4 GB alıp 8GB yaparsan 550 TL. (Tavsiyem 8GB)

Eki Görüntüle 221397

GTA 5 i çok rahat çalıştırır. 720p monitörler için canavar gibi bir sistem.

Hard Disk Sata 2 bu arada...

720p de güzel ayarlarda ve kayıttaki performansı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben o RAM'i almazdım satıcısı yüzünden. Tüm ankartlara uyar demiş. Böyle yalan sallayabiliyorsa o RAM'den başka şeyler de çıkabilir.

• Anakart 180 TL
ASUS P5P43T-SI (Aliexpress.com)
  • İşlemci 73 TL
Intel Core 2 Quad Q9400 (Aliexpress.com)
  • Ekran Kartı 220 TL (Sıfır)
MSI Amd Radeon R7 240 2GB (Hepsiburada.com)
  • RAM 108 TL (Sıfır)
HI-LEVEL 4GB DDR3 1600 MHz (Webdenal.com)
  • PSU 37 TL (Sıfır)
350W PSU (Gittigidiyor.com)
  • High Cooler İşlemci Soğutucu 15 TL
LGA 775 İşlemci Soğutucu (Sahibinden.com)

Monitör lazım mı bilmiyorum.

Toplamda (kargolar dahil) 633TL tuttu.

Kasa ve monitörü letgo, sahibinden.com gibi ortamlardan sana yakın olan yerlerde çok ucuza bulabilirsin ve hatta kasa bulamazsan eski bilgisayarımın kasasını sana kargo bedelini ödersen yollayabilirim (ön tarafı yok!).

Eğer elinde birikmişin varsa işlemci ve anakartı çok geçmeden almanı tavsiye ederim çünkü dolar yükselecek.

Yurtdışı (Aliexpress.com) dan alacağın ürünlere yazdığım fiyatlar %7 kur çevirim ücreti ve kargo bedelleri eklenmiş haldeki fiyatlardır.

Yurtiçinden alacağın ürünlere yazdığım fiyatlar kargo bedelleri eklenmiş haldeki fiyatlardır.

Ne olursa olsun işlemci ve anakart gelmeden Türkiyeden parça siparişi verme çünkü Türkiyeden aldığın ürünleri 14 gün içinde iade edebilme hakkın var eğer arızalıysa deneyemediğin için arızalı olup olmadığını anlayamazsın.

Eğer işlemci veya anakart arızalı gelirse (çok düşük bir ihtimal) ürünleri satın aldığın satıcılar yüksek geri dönüş puanına sahip, para iadesi yapacaklardır.

Eğer Aliexpressten alışveriş yaapmayı bilmiyorsan yardımcı olurum.

Ve bu sistemle GTA V'i low ayarlarda oynayabilirsin diye düşünmekteyim.

Edit: Bu listedeki parçaları almayı düşünürseniz benimle iletişime geçin çünkü anakartın gümrüğe takılma ihtimali yüksek, satıcıyla konuşmamız gerekebilir.
Bence bu sistem gayet yeterli ve işlemci ve anakart dışındaki parçaları sıfır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı