5600X ısınıyor

Kasa, anakart, PSU modellerini belirtmeniz iyi olur. BIOS ayarlarını default kullanıyorsan stok fanla ısınma problemi yaşarsın.

Sistem bilgimi imzada görebilirsin. Sistemimi 3 ay stok fanla kullandım, ilk aldığımda benzer değerleri görüyordum. 4 GHz 1.1v olarak under-voltage da kullanıp 70-75 derecelere kadar düşürdüm. Şu an 4.3 GHz 1.35v ayarlarda kullanıyorum sıvı soğutmayla yük altında 55 derece civarlarını görüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok soğutucu kullanıyorum, voltaj düşürme gibi bir şey düşündüm çünkü aşırı aşırı performansa ihtiyacım yok voltaj düşürerek performanstan az da olsa ödün verebilirim.
Soğutucu bütçen yoksa ve performans kaybı önemli değil diyorsan CPB kapatabilirsin. BIOS'tan Core Performance Boost ayarını ''Disabled'' yap.

Sizin kasanız nedir hocam? Bende aynı işlemciyi sipariş ettim stok fan ile kullanacağım, kasa Cooler Master TD500 Mesh, sıkıntı olur mu ki?

Arkadaşlar, kasa ve güç kaynağı maalesef Rampage bunları ben seçmediğim için böyle, Cbp'yi kapatma fikri geldi aklıma ama çok fazla düşeceğini düşündüm performansın hafif voltaj düşürerek devam etme fikri daha mantıklı geldi ama voltajı nasıl ayarlamam gerektiği hakkında çok bilgi sahibi değilim, mesela voltaj düşürürken 3 tane voltaj değerinden hangisini düşürmem lazım gibi bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı