5820K 4.5Ghz overclock ayarları

Öncelikle işlemcinizin kalitesine bağlı. Fakat ben Hyper212 ile yapıyorum o soğutucu ile bu voltajları vererek çıkartabilirsiniz. Ram'ler nedir acaba? Yüksek Mhz'li ram lazım. Çünkü biz burda çarpan arttırmıyoruz işlem hızı arttırıyoruz ona bağlı RAM hızıda artmalı. 2133 ve 2400 MHz RAM'iniz varsa hiç RAM'leri tehlikeye atmayın. Onlarada overclock gerekir. Büyük ihtimal yazım yanlışından ban yiyeceksiniz.
 
3200MHz ise problem çıkmaz. 3333 oluyor onu 3000MHz'ye çekiyorum RAMleri zorlamamak için problem olmuyor.
 
%100 yükte voltaj değerleri ne oluyor? Bi hw görüntüsü alır mısın tam yükteyken? Meraktan soruyorum biostan 1.275 vermişsin benimki o 4350anca oluyor o voltajla. 4.5 için tam yükte yaklaşık 1.385 e çıkıyor ki anca gündelik kullanıma uygun stabiliteye ulaşsın.
 
Hocam hw derken neyi kasıt ettiniz acaba? Anlayamadım.

Hocam bu işlemcinizin kalitesine bağlı. Core Voltage 1.280'e çıkıyor. CPU İnput Voltage'yi arttırırsam onu dahada düşürebilirim. Fakat 2V'un üzeri extreme giriyor.

RAM'ler de önemli. Çünkü dikkat ettiyseniz çarpan arttırmıyorum. İşlem hızı arttırıyorum. Benim RAM'ler 3200MHz.

Yinede görüntü isterseniz AIDA64 ve CPU-Z yazılımlarından istediğiniz görüntüyü istediğiniz şekilde atabilirim.
 
Yinede görüntü isterseniz AIDA64 ve CPU-Z yazılımlarından istediğiniz görüntüyü istediğiniz şekilde atabilirim.

Cpu-z'deki core voltage yük altında ne oluyor onu merak ettim. Hw dediğim de hw monitor eksik yazmışım ikisi de aynı gösteriyor cpu-z de olur yani. Benim işlemci biraz ortalama altı kalıyor voltaj/oc oranlamasında onu biliyorum da yine 4500e stabil çıkıyor(36x 125bclock). Haswellerde bu silikon çekiliş olayı biraz fazla mevcut 4.2ye zor çıkanklar var hava soğutmayla.
 
Ben 4.5 pek yük altında sağlıklı olmuyor. Soğutma yetersiz geliyor. Soğutma yeterli olsa dahada çıkar benim CPU. Baya bi voltaj düşürdüm. CPU İnput 1.85'e kadar çektim hala stabildi. Çarpan arttırmıyorum ben. Çarpanla yapınca çok performanslı olmuyor.

Tabi 4.5'un üzeri için çarpan arttırmam lazım. Resimlerinizi ekliyorum test edip birazdan.
 
Hocam 1. yöntemi deneyin. Voltajlar ikinci yöntemdeki gibi olsun.

Hocam sizin için yaptım tekrar ayarları ben. Ekran görüntüsü atayım. Çarpan arttırarak değil yöntem 1'de dediğim şekilde. Voltajlar ise yöntem 2 deki olmalı.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı