6 aylık erkek tekir kedi gece uyutmuyor

LOTR Manyağı

Hectopat
Yer
Diyarbakır
Arkadaşlar bir erkek tekirim var 20 günlük iken aldık şu an 6 aylık olmak üzere. Kendisiyle tek bir sıkıntım var o da akşam 10-11 gibi uyusa bile sabaha karşı 4-5 arası uyuyor ve miyavlıyor. Acıkmış olabileceğini düşünerek yemek veriyordum ilk zamanlar ama yemeğini yedikten sonra da miyavlamaya devam ediyor. Sanırım uykusunu almış oluyor ve haliyle oyun oynamak ya da evde gezinmek istiyor ama eşim ve ben sabah erken kalkıp işe gittiğimiz için bu bizim için bir sorun haline geldi. Şimdi önerilere açığım kedinin gece miyavlamasının bir çözümü var mıdır ne yapılabilir? Oynayıp iyice yoruyoruz gece uyanmasın diye ama 11'e kadar uyutmasak bile gece 5'te uyanıyor.

Oyuncağı vs. var mı? Sıkıldığı için miyavlıyor olabilir.
Var evet hem de fazlasıyla.
Miyavlayarak tepki çekebildiğinin farkında. Aşağı yukarı bir kaç hafta boyunca miyavlamasına rağmen ilgilenmezseniz geceleri kendi halinde takılıcaktır. Alışkanlık haline getirmesine izin vermeyin.
Birkaç hafta hiç açmayalım yani kapısını miyavlasın kendi kendine öyle mi?

Yok yok sağlık sorunu değil ona eminim. Hınzır gibi yani gün içinde hiç bir problemimiz yok gece spesifik olarak 4-5 arası uyanıyor ve ilgi istiyor.
Gece vakti yemeğini vermeyi deneyin tok karnına daha fazla uyuyabilir belki. Olmadı yukarıdaki arkadaşın verdiği öneriyi yapın. Başka bir çare yok gibi hocam.

Var evet hem de fazlasıyla.

Birkaç hafta hiç açmayalım yani kapısını miyavlasın kendi kendine öyle mi?
Kumuna ulaşabildiği sürece bırakın takılsın bir odada veya evde gezerek. Ben kendi kedimi o şekilde eğitmiştim. İlgilenmeyince dikkat çekemediğinin farkına varıp alışkanlıklarını bırakıyor.

Kumuna ulaşabildiği sürece bırakın takılsın bir odada veya evde gezerek. Ben kendi kedimi o şekilde eğitmiştim. İlgilenmeyince dikkat çekemediğinin farkına varıp alışkanlıklarını bırakıyor.
Kumu zaten bıraktığımız odada. Kapısını kapatmak zorundayız akşam zira olur olmadık gecenin bir yarısı gelip bizi uyandırıyor. Sabah mesai olduğu için gece bu şekilde önlem aldık kendimizce. Ama işte bu kez miyavlamaları başladı. Ama dediğinizi deneyeceğim iki hafta kadar bakalım ne olacak.

Kumu zaten bıraktığımız odada. Kapısını kapatmak zorundayız akşam zira olur olmadık gecenin bir yarısı gelip bizi uyandırıyor. Sabah mesai olduğu için gece bu şekilde önlem aldık kendimizce. Ama işte bu kez miyavlamaları başladı. Ama dediğinizi deneyeceğim iki hafta kadar bakalım ne olacak.
Kediyi geceye kadar uyutmayın, gece olunca bırakın sabaha kadar uyusun. Ancak böyle düzelir :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı