6 Eylül'de okullar açılıyor

Boş konuşmuşsun. Aşıdan başka çare olduğunu söylemedik zaten. Sıkıntı aşının yıllar sonrasındaki etkisi. Aşının yararı evet yok, olsaydı 2. 3. dozu olmazdık. Geçenlerde dalga geçer gibi 4. dozu açıp kapattılar. Bunun mantıklı açıklaması var mı ? Aşı gerçekten yararlı olsaydı birden fazla doz kullanılmazdı. Yıllar sonra ne olacağını aşıyı yapanlar, vuranlar bile bilmiyor. Aşı dediğiniz şey yıllarca test edilmesi gereken bir şey, öyle 5-6 ayda test edilip milletin önüne konulacak bir şey değil.
Birçok aşı 2 doz olarak uygulanıyor zaten. :D Aşılar hakkında bilginiz maalesef yok. Aşının yıllar sonra yapacağı etkileri, aşı yapılma aşamasındayken araştırıyorlar zaten merak etmeyin. Sizin aklınıza gelen şey DSÖ'nün mu aklına gelmeyecek?

Neyse konu "aşı" konusu değil ve ben artık tartışmaktan sıkıldım. Bir alanda tartışabilmek için iki tarafında bilgisi olması lazım ama bu güne kadar gördüğüm tüm aşı karşıtlarının gram bilgisi olmadığından dolayı tartışmanın bir anlamı olmuyor.

Umarım açılır. Fakat 5 gün devamlı bir şekilde açılacağını sanmıyorum. Okulumda sınıflar yaklaşık 35 kişi. Her sırada 2 kişi yan yana oturuyor. Bence en başta hibrit eğitim ile bir nabız ölçümü yapılmalı. Durumlar kötüye gitmezse kesinlikle açılmalı. Zaten kesin yine son dakika kararıyla sözlerinden dönerler.

Zeki arkadaşımız dediğim için hemen boş konuşmuşsun, şaşırmadım zaten biliyordum böyle bir cevap geleceğini. Yıllar sonra etkisi olacağını nerden çıkardın acaba? Bir gün yakalanırsan acaba yarını mı yıllar sonrasını mı düşüneceksin.
Benden bahsediyorsun burada konuyu uzatmaya gerek yok. Ayrıca yakalanmış ve akrabalarını bu virüsten dolayı kaybetmiş birisine '' yarını mı yıllar sonrasını mı düşüneceksin.'' demen baya komik. Güldüm. Yıllar sonra etkisinin olmayacağını bilebiliyor musun ki ''Yıllar sonra etkisi olacağını nerden çıkardın acaba? '' diyorsun ?

O zaman aşı vurulsunlar. Ne yapayım? Onları düşündüğümden zaten aşı vurulmaları zorunlu olsun diyorum. Hem aşı vurulmayıp hem okula gelirlerse her yıl sınıfın mevcudu azalır.
1629395650792.png

Aynen kardeşim. Aşı olunca hayatın garanti.

Sinovac için onay formu imzalanmıyormuş bu doğru mu? Üniversite hastanelerinde neden BioNTech vuruluyor bunlar hakkında bilginiz var mı?
Sinovac geleneksel bir aşı ve varyantlara karşı etkisi çok az. BioNTech daha teknolojik ve koruyuculuğu ciddi anlamda yüksek, kanıtlanmış bir şey. Bu yüzden Avrupa'nın tüm her yerinde BioNTech kullanılıyor.
Grip aşısı da her yıl düzenli olunan bir aşı yalnız. 🙂 Çoğu aşı çift doz olunur. Ve sonsuza kadar koruyuculuk sağlamaz. Tıp o kadar gelişmedi ne yazık ki.
Ah işte anlasalar. Adam diyor ki "yıllar sonra ne olacak?" aşıları olduktan sonra ömür boyu gittiğini sanıyorlar galiba. :D

Cidden bilgisi olmayan insanların yorum yapmaları yasaklanmalı bazı konularda, boştan yere kaos yaratmaktan başka bir işleri yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı