60.000 TL'ye monitör dahil sistem önerisi

Eğer 27 inç 1440p karar verirseniz bunu düşünebilirsiniz bütçenize uygun olarak. Arkadaşınız profesyonel oyuncu değilse bunu tercih etmeli bana kalırsa.

Ben sorayım bir görüntü kalitesi mi önemli yoksa Hz mi diye.

Bence görüntü kalitesi çünkü bende 4080 Ti ekran kartı var ve o zamanlarda 60Hz 4K bir monitor kullanıyordum, ekran yenilemesi düşük geliyordu onun yerine 1080p 280Hz yeni monitore geçtim ve ekran Hz değerine bir süre sonra göz alışıyor ve artık başkalarına akıcı gelsede alıştığımız için gayet normalmiş gibi geliyor ama benim için fark ettiğim şey oyunları 4K oynamakla 1080p oynamanın arasında çok fark var yani ekran Hz değeri ne kadar önemli olsa da daha çok önemli olan ekran kartı el veriyorsa yüksek çözürünürlüklü ekran almak olacaktır.

2k çözünürlüklü bir sistem toplamaya bütçe yetiyorken, 12GB VRAM'li ekran kartı önerisinde bulunmak, anlıyorum..

Anakart:

İşlemci:

Ram:

Ekran kartı:

SSD:

DRAM bulunan bir model isterseniz de:

PSU:

Kasa:

Bu şekilde sistemin toplam fiyatı 53.000₺ oluyor. Kalan parayla da 2k monitör çok rahat bulunabilir.
2k çözünürlükte, 7500F ile herhangi bir darboğaz sorunu yaşamazsınız, 16GB VRAM olmasının anavtajı ile de minimum 2-3 sene boyunca, oyunları çok rahat bir şekilde 2k çözünürlükte akıcı oynama gücüne sahip.

Monitörde alınacağı için geçici bir süreliğine işlemcinin stok fanı ile idare edilebilir, daha sonra şu kule tipi soğutucusu, 7500F'in serin bir şekilde çalışması için fazlasıyla yeterli olur:

2k çözünürlüklü bir sistem toplamaya bütçe yetiyorken, 12GB VRAM'li ekran kartı önerisinde bulunmak, anlıyorum..

Anakart:

İşlemci:

Ram:

Ekran kartı:

SSD:

DRAM bulunan bir model isterseniz de:

PSU:

Kasa:

Bu şekilde sistemin toplam fiyatı 53.000₺ oluyor. Kalan parayla da 2k monitör çok rahat bulunabilir.
2k çözünürlükte, 7500F ile herhangi bir darboğaz sorunu yaşamazsınız, 16GB VRAM olmasının anavtajı ile de minimum 2-3 sene boyunca, oyunları çok rahat bir şekilde 2k çözünürlükte akıcı oynama gücüne sahip.

Monitörde alınacağı için geçici bir süreliğine işlemcinin stok fanı ile idare edilebilir, daha sonra şu kule tipi soğutucusu, 7500F'in serin bir şekilde çalışması için fazlasıyla yeterli olur:
ekipman da dahil başlığa yazmayı unutmuşum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı