60-70 bin TL sistem önerisi

70k banında 5070 Ti ve 7900'lü bir sistem çıkabilir hocam.( 7900X in fiyatları gereksiz arttı eğer düşerse alınır) şu an telefonda olduğumdan öneri yapamayacağım. Eğer hazır isterim dersen 5070 Ti 9700XLI bir sistem çıkar. 9700X biraz daha oyun odaklı 7900 ve 7900X ise render odaklı.
Hocam, RTX 5070 Ti'lı hazır sistemler var, ama nasıl sizce, iyi mi? Ben özellikle Garvix 5A sistemine baktım. Özelleştirmelerle beraber 60-70K bandına geliyor. Ama bilemiyorum, toplamak mı hazır sistem almak mı daha iyi? Topladığım zaman istediğim parçaları tek tek kendim seçebiliyorum sonuçta. Hazır sistemlerde de güzel özelleştirme seçenekleri sunan varsa, o da tercih edilebilir.

Bu bütçelerde genelde 5070 Ti öneriliyor diye görüyorum. Ama Türkiye fiyatı bence gereğinden fazla pahalı. Şahsen 5070 Ti almak isterim, ancak diğer parçalardan kısılmayacaksa tabii. Ekran kartını en iyisi seçip sistemin geri kalanından kısmak hayal kırıklığı olur.

Müsait olduğunuz zaman sistem önerilerinizi merak ediyorum. İster hazır, ister toplama olabilir. Ben NVIDIA ile daha haşır neşirim. CUDA çekirdekleri olsun, sunduğu DLSS, Multi-Frame Gen, Ray Tracing teknolojileri olsun, severim. Şu an RTX 5070 ve 5070 Ti arasında kaldım. Arada 10K gibi bir fiyat farkı var sonuçta (hatta daha fazla). O 10K ile diğer parçaları daha yüksek tutabilirim. Bu yüzden ikilemdeyim.

Müsait olduğunuzda önerilerinizi bekliyorum. İlginiz için teşekkürler.

Hocam, RTX 5070 Ti'lı hazır sistemler var, ama nasıl sizce, iyi mi? Ben özellikle garvix 5A sistemine baktım. Özelleştirmelerle beraber 60-70k bandına geliyor. Ama bilemiyorum, toplamak mı hazır sistem almak mı daha iyi? Topladığım zaman istediğim parçaları tek tek kendim seçebiliyorum sonuçta. Hazır sistemlerde de güzel özelleştirme seçenekleri sunan varsa, o da tercih edilebilir.

Bu bütçelerde genelde 5070 Ti öneriliyor diye görüyorum. Ama Türkiye fiyatı bence gereğinden fazla pahalı. Şahsen 5070 Ti almak isterim, ancak diğer parçalardan kısılmayacaksa tabii. Ekran kartını en iyisi seçip sistemin geri kalanından kısmak hayal kırıklığı olur.

Müsait olduğunuz zaman sistem önerilerinizi merak ediyorum. İster hazır, ister toplama olabilir. Ben NVIDIA ile daha haşır neşirim. CUDA çekirdekleri olsun, sunduğu DLSS, multi-Frame Gen, Ray Tracing teknolojileri olsun, severim. Şu an RTX 5070 ve 5070 Ti arasında kaldım. Arada 10k gibi bir fiyat farkı var sonuçta (hatta daha fazla). O 10k ile diğer parçaları daha yüksek tutabilirim. Bu yüzden ikilemdeyim.

Müsait olduğunuzda önerilerinizi bekliyorum. İlginiz için teşekkürler.

Game garajda bir sistem vardı özelleştirince fena olmuyordu eğer hazır isteniliyorsa bakılabilir fakat anakart da Wi-Fi özelliği yoktu galiba önceden belirteyim.
70k bütçede benim tercihim 5070 Ti olurdu işlemci olarak deli gibi render yapılmayacaksa 9700X alırdım F/P açısından, anaksrt olarak Colorful B650M Plus Wi-Fi destekli olanından alırdım.
Hazır mı yoksa toplama mı daha mantıklı mı diye soracak olursan bu aralar eşitler diyebilirim. Son zamanlarda güzel sistemler geliyor.

Game garajda bir sistem vardı özelleştirince fena olmuyordu eğer hazır isteniliyorsa bakılabilir fakat anakart da Wi-Fi özelliği yoktu galiba önceden belirteyim.
70k bütçede benim tercihim 5070 Ti olurdu işlemci olarak deli gibi render yapılmayacaksa 9700X alırdım F/P açısından, anaksrt olarak Colorful B650M Plus Wi-Fi destekli olanından alırdım.
Hazır mı yoksa toplama mı daha mantıklı mı diye soracak olursan bu aralar eşitler diyebilirim. Son zamanlarda güzel sistemler geliyor.
Anladım hocam. Sanırım aynı sistemi düşünüyoruz, Garvix 5A olsa gerek. Peki öyleyse, iyi olduğunu düşündüğünüz sistemleri atarsınız, yarın tartışırız. Onun dışında şimdilik ekleyeceğim bir şey yok. İyi akşamlar diliyorum.

Merhaba hocam, iyi günler dilerim.

Intel hakkında genel düşüncelerinizi öğrenmek isterim. Sizce günümüzde Intel işlemciler tercih edilmeli mi? Eğer alınacaksa, hangi model ve seriler ön plana çıkıyor?

Buna ek olarak, AMD ile kıyasladığımızda sizce hangisi daha avantajlı? İki marka arasında performans, ısınma ve verimlilik açısından temel farklar nelerdir? Hangi marka genel olarak daha yüksek performans sunuyor, hangisi daha fazla ısınma eğiliminde?

Intel tarafına özel olarak bakarsak, bu markanın son dönem stratejileri, fiyat/performans dengesi ve kullanıcı deneyimi açısından ne durumda olduğunu düşünüyorsunuz?

Merhaba hocam, iyi günler dilerim.

Intel hakkında genel düşüncelerinizi öğrenmek isterim. Sizce günümüzde Intel işlemciler tercih edilmeli mi? Eğer alınacaksa, hangi model ve seriler ön plana çıkıyor?

Buna ek olarak, AMD ile kıyasladığımızda sizce hangisi daha avantajlı? İki marka arasında performans, ısınma ve verimlilik açısından temel farklar nelerdir? Hangi marka genel olarak daha yüksek performans sunuyor, hangisi daha fazla ısınma eğiliminde?

Intel tarafına özel olarak bakarsak, bu markanın son dönem stratejileri, fiyat/performans dengesi ve kullanıcı deneyimi açısından ne durumda olduğunu düşünüyorsunuz?

Intel almanı önermem ölü soket bir işlemciye para verilmemesi tarafındayım. AMD her şekilde daha mantıklı bir seçim olacaktır Intel'e göre yükseltmesi çok daha iyi. Örneğin elinde 7500F var ve yükseltmek istiyorsun bir sürü seçeneğin var fakat Intel için aynısını söyleyemem.
Intel'in fiyatlarını aktif olarak takip etmiyorum AMD'ye göre daha ucuz olsa da (ucuz mu bilmiyorum) yine önermem.

Intel almanı önermem ölü soket bir işlemciye para verilmemesi tarafındayım. AMD her şekilde daha mantıklı bir seçim olacaktır Intel'e göre yükseltmesi çok daha iyi. Örneğin elinde 7500F var ve yükseltmek istiyorsun bir sürü seçeneğin var fakat Intel için aynısını söyleyemem.
Intel'in fiyatlarını aktif olarak takip etmiyorum AMD'ye göre daha ucuz olsa da (ucuz mu bilmiyorum) yine önermem.
Evet hocam, katılıyorum. LGA soketlerle uğraşmak gerçekten akıl kârı değil.

Hocam, az önce bir konuda RTX 5070 Super modelinden bahsedildiğini gördüm. 18 GB VRAM ile geleceği söyleniyor. Sizce bu kart için beklemeye değer mi?

Yoksa kart çıksa bile fiyat olarak bu bütçeleri aşar mı?

Güzel sistem tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ancak Colorful markasını biraz daha araştırmam gerekiyor. Ekran kartı fiyatı şu an yaklaşık 44.469 TL civarında, benzer modelleri Palit veya Gainward gibi markalarda 42-43 bin TL bandında bulabileceğimi düşünüyorum. Anakart tercihim ise Asus, MSI veya Gigabyte olabilir.

Genel olarak işlemci ve ekran kartı açısından iyi bir sistem önerdiğinizi düşünüyorum. Ancak Ryzen 7 7800X3D gibi güçlü bir işlemci için hava soğutmanın yeterli olup olmadığını merak ediyorum. Ben hava soğutma tercih ederim, ama bu kadar güçlü bir işlemcinin sıvı soğutma gerektirebileceği görüşündeyim. Bu konuda sizin düşünceleriniz nedir?

Hocam bende bahsedilen gravix sistemini özelleştirerek almayı düşünmüştüm özelleştirmeleri ekliyorum hem ben hem arkadaş adına eksik/yanlış varsa söyler misiniz (özellikle anakart ve sıvı soğutmadan emin olamadım)

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250701_214640_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250701_214640_Samsung Internet.jpg
    95,2 KB · Görüntüleme: 17
1751397626093.png

Şahsi tercihim bu yönde olur benim. G.Skill iyi bir marka bildiğim kadarıyla kullanıcılardan duyduğum.

Sıvı sogutucuyu ise Thermalright tercih ettim. İşlemciyi sadece oyun odaklı değilseniz R7 9700X tercih edilebileceğini düşünüyorum. Arada 2.280TL fiyat farkı var size kalmış sadece oyun için olacaksa X3D işlemci tercih edilebilir.

Onun dışında ben anakart tarafında Wi-Fi olmasını istiyorum ancak Wi-Fi modeli ile Prime modeli arasında 6.180TL fiyat farkı var pek az değil.

SSD tarafında Kingston ucuz ve kaliteli diye tercih ettim. Okuma yazma değerleri güzel diye düşünüyorum.

Kasa tarafında 0TL fiyat farkıyla Vento'nun 850W kasasını tercih edebilirsiniz.

Şahsen bu sistemi alır kullanırdım ancak ben anakart, kasa ve PSU taraflarına takildiğimdan tereddüt ediyorum.

Eki Görüntüle 2525401
Şahsi tercihim bu yönde olur benim. G.Skill iyi bir marka bildiğim kadarıyla kullanıcılardan duyduğum.

Sıvı sogutucuyu ise Thermalright tercih ettim. İşlemciyi sadece oyun odaklı değilseniz R7 9700X tercih edilebileceğini düşünüyorum. Arada 2.280TL fiyat farkı var size kalmış sadece oyun için olacaksa X3D işlemci tercih edilebilir.

Onun dışında ben anakart tarafında Wi-Fi olmasını istiyorum ancak Wi-Fi modeli ile Prime modeli arasında 6.180TL fiyat farkı var pek az değil.

SSD tarafında Kingston ucuz ve kaliteli diye tercih ettim. Okuma yazma değerleri güzel diye düşünüyorum.

Kasa tarafında 0TL fiyat farkıyla Vento'nun 850W kasasını tercih edebilirsiniz.

Şahsen bu sistemi alır kullanırdım ancak ben anakart, kasa ve PSU taraflarına takildiğimdan tereddüt ediyorum.

Hocam peki kasalar hakkında bilgi sahibi misiniz? Ben aslında hep bu akvaryum kasalardan istiyordum. Bu sistemde de 0 TL fark ile BitFenix cube premium 4frgb 750W modeli var ama bazıları bu kasaların ısı problemi olduğunu söylüyor ve bu kasa 750W hangi kasayı önerirsiniz görüntü için değiştirmeye değer mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı