60000 TL bütçe ile Mining tavsiyeleri

  • Konuyu başlatan COU
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1B

COU

Yoctopat
Katılım
11 Ekim 2021
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar arkadaşlar iyi günler. Ben Mining işine yeni başlamak istiyorum fakat aklımda olan bir çok soru var ve bu konu büyük bir yardıma ihtiyacım var.

İlk olarak bütçem 60 bin TL fakat ekran kartlarını saturn.de sitesinden alabilme şansım var, yani biraz daha ucuza alabiliyorum. Bu durumda şöyle bir sorun ortaya çıkıyor o da hangi kartı seçmem gerektiği çünkü ekran kartları hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim.

Örnek vermem gerekecek olursa mesela https://www.saturn.de/de/product/_asus-geforce-rtx™-3070-dual-8gb-90yv0fq1-m0na00-2691245.html
Bu ekran kartı RTX 3070 özellikle eth mininginde kullanılıyormuş ve 1 adeti 56MHs fakat bu kartların lhr olduğunu ve kullanıldığında daha düşük MHs elde edildiğini okudum. Forumda biraz dolaşınca RTX 3070 ve RTX 3080 kullanıcılarının bunları lhrsiz kullanabildiğini gördüm ama olayı çözemedim.

2. sorunum bu RTX 3070 gibi kartların yine RTX 3070 adı altında farklı markaları ve özellikleri var, bu markalardan Mining'e uygun olmayanlar var mı, veya değerleri fark ediyor mu?

Bunlar dışında dediğim gibi dostlar ben bu işe yeni başlamak üzereyim ve tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Bu bütçeyle hangi ekran kartlarını tercih etmeliyim , ne kadar kar edebilirim , Eth madenciliği biterse eğer yine kartlar üzerinden zarar etmeden Mining yapılabilir miyim. Mining işi uzun vadede mantıklı mı?

Tecrübeli arkadaşlar lütfen yardımcı olabilir misiniz...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En önemli faktör hangi ürünü hangi fiyata alabildiğindir. gtx serilerinden uzak dur nvidia rtx 3000 serisi tercih et, alt coinlerde performansı daha iyi. Amd 6000 ve 5000 serisi de çok güzeldir ama fp olarak alt coinlerde düşük performans yüzünden pek tercih edilmiyor ama yinede söylüyorum hangi fiyata hangi ürünü alabiliyorsun bu önemli. kartların harcadığı watt ve getirdiği mhs değerlerine kolaylıkla internetten ulaşabilirsin.
 
Bu saatten sonra alacağınız tüm kartlar lhr, yani o 56 mhs olayını unutun. Bu kartlar 44 mhs civarı verir eth'de. 1000 dolar piyasaya göre düşük bir para değil. Sarı sitede 9 civarına satılan 3070ler var zaten. Uğraşıp japonyadan toplamanız lazım kartları, ayda 5 kart alabilirsiniz yurtdışından, fazlası gümrüğe takılır geri gider. Düşürebilirseniz 5500 civarına 3060'lar alınıyor japonya'dan. 34 verir tanesi. Hesabını siz yapın. Alt takıma ortalama 5-6K gider. 6 kartlı bir sistem için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı