60400 TL'ye RTX 4070 Monster alınır mı?

Hocam bu Monster konusuna açıklık getireyim ASUS MSI gibi markalar işlemci ve ekran kartına limit koyuyorlar işlemci ve ekran kartı 90 dereceye gelince performanslarini düşürüyorlar sıcaklık çıkmasın diye, 60 000 TL'ye başka cihazlarda bakılır ama Monster dışı farklı marka tercih ederseniz FPS niz daha düşük olur nedeni ise limit.
Bu çok ciddi bir iddia ve yanlış. Öyle bir şey yok. Bu tarz şeyler gözlemlenebiliyor zaten. Throttle deniyor sıcaklıkların belli bir seviyeye geldiğinde performansını kısıp sıcaklığı düşürmeye çalışmasına veya mevcut sıcaklığı korumasına denir. Throttle gerçekleştiğinde, frekans düşer, aktif tdp, akım ve/veya gerilim düşer. İşlemcilerin bu tarz değerlerini HWInfo, Aida64, OCCT gibi yazılımlarla takip edip okuyabiliyoruz. Asus ROG Strix 3060'lı cihazı olan arkadaşımın cihazını bu şekilde test etmiştim mesela. İddianızın ne kadar yersiz olduğunu tecrübelerimle söyleyebilirim, ama tecrübelerimden daha önemlisi, testlerden bahsedebilirim.

Aşağıdaki videoyu zamanını işaretlediğim yerden izlediğinde Ali beyin Aida64'ün stres testi ile sistemi test etmesi sonucunda 95 derece üzerinde maximus 13% throttling yaşamasıyla sonuçlanıyor. 90 derece üzerinde değil, 95 üzerinde. Kullanılan işlemcinin izin verilen maksimum operasyon sıcaklığı 100 derece. 95 derece üzerinde ise throttle yapıyor. Yani Tjmax'a yaklaştıkça throttle miktarı artıyor diyebiliriz. Bu durum aynı işlemciyi kullanan tüm laptoplar için geçerli. Monster içinde geçerli. Monster limitlemiyor değil yani. Kötü soğutma, kötü macun sebebiyle monster soğutamıyor. Dersenki daha yüksek sıcaklıklara geldiğinde daha az throttle yapıyor, belki kabul edebilirim ama soğutamama sebebi daha çok izin vermesi değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Oyun oynarken veya video/film izlerken fan sesinden herhangi bir şey duyulmuyor da ondan.
a5 v13.4 ve t7 v20.5 kullanıcısıyım nerde fan sesleri bilmiyorum. Ayrıca fan çalışması soğuyor olduğu anlamına gelir. Aletin üstünde sucuk mu kızartacağız.
Merhaba, bu paraya daha iyisini alabilir miyim?
Aleti incelemedim ancak üstte yazdığım gibi 2 farklı monstera sahibim. İkiside gayet düzgün çalışıyor. Her elektronik aletin sorunlu gelme ihtimali olduğunu unutuyor bazı arkadaşlar. Ancak fiyatları ve ürünleri iyice karşılaştırıp almanı tavsiye ederim. Hp viktus serileri vardı ucuzdu. Aletin kalite durumunu bilmiyorum. Araştırabilirsin. Eğer fiyatla ilgili çok sıkıntın yoksa MSI almanı tavsiye ederim. Daha kaliteli ürün zor bulunur.
 
Ben 52bin tl ye 4070 ekran kartlı asus rog strix g16 g614ji modelini aldım, tavsiye ederim ancak daha detaylı baktığımda 4060ile 4070 arasında yaklaşık %20performans farkı var, ancak 4070 ile 4080 arasında %50ye yakın bir performans farkı bulunuyor. Bu yüzden 60bin tl ye çıkabiliyorsanız yanlış hatırlamıyorsam 64bin civarına 4080 ekran kartlı rog strix g16 modeli bulunuyordu, akakçe gibi sitelerden bakıp uygun olanı bulabilirsin. Bu yüzden 4080 tavsiye ederim, %20'lik fark içinde yaklaşık 10bin tl ödemeyi çok bulursan 4060lı yine rog strix tavsiye edebilirim, kasası çok güzel ve soğutması gayet iyi.

Ayrıca Monster'ı da tavsiye ederim tabii ki, bende monsterla arasında çok kalmıştım ancak soğutma ve kasasından dolayı asus'u seçtim. Monster seçseydim en büyük sebebim yetkili servis desteği ve ömür boyu bakım garantisi olacaktı. Çevremde de birçok monster kullanıcısı var ben henüz ciddi veya sık sorunla karşılaşan görmedim, problemsiz kullanıyorlar. Forumlarda vs sık sık şikayetine denk gelmemizin nedeni çok fazla kullanıcısının olduğundan dolayı olduğunu düşünüyorum, yoksa yabancı forumlardan araştırınca msi asus vs hepsinde soruna dayalı Şikayetler olabiliyor. Birde teknoloji sonuçta arızalı üretim veya problem çıkaran parçaları olabilir, bu durumda da en iyi monster arkasında durur diye düşünüyorum. Ben asusu aldığımda sorun yaşasaydım süreç baya uğraştırırdı muhtemelen, ki uğraşanlar olmuş.
 
Son düzenleme:
Merhaba, bu paraya daha iyisini alabilir miyim?

Ben Monster'dan çok çektim PC 5 kere arıza yaptı hala kullanıyorum mecbur. Masaüstü al

Oyun oynarken veya video/film izlerken fan sesinden herhangi bir şey duyulmuyor da ondan.

Ya hadi ben onu pek takmıyorum ama bir sorunu bitiyor diğeri başlıyor 1 ayda 5 kere teknik servise götürmek nedir kardeşim toplamda 12 kere teknik servise gittim benzer sorunlardan inşallah bir gün güzel sıkıntısız bir PC alacağım.

Monster almayın aldırmayın. Bende var Monster pencereden atmamak için zor tutuyorum kendimi.

Bende bende. aynı sorunla cebelleşiyoruz.
 
Bu her laptop ta yok, ASUS'un A17-A15-FX517 gibi modellerinde çokça CPU'su 97-98 derece çalışan cihazlar görebilirsiniz mesela. Ayrıca cihazım 99-98 derece çalışıp 60FPS verecekse 85 derece çalışsın 55FPS versin, kasası iyi olsun, paneli iyi olsun.
97-98 olunca limit yemiyor mu sanıyosunuz? Limit yemesine rağmen 97-98 görüyor o. Limits kısmına baksan 2 tane Thermall göreceksin kıp kırmızı.
 

Geri
Yukarı