6400TL GTX 1060 Sistem Toplama

Gigabyte G7? MSI M7? Asus z170 Deluxe? MSI M9?

• Oy verenlerin toplamı
    11

seyfodayi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bir ay önceki açtığım sistem konfigürasyonu haklı olarak epey bir eleştirildi. Sizlerin önerileriyle bağrıma taş basıp, sabredip yeni bir sistem oluşturdum. Sizlerin önerisi olmadan sistemi satın almak istemiyorum. Zira burada epey bilgili arkadaşlar var. Onların da görüşünü almak istiyorum.

Öncelikle sisteme ''Ağır Overclock'' uygulayacağım. Yani suyunu ilk andan itibaren çıkarmayı düşünüyorum tabiri caizse... GTX 1080 yerine 1060 seçmemin nedeni nasılsa 3 yıl sonra ekran kartını upgrade etmek niyetimden dolayıdır. Anakart'ı tuzlu seçmemin nedeni yapmayı düşündüğüm ağır overclocking işlem kolaylığı ve dayanımı içindir. Ama anakartta şöyle bir durum var. Gigabyte Gaming 7 ile MSI Gaming M7 arasında uzun süre karasız kaldım. Gönlüm Gigabyte'den yana fakat Windows 10'a ciddi uyum problemleri var olduğunu okudum. Bu yüzden çıtayı orada bir adım daha yükseltmeyi düşünüyorum. Fakat kafamda alternatifler de var.Yine de anket eklemek istedim.

Monitörü daha sonra alacağım. Onun için ayrı bir bütçe ayarlamam lazım. Kasa pek içime sinmedi açıkçası ama Mid tower kasadan büyük kasa sevmiyorum. Kasada en az 2 adet 5.25'' yuvası ve yan şeffaf panel olmazsa olmazımdır. Ekran kartı en az 3 yıl tüm oyunları full ayarda oynatsın yeterli. Bu düşünceler ekseninde sistem toplamaya çalıştım.

Sizin yorum ve önerilerinizi emin olun çok önemsiyorum. O yüzden 1 ay erteledim zaten.
Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ediyorum.

Dipnot: Forumda yeni olduğum için hatalı başlık açmış olabilirim.Yönetici arkadaşlar ilgili düzenlemeyi yaparken ceza vermezseler memnun olurum.Bilgi paylaşımını önemsiyorum, teşekkürler.

CPU: Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8MB Cache LGA 1151 İşlemci

BABAKART: MSI Z170A GAMING M9 ACK IntelZ170 3600MHz(OC) DDR4 ATX Anakart

RAM: *Corsair DDR4 16GB(2x8) Vengeance 3000MHz Ram Bellek (CMK16GX4M2B3000C15R)

VGA: *MSI GeForce GTX1060 GAMING X 6G 6GB GDDR5 192Bit VR Ready Grafik Kartı (GTX 1060 GAMING X 6G)

HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5

5.25'' : ASUS DRW 24F1MT SATA DVD-RW Optik Sürücü (Kutusuz)

SIVI SOĞUTMA: Cooler Master Nepton 140XL Intel ve AMD uyumlu CPU Soğutucusu (RL-N14X-20PK-R1)

KASA: Dark N10 5 Fanlı, Fan Kontrolcülü, USB 3.0 Pencereli Bilgisayar Kasası (DKCHN10)

PSU: Seasonic 860W 80+ Platinum ATX Güç Kaynağı (SEA-P860)

Arkadaşlar, sistemi önerileriniz ışığında değiştirip, öyle toplayacağım. Aynı teknolojilere ve performansa sahip, ya da daha üst performansa sahip ya da daha ucuza bu parametreleri elde edeceğim önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar, önerilerinizi bekliyorum.

Ben geçen ay şöyle bir sistem topladım
Msi Gaming M7
İntel i7 6700k
Msi Gtx 1070
Corsair vengeance 3000mhz (2x8)
Hdd:Seagate Barracuda 1Tb
Ssd:Samsung 850 evo 250gb
İşlemci soğutucu:CM Hyper t4 ama ağır oc düşündüğünü söylemişsin bunu değiştirmelisin.
Kasa:Corsair Spec 0-2
Psu:Corsair cx750m
Monitör:Asus Vp228h 21.5 Full hd
Toplam 6200 civarı tuttu sistemden gayet memnunum size de önerebilirim.

Öncelikle fikirleriniz için teşekkür ederim.
6400 TL'lik bir sisteme 1060 gitmez diyorsunuz, bence de doğru ama ben oyunları full ayarda en fazla 3 sene oynattığı müddetçe ekran kartına çok para vermeyi düşünmüyorum. Tabii ki gönlümüz Gigabyte'nin su soğutmalı GTX1080'ninden yana :D Daha sonra zaten HBM bellekli grafik kartları yeni nesil,mimari gelince 3 senede bir ekran kartına upgrade yapmayı düşünüyorum. 1060 full ayarlarda 3 sene maximum beni götürür mü? Yoksa yine de 1070 mi tercih etmem daha sağlıklı olur? Bundan emin değilim.

Anakartı üst seviye seçmemin nedeni hem ağır OC düşünmem hem de seviyorum sistemle oynamak zevkim. Sonuçta bu sistemi de en az 5 yıllığına alacağım. 5 yılda çeşitli modifiyelere destek veren bir anakart istedim. Ama çok gerek yok derseniz kısmayı da düşünebilirim.

Sıvı soğutma işi kafamı daha çok kurcalıyor. Onda tam emin değilim.

Şayet fps delisi değilseniz gtx1060 sizi yürütür ama koşturmaz. OC demişsiniz, bunun için iyi bir soğutma ve kaliteli psu gerekir. İşlemciye yapılacak OC için sıvı soğutma tercihiniz olabilir

Technopat'ın kanalında Unlost için topladıkları sisteme bakmadıysan göz atmanı öneririm. Birbirine yakın bütçelerdi yanlış hatırlamıyorsam.

Arkadaşlar, Kabylake işlemcilere az bir zaman kaldığı için, sistemi bekletmeye aldım. O arada işlemci, anakart ve ekran kartı haricinde sistemin diğer bileşenlerini toplamaya karar verdim. Aşağıda aldığım parçalar, almayı düşündüklerim ve henüz hiçbir karar vermediğim parçalar var. Bu sistemi toplarken beni yalnız bırakmayın. Teşekkür ediyorum ve konuyu bu şekilde güncelliyorum.

CPU:
Kabylake bir CPU. (Belli değil!)

ANAKART: Z270 çipsetli bir anakart (Belli değil!)

EKRAN KARTI: Ocak ayında alacağım. Gtx 1080 düşünüyorum. (Marka belli değil!)

HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5 (Alındı!)

SSD: 750 EVO 500GB 540-520MB/s SSD

5.25'' : ASUS DRW 24F1MT SATA DVD-RW Optik Sürücü (Kutusuz) (Alındı!)

SIVI SOĞUTMA: 500-600 TL arası tavsiye gerekiyor.(Belli değil!)

KASA: Dark N10 5 Fanlı, Fan Kontrolcülü, USB 3.0 Pencereli Bilgisayar Kasası

PSU: Seasonic 860W 80+ Platinum ATX Güç Kaynağı (SEA-P860) (Alındı!)

Arkadaşlar, sistemi önerileriniz ışığında değiştirip, öyle toplayacağım. Aynı teknolojilere ve performansa sahip, ya da daha üst performansa sahip ve de daha ucuza bu parametreleri elde edeceğim sistem önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar, Kabylake işlemcilere az bir zaman kaldığı için, sistemi bekletmeye aldım. O arada işlemci, anakart ve ekran kartı haricinde sistemin diğer bileşenlerini toplamaya karar verdim. Aşağıda aldığım parçalar, almayı düşündüklerim ve henüz hiçbir karar vermediğim parçalar var. Bu sistemi toplarken beni yalnız bırakmayın. Teşekkür ediyorum ve konuyu bu şekilde güncelliyorum.

CPU:
Kabylake bir CPU. (Belli değil!)

ANAKART: Z270 çipsetli bir anakart (Belli değil!)

EKRAN KARTI: Ocak ayında alacağım. Gtx 1080 düşünüyorum. (Marka belli değil!)

HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5 (Alındı!)

SSD: 750 EVO 500GB 540-520MB/s SSD

5.25'' : ASUS DRW 24F1MT SATA DVD-RW Optik Sürücü (Kutusuz) (Alındı!)

SIVI SOĞUTMA: 500-600 TL arası tavsiye gerekiyor.(Belli değil!)

KASA: Dark N10 5 Fanlı, Fan Kontrolcülü, USB 3.0 Pencereli Bilgisayar Kasası

PSU: Seasonic 860W 80+ Platinum ATX Güç Kaynağı (SEA-P860) (Alındı!)

Arkadaşlar, sistemi önerileriniz ışığında değiştirip, öyle toplayacağım. Aynı teknolojilere ve performansa sahip, ya da daha üst performansa sahip ve de daha ucuza bu parametreleri elde edeceğim sistem önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Bence şimdi alma parçaları kabylake çıkınca al boşu boşuna garanti sürelerinden yeme parçaların.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı