65.000 TL Araç Önerisi

polo lara baktım ama 60 bin civarı olanlar hep hasar kayıtlı, bir tane ibiza buldum , eleman ile görüştüm fakat araba hakkında pek bilgisi yok, hasar daha önceki sahibinden geliyormuş , sizce nasıl değerlendirilebilir mi ?
Değişeni boyası olupta hasar kaydı olmayan arabaları SAKIN alma. Nasıl bir işçilikle yapıldı asla bilemezsin. Üstelik çamurluktan hasar aldığına göre ön teker geriye oynamış olabilir. Araç hafifce bir tarafa çeker ve titreme yapar. Serviste yapılmış hasar kayıtlı aracı rahatlıkla alabilirsin. Jetta ve Passat kullanıyorum ikisine de otoparkta sağ ön çamurluktan çarptılar her ikisinide serviste yaptırdım kaskonun ve sigortanın bozulmasını göze alarak. Birinde 8000 diğerinde 10000 hasar kaydı var ama yapılan işçiliği gördüm içim rahat. Satarkende değişen parçaların listesini ve hasar fotoğrafını vereceğim. Sanayide toplanan araca asla güvenme adamlar ortadan ikiye bölüp iki aracı birleştiriyorlar. Geçmişini bilmediğin hasar kayıtsız araç alacağına geçmişi bilinen hasar kayıtlı araç tercih et. Söylememe gerek var mı bilmiyorum hacıdan, hocadan, doktordan, savcı komşusunun eniştesinden tarzı ilanlara bakma bile.
 
Egea tavsiye etmem açıkçası. Özellikle uzun yolda bildiğin yoruyor araba. Gezeceğiz demişsin bir de. Özellikle yüksek hızlarda (120-130 km/h civarı) titreme var arabada. Daha çok Ford, Renault, Toyota modellere bakmanı tavsiye ederim. Daha yumuşak bir sürüşü var bence. Honda bulabilirsen temiz, o da olabilir tabii.
 
Polo ve Ibiza küçük donanım farkları hariç aynı opsiyon ve donanıma sahip araçlar. İkisinin de motor ve diğer aksamları VW yapımı fakat Polo daha ağır bir araç. Dolayısıyla yakıt tüketimi İbizaya göre daha fazla olacaktır.

Polo nerede ben orada :) Polo 1.2 TSI tork ve turbosu daha kaliteli olduğundan dolayı İbiza'ya göre yakıt tüketimi biraz daha düşük. Kasa olarak çok ağırlık farkları yok.

Polo yol tutuş ve aerodinamik olarak çok üstün bir araç. Uzun yol belki yapmayacaksınız ama eşinizle gezeceğeniz için konforlu bir araç olmasını istersiniz bundan dolayı Polo bir adım öne çıkıyor. 100 kilo biriyseniz ön taraf çok rahat olmayabilir ama zayıf ve orta kilolu insanlar için bulunmaz bir nimet bence.

Parça konusunda inanmayacaksınız ama Seat parçaları daha pahalı. Nedeni ise; parçalarını VW üretiyor ve Seat'a veriyor Seat kendi payını koyup satıyor. VW kendi ürettiği için herhangi bir pay koymadan satıyor ve daha ucuz oluyor.
PASSAT VEYA JETTA

65 bin TL bütçeniz varsa bu tarz araçlara girmek yalnış olur. Daha küçük segment ve daha yeni bir araç alabilirsiniz.
 
Piyasa hep hasar kayıtlı arabayla dolmuş hep. Araba falan alınmaz artık
Bu mantığa, fikre katılmıyorum ben. Kaportasında 2-3 boya var diye araba almayacaksak işimiz var. Şase de, direkler de oynama yoksa motor, şanzıman da sorun yoksa alınır. Ben İstanbul da yaşıyorum ve bu şehirde siz bir yere yada birine vurmasanız bile birileri gelip size çarpmadan duramıyor. Bununla ilgili bir anım var çok kısa bahsedeyim.
Arabamı düzgün ve muntazam bir şekilde park ettim, dingilin biri tek yön olan yolda terse gitmek için yolun sağından soluna doğru "U" dönüşü yapıyor ve dönerken mesafeyi kestiremiyor arabama çarpıyor. Üstelik durmuyor ters yöne devam edip kaçıyor. Böyle şerefsizler olduğu sürece temiz araba bulmak zor. Ağır hasarı yoksa hasar kaydı uçuk değilse 3-5 parça boyadan korkmayın. Daha uyguna daha donanımlı arabaya binin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı