6750XT sistemin bir anda donması

BURUH THE GREAT

Decapat
Yer
Antalya
RAM
Apacer Black Panther 16gb 3200mhz cl16 2x8gb
SSD veya HDD modeli
Scy s3000 Pro 1 TB 3400/3000
Ekran kartı
Xfx Qick Rx 6750xt
Anakart
Msi Pro h610m b
İşlemci
İ5 12400f
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bundan 4-5 ay önce 1.8.9 Minecraft serverlarından birisini ve direkt o sürümü normal oynadığımda da yaşadığım bir donma sorunu vardı. Günde 8-9 defa yaşadığımı hatırlıyorum bu sorunu. Normal oyun oynarken bir anda ekran donuyor ve bilgisayar hiçbir şeye tepki vermiyor. Kasanın kapatma açma tuşu da tepki vermiyor ama yeniden başlatma tuşu tepki veriyor. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra da normal çalışıyor ama AMD uygulamasından WattMan ayarlarının geri yüklendiğine dair bir bildirim geliyordu. Bu sorunu FPS'i 255 olarak kısıtlayarak çözmüştüm ama dün ilk defa yayın açtım ve yayının daha ilk dakikalarında Valorant oynarken yine aynı olay oldu. Bilgisayarı yeniden başlattığımda bu sefer anakartta CPU ışığı yanıyordu.

Aklıma direkt bir ara işlemciye attığım ufak ve çok az etkisi olan boş bir UV gelmişti. İşlemciyi normalde stres ve oyun testlerine soktuğumda hiçbir sorun olmamıştı ama ben yine de bu ihtimalden kaynaklanabileceğini düşündüm ve BIOS'tan UV ayarlarını sıfırladım ve değerlere eskisi gibi "Auto" değerini verdim. Yine klasik olarak yeniden başlattım ve bilgisayar normal açıldı ardından WattMan ayarlarının geri yüklendiğine dair olan bildirim tekrar geldi. Sizce bu donma sorununun sebebi ne olabilir?

Beni açıkçası aylardır rahatsız etmeyen bir sorundu bu ama dün tekrar olunca sadece merakımdan dolayı konu açma gereksinimi duydum. Şu an yaşamıyorum ama Minecraft'ta FPS kısıtlamasını kaldırırsam tekrar yaşayacağıma eminim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sürümü indirdiğinizden emin olun. Wattman hataları genellikle yeni sürümlerde oluyor.
Ekran görüntüsü 2023-02-10 115438.png

Ekran kartına UV yapmayı deneyebilirsiniz. WHQL sürücü kullanın.

Bu sürümü indirdiğinizden emin olun. WattMan hataları genellikle yeni sürümlerde oluyor.Eki Görüntüle 1663219

Hocam aldığım hatanın WattMan olup olmadığından emin değilim. Bazen elektrik kesintilerinde falan da WattMan ayarları geri yükleniyor ve bu sürümü pek sevmiyorum. Hem Afterburner'da değerlerde sıkıntı çıkartıyor hem de bir ara konusunu açtığım bir "bip" sesine sebep oluyor. Eğer rahatsız edecek kıvamda bir donma sorunu olsaydı yüklerdim ama şu an bu sürüme geçmeyi hiç düşünmüyorum. (not: 22.11.2 sürümündeyim aylardır.)

Ekran kartına UV yapmayı deneyebilirsiniz. WHQL sürücü kullanın.

Ekran kartına nereden UV yapabilirim ve garanti kapsamında sıkıntı çıkartır mı?

UV garantiyi bozmaz. Afterburner ile de yapabilirsiniz. Kademeli olarak düşürüp deneyin. Örnek olarak 30 değer gibi.

UV garantiyi bozmaz. Afterburner ile de yapabilirsiniz. Kademeli olarak düşürüp deneyin. Örnek olarak 30 değer gibi.

Hocam hala oluyor mu bilmiyorum ama bir ara bir tanıdığım birisinin kartına UV atılırken AMD uygulaması ile Afterburner çakışmıştı. Hala öyle bir hata mevcut mudur ve mevcutsa bunu nasıl çözebiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam. Bazen sıkıntı oluyormuş. Radeon Software ile deneyin. Yardımcı olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet hocam. Bazen sıkıntı oluyormuş. Radeon Software ile deneyin. Yardımcı olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ilgilendiğiniz için çok teşekkürler, müsait bir zamanda bunu deneyeceğim. Bir de sorun ekran kartı hariç başka neyden ya da nelerden kaynaklı olabilir? O ihtimalleri de değerlendirmekte fayda var bence.

Bazen RAM MHz değerleri de etki edebiliyor. Olmazsa buna da bakabilirsiniz.

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bundan 4-5 ay önce 1.8.9 Minecraft serverlarından birisini ve direkt o sürümü normal oynadığımda da yaşadığım bir donma sorunu vardı. Günde 8-9 defa yaşadığımı hatırlıyorum bu sorunu. Normal oyun oynarken bir anda ekran donuyor ve bilgisayar hiçbir şeye tepki vermiyor. Kasanın kapatma açma tuşu da tepki vermiyor ama yeniden başlatma tuşu tepki veriyor. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra da normal çalışıyor ama AMD uygulamasından WattMan ayarlarının geri yüklendiğine dair bir bildirim geliyordu. Bu sorunu FPS'i 255 olarak kısıtlayarak çözmüştüm ama dün ilk defa yayın açtım ve yayının daha ilk dakikalarında Valorant oynarken yine aynı olay oldu. Bilgisayarı yeniden başlattığımda bu sefer anakartta CPU ışığı yanıyordu.

Aklıma direkt bir ara işlemciye attığım ufak ve çok az etkisi olan boş bir UV gelmişti. İşlemciyi normalde stres ve oyun testlerine soktuğumda hiçbir sorun olmamıştı ama ben yine de bu ihtimalden kaynaklanabileceğini düşündüm ve BIOS'tan UV ayarlarını sıfırladım ve değerlere eskisi gibi "Auto" değerini verdim. Yine klasik olarak yeniden başlattım ve bilgisayar normal açıldı ardından WattMan ayarlarının geri yüklendiğine dair olan bildirim tekrar geldi. Sizce bu donma sorununun sebebi ne olabilir?

Beni açıkçası aylardır rahatsız etmeyen bir sorundu bu ama dün tekrar olunca sadece merakımdan dolayı konu açma gereksinimi duydum. Şu an yaşamıyorum ama Minecraft'ta FPS kısıtlamasını kaldırırsam tekrar yaşayacağıma eminim.

Bir kez WattMan ayarı geri yüklendi bende de dedi. Düzgün bir driver bul ve stres testine sok ben 6700XT R5 5600 kullanıyorum stres testleri sonuçları çok iyi o hatayı bir kez almıştım ama çok kurcaladım oyunu arkaya alıp geri açmıştım birkaç kez kafası karıştı bence siz de çok kurcalamayın bazı şeyleri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı