Deadz
Hectopat
Daha fazla
Hocam kullanacağım programlar windows uyumlu, onun dışında çoğunlukla müzik programları kullanacağım için ekran kartını daha çok oyun ve denk gelirse ufak çaplı editler için kullanmayı düşünüyorum. Bahsettiğim tarzda editler için de bu ekran kartı yeterli gelecektir diye düşünüyorum açıkçası.Madem öyle ekran kartı olarak AMD'nin tepe noktalarına yanaşmayı gözden geçir. Hackintosh kurmayı düşünürsen macOS tarafında da birçok program seçeneğin oluyor. Dual Boot yaparsın, macOS'ta işin bitince Windows'a geçip takılırsın kafana göre.
Hackintosh uyumlu ekran kartları
Intel Doğal Desteklenen Intel Ekran Kartları Ivy Bridge 3XXX Desteklenen son sürüm: Big Sur (11) Desteklenen ilk sürüm: Lion (10.7) HD4000 macOS Big Sur'a kadar doğal desteklenirken, macOS Monterey'de desteği kesildi. Öte yandan HD 2500, quick sync özellikleri için Mojave'de yalnızca kısmi...www.technopat.net
Hocam soğutucu işinden hiç anlamam. Bu sisteme göre uygun mantıklı bir soğutucu öneriniz olursa da çok sevinirim. PSU için 1000W Platinium alabilirim, dediğim gibi hesaplamadım zaten kaç W gerekli. Peki sizce bu 1000W bu sistem üstüne benim kullanacağım usbden güç alan harici ses kartı, midi klavye ve olası bu tarz ekipmanları kaldırmak için yeterli olacak mıdır? Ventus muhabbetini de hiç bilmiyorum. Benchmark sitelerinden kayda değer bir şey göremedim. MSI GEFORCE RTX 3080 GAMING Z TRIO LHR 10GB GDDR6X 320Bit NVIDIA şu kart ile aralarında 2k fark var. Eğer gerçekten bir fark varsa bunu da alabilirim. Kasa muhabbeti için de hiçbir bilgim yok. Uygun bir kasa önerisi sunabilirseniz çok sevinirim. Özellikle F/P olarak ne kadar az ses çıkartırsa o kadar iyi. Bir de ne kadarlık bir fana ihtiyaç duyulur bu sistem için?O soğutucu bu sisteme yakışmaz. Yakışmazdan kastım i7 12700K gibi bir amiral kullanıyorsunuz o soğutucu sizi tatmin etmeyecktir. PSU olarak da 1200W Platinium yerine 1000W Platinium fazla fazla iş görür. Ekran kartı 3080 olması güzel fakat 3080 alıp Ventus almak pek mantıklı bir seçim olmaz. Ya bütçeyi biraz daha arttırın ya 3070 Ti'ın kaliteli bir modeline bakın ya da indirim kovalayın. Tercih ettiğiniz kasada 1x120 mm fan geldiği belirtilmiş, kasanın sürkilasyonu pek iyi değil heleki 1x120 mm fan bu bileşenlere yeterli gelmez. @Sir Benjamin
Çok teşekkür ederim hocam önerileriniz için. Monitör olarak da Samsung Odyssey G7 LC27G75TQSRXUF 27" 1 MS 240 Hz FreeSync - G-Sync HDR600 2K WQHD Curved VA LED Monitör Fiyatları ve Özellikleri şu modeli mi alsam diye düşündüm G-SYNC uyumlu diyor. Nvidia sitesinden de kontrol ettim. Tabii 4k hala bir soru işareti.Alacağınız ürünü Akakçe epey gibi sitelerde taratırsanız en azından Hepsiburada Trendyol Amazon N11 gibi yerlerden daha ucuza bulmanız mümkün. Buralar güvenilir yerler.
Evet o sistem çok daha iyi kasayı hak ediyor. Kaliteli kasa kaliteli fan demek genelde ve çok ses yapmayacaktır. En azından yarı mesh tercih edin.
Marka değil 1200W bu sistem için çok fazla. Gereksiz olur yani. Yine +80 plat. PSU'ları daha ucuza tabii daha az W ile bulursun.