70.000 TL sistem toplama

Bütçe
65.000 TL - 70.000 TL
Madem öyle ekran kartı olarak AMD'nin tepe noktalarına yanaşmayı gözden geçir. Hackintosh kurmayı düşünürsen macOS tarafında da birçok program seçeneğin oluyor. Dual Boot yaparsın, macOS'ta işin bitince Windows'a geçip takılırsın kafana göre.
Hocam kullanacağım programlar windows uyumlu, onun dışında çoğunlukla müzik programları kullanacağım için ekran kartını daha çok oyun ve denk gelirse ufak çaplı editler için kullanmayı düşünüyorum. Bahsettiğim tarzda editler için de bu ekran kartı yeterli gelecektir diye düşünüyorum açıkçası.
O soğutucu bu sisteme yakışmaz. Yakışmazdan kastım i7 12700K gibi bir amiral kullanıyorsunuz o soğutucu sizi tatmin etmeyecktir. PSU olarak da 1200W Platinium yerine 1000W Platinium fazla fazla iş görür. Ekran kartı 3080 olması güzel fakat 3080 alıp Ventus almak pek mantıklı bir seçim olmaz. Ya bütçeyi biraz daha arttırın ya 3070 Ti'ın kaliteli bir modeline bakın ya da indirim kovalayın. Tercih ettiğiniz kasada 1x120 mm fan geldiği belirtilmiş, kasanın sürkilasyonu pek iyi değil heleki 1x120 mm fan bu bileşenlere yeterli gelmez. @Sir Benjamin
Hocam soğutucu işinden hiç anlamam. Bu sisteme göre uygun mantıklı bir soğutucu öneriniz olursa da çok sevinirim. PSU için 1000W Platinium alabilirim, dediğim gibi hesaplamadım zaten kaç W gerekli. Peki sizce bu 1000W bu sistem üstüne benim kullanacağım usbden güç alan harici ses kartı, midi klavye ve olası bu tarz ekipmanları kaldırmak için yeterli olacak mıdır? Ventus muhabbetini de hiç bilmiyorum. Benchmark sitelerinden kayda değer bir şey göremedim. MSI GEFORCE RTX 3080 GAMING Z TRIO LHR 10GB GDDR6X 320Bit NVIDIA şu kart ile aralarında 2k fark var. Eğer gerçekten bir fark varsa bunu da alabilirim. Kasa muhabbeti için de hiçbir bilgim yok. Uygun bir kasa önerisi sunabilirseniz çok sevinirim. Özellikle F/P olarak ne kadar az ses çıkartırsa o kadar iyi. Bir de ne kadarlık bir fana ihtiyaç duyulur bu sistem için?
Alacağınız ürünü Akakçe epey gibi sitelerde taratırsanız en azından Hepsiburada Trendyol Amazon N11 gibi yerlerden daha ucuza bulmanız mümkün. Buralar güvenilir yerler.
Evet o sistem çok daha iyi kasayı hak ediyor. Kaliteli kasa kaliteli fan demek genelde ve çok ses yapmayacaktır. En azından yarı mesh tercih edin.
Marka değil 1200W bu sistem için çok fazla. Gereksiz olur yani. Yine +80 plat. PSU'ları daha ucuza tabii daha az W ile bulursun.
Çok teşekkür ederim hocam önerileriniz için. Monitör olarak da Samsung Odyssey G7 LC27G75TQSRXUF 27" 1 MS 240 Hz FreeSync - G-Sync HDR600 2K WQHD Curved VA LED Monitör Fiyatları ve Özellikleri şu modeli mi alsam diye düşündüm G-SYNC uyumlu diyor. Nvidia sitesinden de kontrol ettim. Tabii 4k hala bir soru işareti.
 
Hocam kullanacağım programlar Windows uyumlu, onun dışında çoğunlukla müzik programları kullanacağım için ekran kartını daha çok oyun ve denk gelirse ufak çaplı editler için kullanmayı düşünüyorum. Bahsettiğim tarzda editler için de bu ekran kartı yeterli gelecektir diye düşünüyorum açıkçası.

Hocam soğutucu işinden hiç anlamam. Bu sisteme göre uygun mantıklı bir soğutucu öneriniz olursa da çok sevinirim. PSU için 1000W Platinium alabilirim, dediğim gibi hesaplamadım zaten kaç W gerekli. Peki sizce bu 1000W bu sistem üstüne benim kullanacağım USB'den güç alan harici ses kartı, midi klavye ve olası bu tarz ekipmanları kaldırmak için yeterli olacak mıdır? Ventus muhabbetini de hiç bilmiyorum. Benchmark sitelerinden kayda değer bir şey göremedim. MSI GeForce RTX 3080 Gaming Z Trio LHR 10GB GDDR6X 320Bit NVIDIA şu kart ile aralarında 2K fark var. Eğer gerçekten bir fark varsa bunu da alabilirim. Kasa muhabbeti için de hiçbir bilgim yok. Uygun bir kasa önerisi sunabilirseniz çok sevinirim. Özellikle F/P olarak ne kadar az ses çıkartırsa o kadar iyi. Bir de ne kadarlık bir fana ihtiyaç duyulur bu sistem için?

Çok teşekkür ederim hocam önerileriniz için. Monitör olarak da Samsung Odyssey G7 LC27G75TQSRXUF 27" 1 MS 240 Hz FreeSync - G-Sync HDR600 2K WQHD Curved VA LED Monitör Fiyatları ve Özellikleri şu modeli mi alsam diye düşündüm G-Sync uyumlu diyor. NVIDIA sitesinden de kontrol ettim. Tabii 4K hala bir soru işareti.

Şuraya bir bak istersen. https://www.epey.com/monitor/karsil...si-optix-mag274qrf-qd_lg-ultragear-27gp850-b/
 
12700K için o soğutucu hafif kalır, oraya takviye lazım.

Ekran kartını RX 6900 XT tercih edebilirsiniz, 3090'ın rakibi. Veya 3080 Ti da olabilir.

Kasa kötü, üzer o parçalarla. Kasayı değiştirebilirsiniz.

Bu arada PC Builds sitesi forumda yasaklı, YouTube'dan inceleme ve performans videolarına bakın güvenilir ve kaliteli kanalların.

Bu arada, Vatan'dan almayın. Tavsiye ettiğim bir market değil fiyatlarından dolayı, başka satıcılardan parça parça alıp kendiniz toplayın.
 
Son düzenleme:
Sistem çok detaylı yazmışsın şimdi okuyamadım hepsini ama klavye ve mouse için önerilerim Rampage almaman After Effects Premiere Pro FL Studio falan kullandığın için Logitech'in bu tür işler için üretilen:
Bu ekipmanları öneririm ama oyun oynayacaksan tabii ki sıkıntı çıkarabilir.
Fareye katılıyorum fakat klavyede ekstra bir fonksiyon göremedim.
 
DDR5'e o kadar para vermene gerek var mı bilmiyorum.

Sıvı soğutma öneririm. SilverStone PF240 tercih edebilirsin.



https://www.amazon.com.tr/dp/B07JPZ...t_i_XF8Z25JPCGNXW1BESZAY?_encoding=UTF8&psc=1
 
Son düzenleme:
Öncelikle merhabalar; evdeki ve ofisteki bilgisayarlarımı Intel'in 12nci nesline geçirdim. Kendi sistemlerimden ve OCN.net üzerinden gözlemlediğim kadarı ile sana tavsiyem şu olacak;

MSI genel olarak ortalama kalitededir. Carbon modeli ise orta üst segmenttir. Fakat MSI DDR 5 için henüz bioslarını tam olarak oturtamadı. Sürekli crash ve bir iki gün açılsa da sonra açılmama problemi yapmakta.
Aynı seviyede Rog Strix Z690-F veya Aorus Z690 Pro modellerini inceleyebilirsiniz.
Seçtiğiniz ramler SK Hynix Chipsetli DDR5 bellekler içindeki en iyi bellek ama fiyatı baya tuzlu
Kasa olarak evde kullandığım ve soğutmasından çok memnun olduğum Lian-Li Dynamic Mini modeli çok iyi sessizliği en üst seviyede olsun diyorsanız buna 6x Arctic P12 PST olan fanlardan tavsiye ederim.
Daha üst bir kasa kullanayım derseniz BeQuiet DarkBase 700 oldukça premium bir ürün ve işinizi fazlası ile görecektir.
Sıvı soğutma olarak hazır LGA 1700 Kiti olan Arctic 280 veya seçtiğiniz kasaya göre 360 lık modellerden alabilirsiniz.
 
Hocam attığınız modelleri inceledim baya fakat genelde ekranı tek kişi kullanacağım ve açıkçası kontrast olarak da önem vereceğim için VA panel sanıyorum bana daha uygun gibi geldi. sRGB olarak da iyi diyorlar Samsung'a. Sonra da bu g-sync muhabbetine baktım biraz daha ve öğrendim ki g-sync compatible'da nvidia hdr desteklemiyormuş. Öyle olunca da siteden g-sync ultimate destekli monitörlerden uygun fiyatlı bakmaya başladım derken Dell 27" AW2721D 1Ms 240 Hz QHD HDMI DP IPS G-Sync Gaming Monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da şu ürünü gördüm. İnceleme fırsatınız olur mu sizinde acaba Samsung'a kıyasla hangisi daha iyidir?
tekli çekirdede AMD önce geçti
Güvenilir bir kaynak olduğunu düşündüğüm şu siteden baktım https://www.cpubenchmark.net/singleThread.html ve amd bu konuda baya bir geride gözüküyor.
Klavye için bütçe nedir? Dandik şeyler almayın.
Hocam açıkçası klavyede dandiklik parametresi nedir bilmiyorum. Yazıların zamanla hepsinde silineceğini düşünüyorum örneğin :D o yüzden de dedim ki şık dursun güzel rgb'si olsun falan. Bu konudaki kriterler ve önemleri konusunda aydınlatırsanız çok sevinirim. Bütçe 1-2k arası.
Neden kalitesizdir hocam mesela ilerde ne gibi sorunlar yaratır paylaşabilir misiniz?

12700K için o soğutucu hafif kalır, oraya takviye lazım.

Ekran kartını RX 6900 XT tercih edebilirsiniz, 3090'ın rakibi. Veya 3080 Ti da olabilir.

Kasa kötü, üzer o parçalarla. Kasayı değiştirebilirsiniz.

Bu arada PC Builds sitesi forumda yasaklı, YouTube'dan inceleme ve performans videolarına bakın güvenilir ve kaliteli kanalların.

Bu arada, Vatan'dan almayın. Tavsiye ettiğim bir market değil fiyatlarından dolayı, başka satıcılardan parça parça alıp kendiniz toplayın.

Hocam soğutucu öneriniz olabilir mi peki?

Ekran kartı olarak MSI GEFORCE RTX 3080 GAMING Z TRIO LHR 10GB GDDR6X 320Bit NVIDIA Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bu model yeterli gelmez mi veya neden 3080ti da olabilir dediniz bilgi verebilirseniz çok sevinirim. 5-10k lık bir fark oluyor çünkü fiyatta. Ben açıkçası bu sayıları zor gördüm çünkü bütçe olarak :D ne noktalarda yetersiz kalır neden 3080ti önerme ihtiyacı duydunuz paylaşırsanız çok sevinirim.

Kasa kalitesi nasıl anlaşılır bilmiyorum bu parçalara uygun F/P olarak olabildiğince sessiz çalışabilecek bir kasa önerirseniz çok sevinirim.

Yasaklı olduğunu bilmiyordum, güvenilir olmadığı için mi acaba?

Vatan pahalı evet, garanti vs durumları için yine de düşünüyordum ama alınacak sağlam yerler varsa onları da paylaşabilirseniz çok sevinirim...
Fareye katılıyorum fakat klavyede ekstra bir fonksiyon göremedim.

Sanıyorum oyun için kötü olacak ama orda önerilen ürünler. Mouse ve klavyenin bana program açısından ne gibi artıları olur bilmem, senelerdir laptopla yapıyorum işlerimi ve üzerindeki klavye bile program için yetersiz hissettirmedi. O yüzden açıkçası ben de direk oyun odaklı ve görsel güzellik için seçmeye çalışıyorum.
DDR5'e o kadar para vermene gerek var mı bilmiyorum.

Sıvı soğutma öneririm. SilverStone PF240 tercih edebilirsin.



https://www.amazon.com.tr/dp/B07JPZ...t_i_XF8Z25JPCGNXW1BESZAY?_encoding=UTF8&psc=1
Hocam uzun bir süre daha teknolojiya para harcayabileceğimi düşünmediğim için olmuşken iyisi olsun istedim. DDR5 de baya bir süre teknolojinin gerisinde kalmayacaktır diye düşündüm. Neden gerek olmayacağı ile ilgili fikrinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Yani DDR4 alsam ne kaybederim DDR5 alsam ne kazanırım gibi?

Sıvı soğutma modellerine hiç bakmamıştım ben en son kasaları bıraktığımda sadece üfleyebiliyorlardı :D önerdiğiniz model ekipman için yeterli mi araştırırken bir çıtam olması adına?

Klavye ve pad önerileriniz için de teşekkür ederim güzel modeller anladığım kadarıyla. Peki önerdiğiniz kasa da bu ekipmanlar için yeterli bir kasa mı acaba? Sessiz çalışır mı yeterli havalandırma sağlanır mı?
Öncelikle merhabalar; evdeki ve ofisteki bilgisayarlarımı Intel'in 12nci nesline geçirdim. Kendi sistemlerimden ve OCN.net üzerinden gözlemlediğim kadarı ile sana tavsiyem şu olacak;

MSI genel olarak ortalama kalitededir. Carbon modeli ise orta üst segmenttir. Fakat MSI DDR 5 için henüz bioslarını tam olarak oturtamadı. Sürekli crash ve bir iki gün açılsa da sonra açılmama problemi yapmakta.
Aynı seviyede Rog Strix Z690-F veya Aorus Z690 Pro modellerini inceleyebilirsiniz.
Seçtiğiniz ramler SK Hynix Chipsetli DDR5 bellekler içindeki en iyi bellek ama fiyatı baya tuzlu
Kasa olarak evde kullandığım ve soğutmasından çok memnun olduğum Lian-Li Dynamic Mini modeli çok iyi sessizliği en üst seviyede olsun diyorsanız buna 6x Arctic P12 PST olan fanlardan tavsiye ederim.
Daha üst bir kasa kullanayım derseniz BeQuiet DarkBase 700 oldukça premium bir ürün ve işinizi fazlası ile görecektir.
Sıvı soğutma olarak hazır LGA 1700 Kiti olan Arctic 280 veya seçtiğiniz kasaya göre 360 lık modellerden alabilirsiniz.
Öncelikle bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ben MSI çok iyi kalite sanıyordum :D genel olarak ekran kartı modeli kasa modeli vs. seçerken de hep özellikle MSI seçmeye çalıştım. Bu söylediğiniz ortalama kalite oluşu anakart modelleri için mi geçerli, yoksa ürünleri seçerken hepsinde mi MSI'a orta kalite olarak bakmalıyım? :D

Bahsettiğiniz anakart modelleri sistemin diğer parçaları açısından bir uyum sıkıntısı çıkartır mı? Kalite olarak onlar da MSI ile aynı seviyede sanıyorum?

RAM'ler için aynı kalite F/P ürünü var mıdır? Eğer varsa önerebilirseniz çok sevinirim :)

Lian-Li Dynamic Mini modeline bahsettiğiniz 6x Arctic P12 PST olan fanlardan 1 tane mi takılıyor? Sessizlik olarak üst seviye olur demişsiniz sanıyorum bu yeterli olacaktır. Peki genel olarak sistem için yeterli olur mu? Havalandırma vs. olarak. Bir de aynı seviye başka kasa öneriniz var mıdır seçenek oluşturması açısından?

Sıvı soğutma hakkında bilgim yok açıkçası, kullanışlılık olarak fanlardan daha mı F/P oluyor? Söylediğiniz modelleri de inceleyeceğim çok teşekkür ederim detaylı yardımlar için :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı