70-80 Bin TL Render İçin Laptop Önerisi

Bütçe
70.000-80.000

etip3d

Femtopat
Daha fazla  
Genelde 3D render işleriyle uğraşıyorum. Bunun yanında arada oyun oynuyorum, video editliyorum, Unreal Engine gibi programları kullanıyorum.

Özellik olarak işlemcisi iyi olan, en az 32 GB RAM'li bir laptop iyi olur.

Ekran kartında 12 GB VRAM güzel olur. Ekran olarak da 17 inch olsa süper olur.

Erazer markasını gördüm, yeni gelmiş ülkemize. Normalde Alman markasıymış. Şu laptopu hoşuma gitti gibi ama ısınma sorunu var mı, malzemesi nasıl merak ediyorum.

Erazer Defender 17 P1 Md600009 Intel Ultra 9 270h 32gb Ram 2tb Ssd Rtx5070 17.3" 240hz Qhd Ips Freedos - Fiyatı, Yorumları

Kullanan veya bu özelliklerde başka bir bilgisayar önerebilecek varsa iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

Bütçeyi 5-10k arttırabiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi gibi duruyor ancak 85k verip 16" olması biraz olumsuz etkiledi. Bir de GameGaraj iyi bir marka mı?

Çok güçlü ürün tavsiye ederim sizin attığınız modeli zaten GameGaraj satıyor.

Geçen yıldan beri 100-120k arası fiyatı vardı. Şimdi 80K'den 74K yine indirim almış. Belki yine indirim gelir bilemiyorum. Avrupa da en ucuz 1600$\€
Vaktiniz varsa neden alınır neden alınmaz aşağıdaki konuda açıkladım (benzer ürünün 4 seneye yakın mükemmel deneyimiyle birlikte )
Konu içinde Aero 16 tüm kaynakları, benzer ürünün kendi uzun deneyimim, detaylı performans ve YouTube kanalımda 20 yakın 4K oyun testleri var. Baştan söyleyeyim "7/24" oyun oynamak için uygun değil. Yine de performans ve kalite üst seviyede. Özellikle render, performansı 4K+ OLED paneli kesinlikle üzmez.
60Hz olması sizi düşündürebilir. Lakin inanın dert değil. (OLED panelde)
Tekrar söylemekte fayda var. Hem 4K hem OLED, hem çok ince, hem yekpare alüminyum metal bir kasası var. Oyun oynamak için tercih edilmez! (buna rağmen harika 4K oyun performansı var. Amacınız stabil 4K 60FPS ise)
Profesyonel çizim-render harici oyun, 4K film vs amacınız varsa için en kaliteli ürün.

Konudaki deneyim, test biraz uzun. Zamanınızı alabilir.

Geçen yıldan beri 100-120k arası fiyatı vardı. Şimdi 80K'den 74K yine indirim almış. Belki yine indirim gelir bilemiyorum. Avrupa da en ucuz 1600$\€
Vaktiniz varsa neden alınır neden alınmaz aşağıdaki konuda açıkladım (benzer ürünün 4 seneye yakın mükemmel deneyimiyle birlikte )
Konu içinde Aero 16 tüm kaynakları, benzer ürünün kendi uzun deneyimim, detaylı performans ve YouTube kanalımda 20 yakın 4K oyun testleri var. Baştan söyleyeyim "7/24" oyun oynamak için uygun değil. Yine de performans ve kalite üst seviyede. Özellikle render, performansı 4K+ OLED paneli kesinlikle üzmez.
60Hz olması sizi düşündürebilir. Lakin inanın dert değil. (OLED panelde)
Tekrar söylemekte fayda var. Hem 4K hem OLED, hem çok ince, hem yekpare alüminyum metal bir kasası var. Oyun oynamak için tercih edilmez! (buna rağmen harika 4K oyun performansı var. Amacınız stabil 4K 60FPS ise)
Profesyonel çizim-render harici oyun, 4K film vs amacınız varsa için en kaliteli ürün.

Konudaki deneyim, test biraz uzun. Zamanınızı alabilir.

Hocam özelliklere baktımda 75kya Erazer'ın özellikleri daha cazip geldi. Bu 16 inch Erazer 17. bunda 4070 var diğerinde 5070. işlemcilerde aynı şekilde erazerınki daha iyi. Önerilere açığım.

Hocam özelliklere baktımda 75kya Erazer'ın özellikleri daha cazip geldi. Bu 16 inch Erazer 17. bunda 4070 var diğerinde 5070. işlemcilerde aynı şekilde erazerınki daha iyi. Önerilere açığım.

Bir CPU için kalite, OLED panel vazgezmezdim ben hocam. O Erazer CPU da sizi arşa çıkarmaz. Başlı başına bence Erazer falan almayın (şahsi fikrim)
4070/5070 gelince farkı anlamazsınız. Yine arada pek uçurum yok. 115W çıkabilen 4070 fena değil.

İlave: Sözüm özellikle Erazer için.
Bu kadar yüksek bütçede "ben" alternatif, merdiven altı Çin marka tercih etmezdim. Benzer ürünler Rusya'da çok uygun fiyata var (GameGaraj, medion, vs) tercih edilmiyor pek.
Neredeyse hepsi bir firmaya ait. (Tongfang - emin değilim) etiket bas geç. Aynı ürünler Türkiye de GameGaraj, bazı Casper ve Monster, Rusya'da ve Çin'de mechrevo, Haier, batıda XMG, Eluktronics, ve bu medion Erazer gibi.

Neden Erazer önermiyorum:
- Görselde TDP değeri 170W verdiği adaptör 180W(kullandığım 2021 model MSI Katana 11800H, 3060(85W) 17'3 IPS ile bile 180W adaptör ile battery drain oluyordu. CPU ne kadar verimli olsa bile yüksek ihtimalle drain yaşanır. Ya da performans çok dalgalı olur. GPU Boost CPU gider onunla da yetinmeyip 100W GPU düşer 80W.(en uçuk senaryo)
-Eksi sayılmasa bile bir SSD yuvası var. Ne yaptı bu adamlar koca 17 kasada? Demeden duramıyorum.
- 17'3 IPS yazılmış. sRGB mi DCI-P3 mü belli değil, nit muamma 300-500..(ya da ben görmedim) profesyonel amaçta 8bit panel sizi kurtarmaz (özellikle sRGB %100 ise)
Yine panel 16*9 2560*1440. 16*10 alanınız da her zaman daha iyi seçim olur (sözlerim abartılı geldiyse bilemiyorum. Bunun gibi küçük detaylar ile, bu kadar yüksek bütçede yapacağınız işe yönelik bir ürün gibi görünmüyor - en azından benim için!)
- Kasa yapısı ve soğutma performansı büyük soru işareti.

Son düzenleme:
Bir CPU için kalite, OLED panel vazgezmezdim ben hocam. O Erazer CPU da sizi arşa çıkarmaz. Başlı başına bence Erazer falan almayın (şahsi fikrim)
4070/5070 gelince farkı anlamazsınız. Yine arada pek uçurum yok. 115W çıkabilen 4070 fena değil.

İlave: Sözüm özellikle Erazer için.
Bu kadar yüksek bütçede "ben" alternatif, merdiven altı Çin marka tercih etmezdim. Benzer ürünler Rusya'da çok uygun fiyata var (GameGaraj, medion, vs) tercih edilmiyor pek.
Neredeyse hepsi bir firmaya ait. (Tongfang - emin değilim) etiket bas geç. Aynı ürünler Türkiye de GameGaraj, bazı Casper ve Monster, Rusya'da ve Çin'de mechrevo, Haier, batıda XMG, Eluktronics, ve bu medion Erazer gibi.

Neden Erazer önermiyorum:
- Görselde TDP değeri 170W verdiği adaptör 180W(kullandığım 2021 model MSI Katana 11800H, 3060(85W) 17'3 IPS ile bile 180W adaptör ile battery drain oluyordu. CPU ne kadar verimli olsa bile yüksek ihtimalle drain yaşanır. Ya da performans çok dalgalı olur. GPU Boost CPU gider onunla da yetinmeyip 100W GPU düşer 80W.(en uçuk senaryo)
-Eksi sayılmasa bile bir SSD yuvası var. Ne yaptı bu adamlar koca 17 kasada? Demeden duramıyorum.
- 17'3 IPS yazılmış. sRGB mi DCI-P3 mü belli değil, nit muamma 300-500..(ya da ben görmedim) profesyonel amaçta 8bit panel sizi kurtarmaz (özellikle sRGB %100 ise)
Yine panel 16*9 2560*1440. 16*10 alanınız da her zaman daha iyi seçim olur (sözlerim abartılı geldiyse bilemiyorum. Bunun gibi küçük detaylar ile, bu kadar yüksek bütçede yapacağınız işe yönelik bir ürün gibi görünmüyor - en azından benim için!)
- Kasa yapısı ve soğutma performansı büyük soru işareti.
Evet hocam biraz baktım çok da olumlu yorumlar yok ısıtması ile ilgili. Sanırım normal msi asus hp lenovo gibi markalardan ilerleyeceğim. Renk doğruluğu benim için önemli doku/kaplama işleriyle uğraşıyorum. Hz in çok yüksek olmasina gerek yok. Ekran kartı 5000 serisinden olsa iyi olur. İşlemcide de ultra modellerinden olsa. Ramler de 32gb.
Bu seçeneklerde bir bilgisayar önerebilir misiniz?

Evet hocam biraz baktım çok da olumlu yorumlar yok ısıtması ile ilgili. Sanırım normal MSI ASUS HP Lenovo gibi markalardan ilerleyeceğim. Renk doğruluğu benim için önemli doku/kaplama işleriyle uğraşıyorum. Hz in çok yüksek olmasina gerek yok. Ekran kartı 5000 serisinden olsa iyi olur. İşlemcide de Ultra modellerinden olsa. RAM'ler de 32 GB.

17 inch olsa bir de.

Evet hocam biraz baktım çok da olumlu yorumlar yok ısıtması ile ilgili. Sanırım normal MSI ASUS HP Lenovo gibi markalardan ilerleyeceğim. Renk doğruluğu benim için önemli doku/kaplama işleriyle uğraşıyorum. Hz in çok yüksek olmasina gerek yok. Ekran kartı 5000 serisinden olsa iyi olur. İşlemcide de Ultra modellerinden olsa. RAM'ler de 32 GB.

17 inch olsa bir de.

Hocam bir de şunları buldum:

Nasıl sizce F/P olarak ve birbirleriyle kıyasladığımızda?

Son düzenleme:

17 inch olsa bir de.

17 inch olsa bir de.

60-70-80 k 5060-70 satın almayın. O Katana yüzüne bile bakmayın. Anlamıyorum Aero sadece 16' olduğu için mi beğenmediniz? Hem OLED hem 4K aslında tam size uygun ürün.
Kağıt üstünde 5070 Ti garaj iyi görünüyor. Yine de detaylı araştırmak lazım.
İşte buyurun. Bu ürün GameGaraj aynısı. Satıcısı da Çin'den orijinal üretici firması. İnsanlar o fiyata 4060/70 satıyor. 125k ruble 65 k₺ gümrük vergisi ile 70-75k₺
Pek satın alan yok. Kağıt üstünde verdiği donanım rakipsiz olduğu halde!
Bence araştırmanızı iyi yapın. 5060/70 için 60-70 k gereksiz masraf!

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-08-05-11-41-53-485_ru.ozon.app.android.jpg
    Screenshot_2025-08-05-11-41-53-485_ru.ozon.app.android.jpg
    84,7 KB · Görüntüleme: 27
Alman markası da kasalarını Çinli barebone kasa üreticilerine yaptırıyor Erazer. Clevo kasa kullanıyor o model, Clevo V360 serisine oldukça benziyor hatta. Çokta kötü bir kasa olmasa da Erazer önermem, daha Türkiye'ye yeni giriş yapmış bir firma.

GameGaraj Slayer R9T 5070 Ti ise Tongfang X6 serisi kasa kullanıyor, performans olarak fiyatına göre mükemmel olsa da GPU ve anakart oldukça sıcak çalışıyor. Termal stabilite olarak iyi değiller, render ve 3D modelleme gibi alanlarda hızını düşürüp sizi üzebilir.

Bütçenizi biraz çıkarıp bu cihaza yönelmenizi öneririm. MSI Vector kasa kullanıyor, fanlar biraz sesli çalışsa da büyük bir sorunu yok:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı