7000-7500 TL Monitör Dahil GTX 1080/i7-6700K sistem toplama

A8G ve 1080p koymuşsun kardeşim :(

Bütçeye yeten en iyi oydu. :D DSR açıp kullanır artık arkadaş ama kesinlikle bu kadar para verip bu saatten sonra 6700k sistem toplanmaz X99 yapabiliyorken. İlerde SLI yapmaya kalkarsa yada bir video renderlamak istediğinde 6700K yerine 5820K'lı bir X99 sistem seçtiği için o kadar memnun olacaktır ki bizede Allah razı olsun 6700K yerine 5820K'lı X99 sistem önerdilerde bizde onu aldık dese yeter. :)

Bütçeye yeten en iyi oydu. :D DSR açıp kullanır artık arkadaş ama kesinlikle bu kadar para verip bu saatten sonra 6700k sistem toplanmaz X99 yapabiliyorken. İlerde SLI yapmaya kalkarsa yada bir video renderlamak istediğinde 6700K yerine 5820K'lı bir X99 sistem seçtiği için o kadar memnun olacaktır ki bizede Allah razı olsun 6700K yerine 5820K'lı X99 sistem önerdilerde bizde onu aldık dese yeter. :)

Eyvallah da kardes, monitör konusunda ne yapacak arkadas? Monitör en uzun vadede alinmayan parcadir bir pc sisteminde. X99 sistem kuracak ama sadece yarisini mi kullansin arkadas? Ayrica 2400mhz'lik ramler render icin biraz zayif. Güzel sistem toplamissin ama toplamda önemli 1-2 unsur eksik kaliyor.... Tabiki bu benim fikrim. ;)

Sana 2. sorum olacak kardesim.

1. Monitör nerde? :ROFL::confused::D

2. Neden Galax markasi grafikkarti? Daha dandigini bulamadinmi? (y):D

240mm'lik radyatörlü bir sivi sogutmaya bütcesi yeterse kesinlikle katiliyorum, degistirsin. :) Akasa konusunda cok bir sey diyemicem, ama Corsair, Silverstone, Coolermaster, NZXT,...gibi kendini ispatlamis markalari tavsiye ederim. Bende Silverstone TD02-Lite kullaniyorum. :)

Güc kaynagini da NZXT yerine paylastigin EVGA 750W 80+ Gold sertifikalisini alirsa cok daha iyi ve verimli olur. ;)

Eyvallah da kardes, monitör konusunda ne yapacak arkadas? Monitör en uzun vadede alinmayan parcadir bir pc sisteminde. X99 sistem kuracak ama sadece yarisini mi kullansin arkadas? Ayrica 2400mhz'lik ramler render icin biraz zayif. Güzel sistem toplamissin ama toplamda önemli 1-2 unsur eksik kaliyor.... Tabiki bu benim fikrim. ;)

Sana 2. sorum olacak kardesim.

1. Monitör nerde? :ROFL::confused::D

2. Neden Galax markasi grafikkarti? Daha dandigini bulamadinmi? (y):D

240mm'lik radyatörlü bir sivi sogutmaya bütcesi yeterse kesinlikle katiliyorum, degistirsin. :) Akasa konusunda cok bir sey diyemicem, ama Corsair, Silverstone, Coolermaster, NZXT,...gibi kendini ispatlamis markalari tavsiye ederim. Bende Silverstone TD02-Lite kullaniyorum. :)

Güc kaynagini da NZXT yerine paylastigin EVGA 750W 80+ Gold sertifikalisini alirsa cok daha iyi ve verimli olur. ;)

1. Monitör zaten seçmiş önereceğimi tekrar yazmaya gerek yok.

2. Neden olmasın Galax markası kendim HOF modelini kullandım önerdim. Fiyatıda gayet uygun Türkiye'de yeterince tanınmaması ürünü dandik yapmaz. Sana göre ülkede pek bilinmeyen in win fractal design cryorig bitfenix be quiet xfx palit pny vs saymakla bitmez tüm bu markalarda dandiktir.

Soğutucu isterse az bütçe arttırıp değiştirebilir. Ben bu markanın viper fanlarını H100i'de kullandım gayet memnun kaldım önerdim. Zaten hava soğutucuları olsun fanları olsun kalitesi yıllardır tescilli markadır.

Tamam da benim burda daha cok kastettigim veya demeye calistigim, senin önderdigin sistem monitörü katinca fazlasiyla bütcesini asiyor.

O saydiklarin arasinda xfx,palit,pny dandik. In win, fractal design, bit fenix ve be quiet kullandim cok iyi markalar. Cryorig konusunda bir sey diyemicem . Ben yinede Galax'in cok ama cok dandik bir marka oldugunu düsünüyorum.

Tamam da benim burda daha cok kastettigim veya demeye calistigim, senin önderdigin sistem monitörü katinca fazlasiyla bütcesini asiyor.

O saydiklarin arasinda xfx,palit,pny dandik. In win, fractal design, bit fenix ve be quiet kullandim cok iyi markalar. Cryorig konusunda bir sey diyemicem . Ben yinede Galax'in cok ama cok dandik bir marka oldugunu düsünüyorum.

Nasıl sen kendi kullandığın burda pek bilinmeyen markalara iyi diyorsan bende kendi kullandığıma iyi diyorum. Yine de kendi görüşün saygı duyarım. Kimseye bir markayı zorla sevdirecek değilim galax yada kfa2 herneyse babamı oğlu değil sonuçta. Alternatif koydum o parçaları yoksa kendi seçtiği kasa soğutucu yada daha hesaplı raider x99 anakart ile beraber bütçe farkı nispeten azalır elbette.

X99 sistem dizmem bana ne gibi artı kazandırır?
Detaylı açıklar mısınız?

Daha uzun ömürlü daha performanslı seçenekleri bol bir sistem. Seçmiş olduğun monitöre daha sonra aynı ekran kartından alıp 1080 SLI yapsan çoğu oyunda FPS limitlerini zorlarsın.

X99 enthusiast platform. Ramleri cift kanal yerine 4 kanalli kullanabiliyorsun, ki bu ram kullanimi neredeyse iki katina cikariyor cift kanala göre. Birden fazla ekran karti takacaksan z170'e göre daha performansli calisiyor. Islemcilerin cekirdekleri ve önbelegi fazla, ki bu render ve grafik tasarim gibi uygulamalarda büyük ölcüde z170'den üstün. Oyun konusuna gelince eger islemcine iyi hiz asirtma yapabilirsen o zaman en az z170 kadar performans alirsin. Islemciye yük bindiren oyunlar/uygulamalar da tekrardan z170 platformundan daha üstün. Anakartin özelliklerine göre degisir ama genelde daha performansli bir islemcin oldugu icin fazladan ayni anda daha fazla islem ve daha fazla sistem bilesenlerini daha yüksek verimde calistirabiliyorsun. Kisacasi z170'den daha yüksek ve üstün bir platform, Ayrica genelde daha uzun ömürlü ve daha uzak geleceyi garantileyen bir platform.

Sonuc: Sadece oyun oynicaksan ve arasira ufak tefek render isleriyle ugrasacaksan z170 fazlasiyla yeterli. Ama eger agir render isleri yapacaksan ve arada sirada oyun oynicam falan dersen o zaman kesinlikle X99 platformu eger bütcen yeterliyse

Nasıl sen kendi kullandığın burda pek bilinmeyen markalara iyi diyorsan bende kendi kullandığıma iyi diyorum. Yine de kendi görüşün saygı duyarım. Kimseye bir markayı zorla sevdirecek değilim galax yada kfa2 herneyse babamı oğlu değil sonuçta. Alternatif koydum o parçaları yoksa kendi seçtiği kasa soğutucu yada daha hesaplı raider x99 anakart ile beraber bütçe farkı nispeten azalır elbette.

Kardes tamam hemen kizma. :) Bende saygi duyuyorum dediklerine elbet. Farkettiysen bende sadece senin gibi bazi görüsleri savunuyorum. Iki espiri yapalim dedik kusura bakma benim hatam. ;)

Bunu ama eklemek istiyorum... MSI, Asus, Evga, Gigabyte markalari dururken Galax almak yazik olur bence ekran karti konusunda.

@justes123 Kardes eger bütceyi ayarlayabilirsen kesinlikle X99 ile gitmelisin render isleriyle de ugrasacaksan.

Ama monitör gibi önemli bilesenlerden kisman gerekiyorsa hic gerek yok Z170'de isini görür. ;)

Renderla çok fazla uğraşacağım :(
O halde x99 fiyatlarına göz gezdireyim.
Ve birkaç sorum daha olacak

X99 KabyLake işlemcileri destekleyecek mi?
5820k ile 6700k arasında çok fark var mı ne kadar fps oynaması yaşarım?
X99 için işlemci tavsiyesinde bulunur musunuz rica etsem ? :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı