7000-7500 TL Monitör Dahil GTX 1080/i7-6700K sistem toplama

X99 enthusiast platform. Ramleri cift kanal yerine 4 kanalli kullanabiliyorsun, ki bu ram kullanimi neredeyse iki katina cikariyor cift kanala göre. Birden fazla ekran karti takacaksan z170'e göre daha performansli calisiyor. Islemcilerin cekirdekleri ve önbelegi fazla, ki bu render ve grafik tasarim gibi uygulamalarda büyük ölcüde z170'den üstün. Oyun konusuna gelince eger islemcine iyi hiz asirtma yapabilirsen o zaman en az z170 kadar performans alirsin. Islemciye yük bindiren oyunlar/uygulamalar da tekrardan z170 platformundan daha üstün. Anakartin özelliklerine göre degisir ama genelde daha performansli bir islemcin oldugu icin fazladan ayni anda daha fazla islem ve daha fazla sistem bilesenlerini daha yüksek verimde calistirabiliyorsun. Kisacasi z170'den daha yüksek ve üstün bir platform, Ayrica genelde daha uzun ömürlü ve daha uzak geleceyi garantileyen bir platform.

Sonuc: Sadece oyun oynicaksan ve arasira ufak tefek render isleriyle ugrasacaksan z170 fazlasiyla yeterli. Ama eger agir render isleri yapacaksan ve arada sirada oyun oynicam falan dersen o zaman kesinlikle X99 platformu eger bütcen yeterliyse



Kardes tamam hemen kizma. :) Bende saygi duyuyorum dediklerine elbet. Farkettiysen bende sadece senin gibi bazi görüsleri savunuyorum. Iki espiri yapalim dedik kusura bakma benim hatam. ;)

Bunu ama eklemek istiyorum... MSI, Asus, Evga, Gigabyte markalari dururken Galax almak yazik olur bence ekran karti konusunda.

@justes123 Kardes eger bütceyi ayarlayabilirsen kesinlikle X99 ile gitmelisin render isleriyle de ugrasacaksan.

Ama monitör gibi önemli bilesenlerden kisman gerekiyorsa hic gerek yok Z170'de isini görür. ;)


Kızdığım yokta ısrarla o markaya dandik deyip sanki merdiven altı imalat muamelesi çekmeni garipsedim. Diğer pahalı bilindik markalardan kalite anlamında bariz farkı olsa zaten önermem.

Renderla çok fazla uğraşacağım :(
O halde x99 fiyatlarına göz gezdireyim.
Ve birkaç sorum daha olacak

X99 KabyLake işlemcileri destekleyecek mi?
5820k ile 6700k arasında çok fark var mı ne kadar fps oynaması yaşarım?
X99 için işlemci tavsiyesinde bulunur musunuz rica etsem ? :)

Broadwell-e X99 işlemciler yeni çıktı sayılır. Kabylake ayrı soket hem desteklemesi gerekmez çünkü 6850K ondan daha güçlü. En az 6850K almayacaksan X99 sistem hiç alma 6700K topla.
 
Son düzenleme:
Renderla çok fazla uğraşacağım :(
O halde x99 fiyatlarına göz gezdireyim.
Ve birkaç sorum daha olacak

X99 KabyLake işlemcileri destekleyecek mi?
5820k ile 6700k arasında çok fark var mı ne kadar fps oynaması yaşarım?
X99 için işlemci tavsiyesinde bulunur musunuz rica etsem ? :)

Kaby Lake 1151 bacakli ayni Z170 gibi. X99 sistemler 2011 pacakli.

Oynadigin oyuna göre degisir. 4 cekirdekten fazla cekirdek kullanmayan oyunlarda genelde 6700K ile 1-3 FPS civarinda fazla FPS alirsin ama genelde gözle görülür bir fark yok. Islemciye yük bindiren ve 4 cekirdekten fazlasini da kullanan oyunlarda (the witcher 3 gibi) bariz bir FPS artisi yasarsin.

Bütcen yeterse 6850K yetmezse 5820K da cok iyi isini görür. 6800K'yi önermememin sebebi 5820K arasinda pek bir performans/özellik farki görmiceksin ve fiyat olarak daha uygun bir islemci.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı