7000-8000 TL’ye RTX 2060 sistem toplama

Senin attığın 8259 TL'lik sistemden bahsettim. İçinde Adata'nın kronik sorunlu SU630'u var. Ve PSU(C4) olarak Gamepower seçmişsiniz. Yanlış bir seçim.

Ayrıca anakartı o kadar yüksek alıp RAM'i 8 GB yapmanız çok saçma.

RAM 16 GB. SSD ben de memnun değilim pek. PSU kendi içerisindeki üründü ve o konuda bir sorunum yok açıkçası.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Halbuki RAM adet sayısına bakmıştım. 2'yi farketmemişim. Bence PSU'yu yakın zamanda değiştirin. Biraz araştırırsanız Gamepower PSU'lara nasıl yorumlar yapıldığını görürsünüz.
 
Halbuki RAM adet sayısına bakmıştım. 2'yi farketmemişim. Bence PSU'yu yakın zamanda değiştirin. Biraz araştırırsanız Gamepower PSU'lara nasıl yorumlar yapıldığını görürsünüz.
Power Boost 1 benimki 2 zaten hacım haklısın. Şuan oynadığım oyunları vs bitirip yeni bir SSD alarak ona kuracağım. Bunu da fazlalıkları depolamak için düşünüyorum. PSU bir sonraki aşama aslında kafamda.
 
Ya @Efe10 kardeşim sen böyle kasalara, SSD'lere laf atıp duruyorsun da, diyorum ki elinde bir kanıt bir yaşanmışlık var mı? Yoksa sağda solda gördüğün yorumlara göre mi çöp, C4 vs. diyorsun? Bir önceki sayfada yazdığım soruya hala cevap alamadım bu arada.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o SSD kronik sorunlu. Siz de yakında fark edersiniz zaten, sağlığı çok çabuk düşecek. PSU'ya gelirsek herhangi bir elektrik kesintisinde vb. sisteminiz büyük zararlar görebilir. 8.000 TL'lik bir sistemi öyle bir PSU'ya emanet etmezdim açıkçası.
 
@peK bir ürünün kullanıcı yorumları, incelemeleri fazlasıyla yeterlidir. Bir kasanın çöp olup olmadığını anlamak için bir veriye ihtiyaç yok açıkçası. Kasanın kalitesinden, sirkülasyonuna, içerisindeki fanların ömrüne kadar çok fazla detay var. Sonra ekran kartı tahmin ettiğinden daha çok ısınsın, kasayı yan kapağı açık kullan ve bu yüzden parçalar daha çok tozlanıp ısınsın ve sıkıntı yaşasın vb. tam bir kısır döngü. Dersen ki ben işlemciye sıvı soğutma koyarım, ekran kartını da ROG Strix alırım ama kasa pahalı olmasın idare edersin. Ama iyi bir kasan olursa 10 yıl boyunca bile 2-3 sistem dizersin içine.

SSD ve güç kaynağı konusu ise konuyu şansa bırakmaktır. Sen alır 5 yıl sorunsuz kullanırsın başkası alır 1 yıl dolmadan sorun yaşar. Kimse demiyor ki sen bu SSD veya güç kaynağını alırsan %100 sorun yaşarsın. Bu çok ayrı bir konu ama 3-5 kuruş fazla verip daha az sabıkalı bir markaya yönelmek daha iyi olur. Sistemi dengeli kurmak önemlidir, RGB'li RAM alacağına düz RAM alırsın kalan parayı da ucuz SSD yerine daha kaliteli bir SSD almak için kullanırsın. Uzun vadede değeri anlaşılır bu tip tercihlerin.

Kendimden örnek verirsem 3,5 yıldır Dark Force marka 600w güç kaynağı kullanıyorum. Tam bir C4 ama beni memnun etti ve güzel hizmet ediyor. Başkası C4 dese de alınmam, ben de başkasına "kesin al" demem çünkü ne olacağını bilemem. Bu tip tartışmalara pek gerek yok, daha "güvenilir" markayı önermek normal olan şey.
 
@peK O sistemi alarak yanlış yapmışsınız. Kasa, PSU(C4) çok kötü. Anakart 4400 MHz RAM destekliyor diye güzel anakart olmuyor. O anakarttan çok çekenler oldu. 7800'e mis gibi 2060 Super'li bilgisayar alınır. SSD'niz de kronik sorunlu zaten. Lütfen bilmeden yorum yapmayın ve iade şansınız varsa iade edin.
Evet kardeşim, sistemi iptal ettim.Hadi şimdi bana 7800 hadi onu da geçtim 8100 TL'ye kadar 2060 Super + Ryzen 5 3600 olan bir sistem toplayın da göreyim.Ama o kronik sorunlu dediğiniz SSD , PSU'su vasat olan ve anakartından çok çekilmiş olan B450M Pro olan parçalardan koymayacaksınız. :) Bekliyorum .
 
Konu açıp sordum zaten ama bu sistemi sormadım.Dün akşam gördüm acele ile bu sabah sipariş ettik.PSU dediğiniz kasa fanlarının gücü ile ilgili bir şey mi ? Hiç bilgisayarcıya götürüp uğraşmak istemiyorum.Ayrıyeten artık para harcamam da zor biraz.Bu ne gibi sorunlar çıkarır ?
Hocam sistemden memnun musun?
 
Hocam sistemden memnun musun?

Hocam QP Bilişim'den Ryzen 5 3600, MSI RTX 2060 Super Gaming ve Corsair Spec Delta'lı kasayı aldım. RAM'ler 16 GB Corsair yine. Fakat SSD olarak Adata SU630'dan başka seçenek yoktu. Bir tek SSD'den dolayı nadiren de olsa bilgisayar 5 6 saniye takılabiliyor. Onun dışında bir sıkıntı yok Allah'a şükür. Ben aldığımda fiyatı 8300 TL idi. Eylül'ün sonlarına doğru almıştım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı