HDD'nizi geçici olarak, yeni bir hdd alana kadar dahil edebilirsiniz, bütçeyi rahatlatma amaçlı. Oyunları ssd diye kurar ve silersiniz. Öteki türlü mevcut hdd'nizin devir hızı düşük hocam, arşivleme amaçlı olabilir ama, diğer türlü en azından 7200lük hdd kullanılmalı diye düşünüyorum
Ben render yapmamama rağmen x99 dizeceğim kafaya koydum
. 5930k'Lı deluxe'lu vs. bir şey düşünüyorum, veya 5820k koyup anakartı daha da yükselttiğim bir şey. Kararsızım henüz açıkcası, fiyatlara bağlı
kurda düşerse daha da çok iyi olur. Haswell-e ayrı bi segment
DDr4 olacak sistem yine keza. Ayrıca işlemci 6 çekirdekli, bide oc attık mı 4 Ghz'ye tamamdır canavar .
Birde şu anki z170 tabanlı sistemlerde PCI veriyolu kısıtlı, veya işlemci 28 PCI ile kısıtlanmış. Yani ekran kartlarına SLı imkanı da x99a göre daha düşük performanslı. İlla ki gelişecektir zamanla skylakeler de. Mesela skylake-e'ler gelecek vs deniyor, cannonlake'ler... Ama şu anda gözüm x99'da
Dizdiğimiz 6700k'da çok güçlü bir işlemci yinede...
Ekran kartını Amazondan alacağım evga 980ti classified falan. çok daha uyguna denk geliyor. Sizin de aklınızda zamanla bir sistem belirirse bende tavsiyeye açığım, takipteyim..