7000 TL'ye kadar i5-6600k ve STRIX-GTX980TI-DC3OC oyuncu bilgisayarı

Ben biraz fanboy'luğa girip ekran kartını Gigabyte G1 önermek istiyorum.

Açıkçası overclock edilmiş GTX980TI'larda tüm markalar birbirlerine çok yakın performans gösteriyorlar.
Fakat birçok yabancı teknoloji sitesi Asus ve Evga'yı öne çıkarıyor. Özellikle Evga'nın daha sessiz ve ısınmasız çalıştığı söyleniyor.
Ama tabi ki Gigabyte da alınabilir. Neden alınmasın ki, 3-4 kare fazla alacağız diye 500-600 lira fazla vermek gereksiz bence :)
O nedenle bu konuda fiyat daha önemli bence. Hangisinin fiyatı daha düşük olursa onu alırım :)

Eki Görüntüle 115124

X99 İ7 5930K sistem SSD'siz.

Eki Görüntüle 115128

X99 5820K sistem 250GB M2 Sata SSD'li.

İkisi de çok güzel sistemler. 5930k sizce biraz gereksiz olmaz mı? :)

Açıkçası overclock edilmiş GTX980TI'larda tüm markalar birbirlerine çok yakın performans gösteriyorlar.
Fakat birçok yabancı teknoloji sitesi Asus ve Evga'yı öne çıkarıyor. Özellikle Evga'nın daha sessiz ve ısınmasız çalıştığı söyleniyor.
Ama tabi ki Gigabyte da alınabilir. Neden alınmasın ki, 3-4 kare fazla alacağız diye 500-600 lira fazla vermek gereksiz bence :)
O nedenle bu konuda fiyat daha önemli bence. Hangisinin fiyatı daha düşük olursa onu alırım :)

İkisi de çok güzel sistemler. 5930k sizce biraz gereksiz olmaz mı? :)

SLI yapacak olduğunda 5930K 5820K'dan biraz daha performanslı olacaktır. Şahsi fikrim fiyat farkına değecek kadar fazla artış olmayacağı yönünde.

7030 TL. Gayet işini görür :)
Skylake 2200 Euro Harika.PNG

Ben bunu kendime topladığım için monitör eklemiştim. İsterseniz monitörü çıkartırsınız :)

SLI yapacak olduğunda 5930K 5820K'dan biraz daha performanslı olacaktır. Şahsi fikrim fiyat farkına değecek kadar fazla artış olmayacağı yönünde.

Kısa vadede SLI yapacağımı düşünmüyorum. Açıkçası SLI'lı AMD bir sistem kurup bitcoin mining yapmayı düşünmüştüm önceleri. Fakat günümüzde bitcoin'deki zorluk seviyesi o kadar yüksek ki elektrik faturasını karşılamak bile imkansız görünüyor.

5930k ile 5820k arasında yaklaşık 700 liralık bir fark var. Kredi kartı ile 9 taksitli alımlarda bir de işin içine vade farkı girince bütçemin çok üstüne çıkıyor rakamlar.

7030 TL. Gayet işini görür :)
Eki Görüntüle 115130
Ben bunu kendime topladığım için monitör eklemiştim. İsterseniz monitörü çıkartırsınız :)

Güzel sistem teşekkür ederim. Fakat fiyatlar yurtdışı fiyatları değil mi?
Sanırım bir Alman sitesi.

Kısa vadede SLI yapacağımı düşünmüyorum. Açıkçası SLI'lı AMD bir sistem kurup bitcoin mining yapmayı düşünmüştüm önceleri. Fakat günümüzde bitcoin'deki zorluk seviyesi o kadar yüksek ki elektrik faturasını karşılamak bile imkansız görünüyor.

5930k ile 5820k arasında yaklaşık 700 liralık bir fark var. Kredi kartı ile 9 taksitli alımlarda bir de işin içine vade farkı girince bütçemin çok üstüne çıkıyor rakamlar.

Güzel sistem teşekkür ederim. Fakat fiyatlar yurtdışı fiyatları değil mi?
Sanırım bir Alman sitesi.
Yok, buradaki fiyatlara göre topladım. Tabi ki alacağınız yerlerde fiyat farkı olabilir :)
Bu arada Hollandaca bir site :) Hep oradan yapardım alışverişlerimi :)

Evet gerçekten de beğendiğiniz ekran kartı Amazon da çok daha uygun görünüyor. Açıkçası Evga ekran kartı Asus Strix'ten sonra ikinci sırada yer alıyor benim için. Amazon'da taksit olayları olsa elbette Amazondan alırdım :)

Sistemi Bitcoin mining olayı için de düşünmüştüm; fakat AMD sistemler o konuda çok daha avantajlı. Malum Bitcoin'in değeri son bir iki haftada yıllar sonra yeniden 1500 lirayı gördü. Gerçi zorluk bu kadar yükselmişken tek ekran kartıyla ne kadar performans alınabilir orası da şüpheli.

Daha önce bilgisayar donanımıyla birçok kez haşır neşir oldum. Masaüstü ya da notebook fark etmez hepsini en ince ayrıntısına dek söküp geri takabiliyorum. Yalnız bu denli bir sistemi daha önce hayatımda görmedim. O nedenle bileşenlerin hepsini aynı firmadan alıp, sistem montajını da firmaya yaptırmak istiyordum. Ama anladım ki bu işin zevki kendi sistemini kendin kurup çalıştırmakta yatıyor.

Sizin gibi yapıp bileşenleri en uygun yerlerden alıp sistemi kendim toplamam en iyisi. x99 ile ilgili ciddi araştırmalar yapacağım. Fakat anladığım kadarıyla performans açısından cidden z170'ten daha önde x99.

Fed toplantısını ben de bekleyeceğim. Ondan sonra hemen vereceğim parçaların siparişini.
Ah şu dolar bir düşse. Sonra gelsin canavar gibi x99 sistem :)

Hocam aslında bende Asus Oc'li versiyona hayran kalmıştım ama..,baya güçlü gibime geldi diğer 980tilere kıyasla. Evga'da taş gibi.. Öyle olunca ve kartın tipi de hoşuma gidince Evga'ya yönelmiştim. Sizce Asus Oc'li versiyon daha mı iyi ? Evga classified veya ftw olanı alıp yine titanx performansı yakalanabilir oc ile düşünüyordum.

Ben hele ben hayatımda ram bile takmadım düşünün :LOL:, ama bir kere yapınca devamı gelir deniyor hep. Başlamak lazım bi yerden, birde o kadar para verince kablo yönetimini vs. kendim güzelce yapmak istiyorum sanırım. Uğraşmakta zevkli olur açıkcası ama tek korkum Bios, onu da kurmak zor değildir umarım :)

Aynı şekilde bende tek siteden sistem dizip direk alırım hesabı yapıyordum ona göre takılıyordum ama farkettimki, bi yerde ucuz olan parça diğer yerde pahalı. Böyle 4-5 parça bir araya getirince yine hatrı sayılır bir meblağ çıkıyor ortaya. Örneğin; hepsi burada'dan almaya kalkınca hepsini msi gtx980ti 2930 lira, nova'da şu an 2700 lira.. Şunun hesabını yapmak gerek; ayrı ayrı yerlerden alıp taksit yapınca ödenecek olan vade farkı, diğer tek siteden alacağınız vade farksız sistem fiyatından düşükse, ayrı ayrı toplayın. Ama o hesabı yapana kadar ben ölürdüm açıkcası.. :LOL:. Veya düşük faizli kredi çekip,doğrudan bankaya taksitlenip, heryerden tek çekim alınmalı belkide. Hangisi karlı ise..

Bu arada fed toplantısı sonucunda piyasların tepkisi ne olacak bilmiyorum. Faiz artırırlarsa, şimdiye kadar piyasa bunu fiyatlıyordu da kur düşecek mi ? Yoksa kur daha da mı artacak ? Faiz artırmazlarsa daha da düşecek kur bu kesin. Ama kaç aydır artıracağız deniyor. Yani ince hesap hocam alalım gitsin kafamıza ne zaman yatarsa :)

Son olarak 5930k+x99a gaming 7 veya işlemciyi düşürüp 5820+deluxe,rampage vb.. mi konusunda bende kararsızım. Ama diyorum ya ilerde bi 980ti daha alırsam.. 5930k'da 40 PCI desteği var. vs vs :).

Hocam aslında bende Asus Oc'li versiyona hayran kalmıştım ama..,baya güçlü gibime geldi diğer 980tilere kıyasla. Evga'da taş gibi.. Öyle olunca ve kartın tipi de hoşuma gidince Evga'ya yönelmiştim. Sizce Asus Oc'li versiyon daha mı iyi ? Evga classified veya ftw olanı alıp yine titanx performansı yakalanabilir oc ile düşünüyordum.

Ben hele ben hayatımda ram bile takmadım düşünün :LOL:, ama bir kere yapınca devamı gelir deniyor hep. Başlamak lazım bi yerden, birde o kadar para verince kablo yönetimini vs. kendim güzelce yapmak istiyorum sanırım. Uğraşmakta zevkli olur açıkcası ama tek korkum Bios, onu da kurmak zor değildir umarım :)

Aynı şekilde bende tek siteden sistem dizip direk alırım hesabı yapıyordum ona göre takılıyordum ama farkettimki, bi yerde ucuz olan parça diğer yerde pahalı. Böyle 4-5 parça bir araya getirince yine hatrı sayılır bir meblağ çıkıyor ortaya. Örneğin; hepsi burada'dan almaya kalkınca hepsini msi gtx980ti 2930 lira, nova'da şu an 2700 lira.. Şunun hesabını yapmak gerek; ayrı ayrı yerlerden alıp taksit yapınca ödenecek olan vade farkı, diğer tek siteden alacağınız vade farksız sistem fiyatından düşükse, ayrı ayrı toplayın. Ama o hesabı yapana kadar ben ölürdüm açıkcası.. :LOL:. Veya düşük faizli kredi çekip,doğrudan bankaya taksitlenip, heryerden tek çekim alınmalı belkide. Hangisi karlı ise..

Bu arada fed toplantısı sonucunda piyasların tepkisi ne olacak bilmiyorum. Faiz artırırlarsa, şimdiye kadar piyasa bunu fiyatlıyordu da kur düşecek mi ? Yoksa kur daha da mı artacak ? Faiz artırmazlarsa daha da düşecek kur bu kesin. Ama kaç aydır artıracağız deniyor. Yani ince hesap hocam alalım gitsin kafamıza ne zaman yatarsa :)

Son olarak 5930k+x99a gaming 7 veya işlemciyi düşürüp 5820+deluxe,rampage vb.. mi konusunda bende kararsızım. Ama diyorum ya ilerde bi 980ti daha alırsam.. 5930k'da 40 PCI desteği var. vs vs :).

Anakartlarda Bios fabrika çıkışlı olarak zaten kurulu geliyor senin hariçten bişey kurmana gerek yok. Bios komple silinirse ancak yazdırman gerekir. Sen sadece güncelliyceksin.

Son düzenleme:
Anakartlarda Bios fabrika çıkışlı olarak zaten kurulu geliyor senin hariçten kurmana gerek yok. Bios komple silinirse ancak yazdırman gerekir. Sen sadece güncelliyceksin.
Anladım hocam, bunu öğrendiğim çok iyi oldu teşekkürler. Sistemi komple kendim dizip kendim kuracağım öyleyse. Keşke sleeved kablolara da para artsa tadından yenmez :LOL: . Şimdilik lüks :). ( 5930k sistem dizmeye çalışıp sleeved kablolara da lüks demem ayrı bi ironik oldu. :ölü:)

Hocam zamanla uğraşa uğraşa öğreniyorsun. Ben hiç kasa toplamadım; fakat bir ara teknik serviste çalıştım. Bilgisayar bileşenleriyle haşır neşirdim. Çok iyi olmasa da tecrübem vardır :)
Şu anda kullandığım Lenovo notebook'u bazen temizlik amaçlı açıyorum. Dediğim gibi uğraşa uğraşa insanın eli alışıyor.

Asus'un Oc'li versionu daha iyi evet. Açıkçası Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün yaptığı incelemeye göre Asus strix-gtx980ti-dc3oc Titan x'i bile zorlayacak bir performansa sahip. Dolayısıyla ben bunu almak istiyorum. Aynı özelliklerdeki Evga ise daha sessiz çalışıyormuş. Yabancı bir teknoloji sitesinde okumuştum bunu: "Alacaksanız ya Asus ya da Evga alın" diyordu. Asus 80 derecelerde çalışıyor; fakat Recep Baltaş ve Ali Güngör üstatlar bunun bir problem yaratmayacağını söylüyorlar.

Önümde tez danışmanıma teslim etmem gereken bir master tezi ve 22 Kasım'da yapılacak bir Ales var. 23 Kasım oldu mu dolar kuru kaç olursa olsun veririm ben siparişi :)
Umarım Fed'in kararı hepimiz için hayırlı olur. Herkes düşecek diyor kur için. Düşecekse düşsün ve rahatlayalım hepimiz :)

Kredi çekemiyorum ne yazık ki sigortalı işim olmadığından dolayı. Tek çare 7000 / 9 taksit şu anda. Kartın bütün limitini yatıracağım.

Ama bir mucize olur da dolar düşerse o zaman biraz daha esnek hareket edilebilir ve kesinlikle 5930k işlemcili bir sistem toplanabilir.
Zira çoğu teknoloji sitesi Skylake'i mimari açısından başarılı; fakat performans açısından yetersiz buluyor.

Düzeltme: Bios olayı Hataylı hemşehrimin de belirttiği gibi kurulu gelir. Sizin yalnızca sisteminizi ilk açtığınızda bir iki düzenleme yapmanız gerekir (RAM hızı ayarlama vb.) Bunu da bu sitede bulunan sistem kurma videolarına bakıp halledebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı