7000 TL'ye kadar i5-6600k ve STRIX-GTX980TI-DC3OC oyuncu bilgisayarı

Hocam zamanla uğraşa uğraşa öğreniyorsun. Ben hiç kasa toplamadım; fakat bir ara teknik serviste çalıştım. Bilgisayar bileşenleriyle haşır neşirdim. Çok iyi olmasa da tecrübem vardır :)
Şu anda kullandığım Lenovo notebook'u bazen temizlik amaçlı açıyorum. Dediğim gibi uğraşa uğraşa insanın eli alışıyor.

Asus'un Oc'li versionu daha iyi evet. Açıkçası Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün yaptığı incelemeye göre Asus strix-gtx980ti-dc3oc Titan x'i bile zorlayacak bir performansa sahip. Dolayısıyla ben bunu almak istiyorum. Aynı özelliklerdeki Evga ise daha sessiz çalışıyormuş. Yabancı bir teknoloji sitesinde okumuştum bunu: "Alacaksanız ya Asus ya da Evga alın" diyordu. Asus 80 derecelerde çalışıyor; fakat Recep Baltaş ve Ali Güngör üstatlar bunun bir problem yaratmayacağını söylüyorlar.

Önümde tez danışmanıma teslim etmem gereken bir master tezi ve 22 Kasım'da yapılacak bir Ales var. 23 Kasım oldu mu dolar kuru kaç olursa olsun veririm ben siparişi :)
Umarım Fed'in kararı hepimiz için hayırlı olur. Herkes düşecek diyor kur için. Düşecekse düşsün ve rahatlayalım hepimiz :)

Kredi çekemiyorum ne yazık ki sigortalı işim olmadığından dolayı. Tek çare 7000 / 9 taksit şu anda. Kartın bütün limitini yatıracağım.

Ama bir mucize olur da dolar düşerse o zaman biraz daha esnek hareket edilebilir ve kesinlikle 5930k işlemcili bir sistem toplanabilir.
Zira çoğu teknoloji sitesi Skylake'i mimari açısından başarılı; fakat performans açısından yetersiz buluyor.

Düzeltme: Bios olayı Hataylı hemşehrimin de belirttiği gibi kurulu gelir. Sizin yalnızca sisteminizi ilk açtığınızda bir iki düzenleme yapmanız gerekir (RAM hızı ayarlama vb.) Bunu da bu sitede bulunan sistem kurma videolarına bakıp halledebilirsiniz.

Cevap için teşekkürler, hala öğrenmeye devam ediyorum.. :) . Bu arada bende incelemeyi izlerken asus oc 980ti'nin kesinlikle güçlü olduğu izlenimine kapılmıştım ve öylede yani. Akranlarına nazaran daha fazla fps veriyordu hatta yanlış hatırlamıyorsam. Artık nasıl bir OC çekildiyse. Fakat Evga'da iyidir sıkıntı yok amazondan alacağım için fiyat konusunda da işime geliyor.
Aynı şekilde benimde sınavlarım var :LOL: 28kasıma doğru, sanırım aynı zamanlara siparişleri düşeriz. Bende mevcut işimden çıktım ordan alacağım parada gelsin sınavda bitsin sistemi sipariş geçerim artık. Elimde leş gibi laptop var, 8. senemize giriyoruz :üzgün: :neşeli: .

5930k dizilir bence de. Bakalım...

Son düzenleme:
Sakıncası yoksa site ismini öğrenebilir miyim?
Ayrıca ürünler kaç günde geliyor?
Alternate. Tabii ben Hollandadan alıyordum. Ama şunu söylemek gerekirse mükmmel. Bazen efsane kampanyalar yapıyor. Hollandada en fazla 1 hafta beklemiştim, o da stokta olmadığı için.
Tavsiyem kendi ülkemizdekilerden alsak daha iyi olur. Çünkü bunun gümrük işi var :D Tabii siz bilirsiniz.

Cevap için teşekkürler, hala öğrenmeye devam ediyorum.. :) . Bu arada bende incelemeyi izlerken asus oc 980ti'nin kesinlikle güçlü olduğu izlenimine kapılmıştım ve öylede yani. Akranlarına nazaran daha fazla fps veriyordu hatta yanlış hatırlamıyorsam. Artık nasıl bir OC çekildiyse. Fakat Evga'da iyidir sıkıntı yok amazondan alacağım için fiyat konusunda da işime geliyor.
Aynı şekilde benimde sınavlarım var :LOL: 28kasıma doğru, sanırım aynı zamanlara siparişleri düşeriz. Bende mevcut işimden çıktım ordan alacağım parada gelsin sınavda bitsin sistemi sipariş geçerim artık. Elimde leş gibi laptop var, 8. senemize giriyoruz :üzgün: :neşeli: .

5930k dizilir bence de. Bakalım...

Evet açıkçası Asus FPS açısından zirvede. Sizin de belirttiğiniz gibi çok sağlam bir OC mevcut. Ama tabi ki Evga yabana atılacak bir kart değil. 3-5 fps fark olur taş çatlasın. Elbetteki fiyat çok önemli.
Sınavlarınızda başarılar hocam. Siparişinizi geçmeden önce benimle iletişim kurarsanız sevinirim. Süreç hakkında birbirimizi bilgilendirelim :)

Alternate. Tabii ben Hollandadan alıyordum. Ama şunu söylemek gerekirse mükmmel. Bazen efsane kampanyalar yapıyor. Hollandada en fazla 1 hafta beklemiştim, o da stokta olmadığı için.
Tavsiyem kendi ülkemizdekilerden alsak daha iyi olur. Çünkü bunun gümrük işi var :D Tabii siz bilirsiniz.

Teşekkür ederim hocam. Türkiye'den alacağım mecburen. Hem taksit olayı, hem de gümrük vergisi açısından kendi adıma ülkemizden alışveriş yapmak daha avantajlı.

Evet açıkçası Asus FPS açısından zirvede. Sizin de belirttiğiniz gibi çok sağlam bir OC mevcut. Ama tabi ki Evga yabana atılacak bir kart değil. 3-5 fps fark olur taş çatlasın. Elbetteki fiyat çok önemli.
Sınavlarınızda başarılar hocam. Siparişinizi geçmeden önce benimle iletişim kurarsanız sevinirim. Süreç hakkında birbirimizi bilgilendirelim :)

Teşekkür ederim hocam. Türkiye'den alacağım mecburen. Hem taksit olayı, hem de gümrük vergisi açısından kendi adıma ülkemizden alışveriş yapmak daha avantajlı.

Elbette hocam, zaten konu da açarım, iletişime de geçeriz :) .

Elbette hocam, zaten konu da açarım, iletişime de geçeriz :) .

Ahh Fed ahh, yaktın bizi. Biz bu doların düştüğünü zor görürüz artık.
Ama dolar kuru kaç lira olursa olsun bu sistem ya toplanacak ya toplanacak !

Yeminlen 1 TB SSD diskli x99 sistem toplayasım var. Bunu yapmamak için kendimi zor tutuyorum.

Ahh Fed ahh, yaktın bizi. Biz bu doların düştüğünü zor görürüz artık.
Ama dolar kuru kaç lira olursa olsun bu sistem ya toplanacak ya toplanacak !

Yeminlen 1 TB SSD diskli x99 sistem toplayasım var. Bunu yapmamak için kendimi zor tutuyorum.

hahahah :D Hocam ülkede gündem durulmuyor ki, düşecekte... Bide Yellen'de açıklama yapmış sanırım yine ondan biraz tedirgin seyrediyoruz bu ara. :LOL: Şimdi de başkanlık tartışması doları hareketlendiriyor. Azcık durulsa gündem, 2.75e indiği gibi almak lazım yoksa geri çıkacak gibi 2.90 üzerine.

Ben 5930k da karar kıldım sanırım ya, oc bile gerek kalmaz:LOL:.. Alabilirsemde en az x99 deluxe alacağım. Keşke şu asus rampage'in fiyatı düşük olsa veya msi x99a gaming 9ack. Çok uç bu ikisi gerçi. Sırf ses yonga setleri vs için istiyorum =) Yoksa o oc paneli kullanacağımdan değil :LOL: .

Son düzenleme:
hahahah :D Hocam ülkede gündem durulmuyor ki, düşecekte... Bide Yellen'de açıklama yapmış sanırım yine ondan biraz tedirgin seyrediyoruz bu ara. :LOL: Şimdi de başkanlık tartışması doları hareketlendiriyor. Azcık durulsa gündem, 2.75e indiği gibi almak lazım yoksa geri çıkacak gibi 2.90 üzerine.

Ben 5930k da karar kıldım sanırım ya, oc bile gerek kalmaz:LOL:.. Alabilirsemde en az x99 deluxe alacağım. Keşke şu asus rampage'in fiyatı düşük olsa veya msi x99a gaming 9ack. Çok uç bu ikisi gerçi. Sırf ses yonga setleri vs için istiyorum =) Yoksa o oc paneli kullanacağımdan değil :LOL: .

İşte o gündemin hareketli olması ve doların düşük yükselmesi beni de düşürüp yükseltiyor. Dolar her yükseldiğinde benim sinirlerim de yükseliyor :p
5930k feci şekilde aklımı karıştırıyor. Gen beni al diyor, sorun yaşamazsın diyor. Ama anakart boyutunda senin belirttiğin kartları alamam sanırım.
Ses yongasına ihtiyacım yok çünkü. O kartlar fazla olur. Elimde Creative'in Sound Blaster X-Fi harici ses kartı var.

İşte o gündemin hareketli olması ve doların düşük yükselmesi beni de düşürüp yükseltiyor. Dolar her yükseldiğinde benim sinirlerim de yükseliyor :p
5930k feci şekilde aklımı karıştırıyor. Gen beni al diyor, sorun yaşamazsın diyor. Ama anakart boyutunda senin belirttiğin kartları alamam sanırım.
Ses yongasına ihtiyacım yok çünkü. O kartlar fazla olur. Elimde Creative'in Sound Blaster X-Fi harici ses kartı var.

Hocam inanılmaz ya bende de şu an x-fi 5.1 harici ses kartı var. Laptoplarda ses kartı leş olduğu için zamanında almıştım :LOL: . Çokda iyi ürün çıktı kaç sene oldu kullanıyorum.. Benim dediğim anakartları bende alamam zaten bu fiyatlarla. Gerçekten çok uç. Ama deluxe belki. Azcık kurda yardımcı olsa :üzgün:..

Hocam inanılmaz ya bende de şu an x-fi 5.1 harici ses kartı var. Laptoplarda ses kartı leş olduğu için zamanında almıştım :LOL: . Çokda iyi ürün çıktı kaç sene oldu kullanıyorum.. Benim dediğim anakartları bende alamam zaten bu fiyatlarla. Gerçekten çok uç. Ama deluxe belki. Azcık kurda yardımcı olsa :üzgün:..

X-Fi 5,1'den ben de çok memnunum :)
MSI X99A RAIDER DDR4 3333MHz S+GL+16X 2011P anakart fazlasıyla iş görür bence.
Ekran kartı kesinleşmiş durumda Asus'da karar kıldım. Asus olmazsa Evga'nın OC'li versiyonu olur. Diğer bileşenler için kafa yormaktayım :)
5930k için bazen çok abarttığımı düşünüyorum, 5820k'ya mı yönelsem acaba. Arada 700 lira fiyat farkı var ve bu rakam gayet yüksek bir rakam bence.

X-Fi 5,1'den ben de çok memnunum :)
MSI X99A RAIDER DDR4 3333MHz S+GL+16X 2011P anakart fazlasıyla iş görür bence.
Ekran kartı kesinleşmiş durumda Asus'da karar kıldım. Asus olmazsa Evga'nın OC'li versiyonu olur. Diğer bileşenler için kafa yormaktayım :)
5930k için bazen çok abarttığımı düşünüyorum, 5820k'ya mı yönelsem acaba. Arada 700 lira fiyat farkı var ve bu rakam gayet yüksek bir rakam bence.

Anakartların üzerindeki ses kartlarını öyle bir anlatıyor ki firmalar, işte bass boost, japon kapasitorler, 600ohm'a kadar kulaklık destekliyor, yüksek ses kalitesi, kristalize sesler vs. Bende 5-6 sene falan oldu xifi alalı, herhalde yeni ürünler,yeni mimarili bileşenler daha iyidir diye ses yongası iyi olan anakart bakıyorum, aklımda 7.1 kulaklıkta almak da var.
x99gaminga alıırm bende deluxe alamazsam :LOL: Ya hatta deluxe vs. satan biri vardı,tr garantili sıfıra 1150 tl'ye görmüştüm geçen başka bir forumda. Belki de öyle bir şey yaparım denk gelirse.

Bugün okudum 5820k ve 6700k oyun açısından aşağı yukarı aynı performansı veriyor, 6700k oyunlarda biraz daha iyi hatta diye. Bende öyle olunca 5930k alıyım diyorum. Fakat Render için 5820k ve 5930k arasında çok farkeder mi bilmiyorum. SLI yapılmayacaksa fark yok gibi ya, abartıyoz mu hakkaten acaba. :LOL: Ben yine de almışken 5930k alıyım diyorum,, Kur az daha düşerse acımam 5930k alırım ama :) şöyle fiyat 1800lere falan gelse :LOL:

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı