7000 TL'ye kadar i5-6600k ve STRIX-GTX980TI-DC3OC oyuncu bilgisayarı

Birkaç gün daha bekleyeyim sonra 5930k ve 6700k arasındaki seçimimi yapacağım.
Kurdan yana beklentim yok açıkçası. Fed'in açıklaması en erken Aralık ayında faiz düzenlemesi yapılacağını gösteriyor.
SLI yapmak gibi bir amacıyok yok. 4k oynamayacağım sonuçta :) 1920x1080 yeterli benim için :) Zaten monitörüm daha fazla çözünürlük desteklemiyor.
Keşke 1800'lere çekilse hocam. Ama kısa vadede öyle bir mucize gerçekleşmesi zor görünüyor.

Bu arada ekran kartı konusundaki kararımı belirleyen incelemeyi buldum. Şu linkten okuyabilirsin. Gerçekten çok iyi bir inceleme. Gtx 980 ti oc comprasion modelli tüm markaların kartları kıyaslanmış.

Birkaç gün daha bekleyeyim sonra 5930k ve 6700k arasındaki seçimimi yapacağım.
Kurdan yana beklentim yok açıkçası. Fed'in açıklaması en erken Aralık ayında faiz düzenlemesi yapılacağını gösteriyor.
SLI yapmak gibi bir amacıyok yok. 4k oynamayacağım sonuçta :) 1920x1080 yeterli benim için :) Zaten monitörüm daha fazla çözünürlük desteklemiyor.
Keşke 1800'lere çekilse hocam. Ama kısa vadede öyle bir mucize gerçekleşmesi zor görünüyor.

Bu arada ekran kartı konusundaki kararımı belirleyen incelemeyi buldum. Şu linkten okuyabilirsin. Gerçekten çok iyi bir inceleme. Gtx 980 ti oc comprasion modelli tüm markaların kartları kıyaslanmış.

Katılıyorum, ben de bu ay geçebilirim siparişleri zaten, kurlar üzerine plan yapılamayacak kadar oynak, kur mevzusu artık şansımıza ne olursa alacağımız gün... Link süper oldu, okuyacağım :) . Asus oc versiyon neredeyse en pahalısı, amazondan da alınsa pahalı, evga classified alırsam güzel bi oc çekmeye çalışırım gibi, çünkü oc çekilebilir en sağlam kartlardan biri evga kullandığı bileşenler dolayısıyla.Hatta en sağlamı galiba :) . Fiyata bağlı her şey tabi yine :) . Asus yada evga olur benim kararımda. Bakalım:neşeli:... Şu linki bi ayrıntlı okuyacağım.

Katılıyorum, ben de bu ay geçebilirim siparişleri zaten, kurlar üzerine plan yapılamayacak kadar oynak, kur mevzusu artık şansımıza ne olursa alacağımız gün... Link süper oldu, okuyacağım :) . Asus oc versiyon neredeyse en pahalısı, amazondan da alınsa pahalı, evga classified alırsam güzel bi oc çekmeye çalışırım gibi, çünkü oc çekilebilir en sağlam kartlardan biri evga kullandığı bileşenler dolayısıyla.Hatta en sağlamı galiba :) . Fiyata bağlı her şey tabi yine :) . Asus yada evga olur benim kararımda. Bakalım:neşeli:... Şu linki bi ayrıntlı okuyacağım.

Evet ilk siparişleri bu gece itirabariyle geçtim. Kasa ve sıvı soğutma satın alınmıştır :)
Gündüz z170 mi yoksa x99 mu bunun kararını vereceğim.
Birkaç saat önce @Recep Baltaş ve @Ali Güngör üstatlarımızın i7-6700k incelemesini izledim. İncelemede yer alan yorumlar z170'e daha da yaklaştırdı beni.
5930k'ya 2000 lira yatırmanın çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Zaten sistemi oyun ağırlıklı kullanacağım. Render işlerini de 1080p yapacağım için sistem çok zorlanmaz bence.
Bir de üstatlarımızın yorumunu alabilsek bu konuda çok makbule geçer :)

X99 işlemci yoğun uygulama odaklı sistemler ve abartı bütçelerle dörtlü, üçlü ekran kartı kurulumları için tercih edilmesi gereken platform. Z170 ise oyun artı iş, bir bilemedin iki tane en güçlü ekran kartından kullanırım diyenlerin ana platformu. Yonga seti daha güncel, depolama ve uyumluluk açısından daha bir esnek ve rahat durumda; hata da kaldırıyor, performans da sunuyor. Şahsen Z170+6700K ya da 6600K kullanımını tavsiye ederim sizin için. Oyun videosu gibi ihtiyaçlarınızı 1080p'de fazlasıyla karşılayacaktır.

X99 işlemci yoğun uygulama odaklı sistemler ve abartı bütçelerle dörtlü, üçlü ekran kartı kurulumları için tercih edilmesi gereken platform. Z170 ise oyun artı iş, bir bilemedin iki tane en güçlü ekran kartından kullanırım diyenlerin ana platformu. Yonga seti daha güncel, depolama ve uyumluluk açısından daha bir esnek ve rahat durumda; hata da kaldırıyor, performans da sunuyor. Şahsen Z170+6700K ya da 6600K kullanımını tavsiye ederim sizin için. Oyun videosu gibi ihtiyaçlarınızı 1080p'de fazlasıyla karşılayacaktır.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim Ali bey. İnanın siz tam cevabınızı yazarken, ben de araştırmamın son aşamasına gelmiştim ve sipariş geçmek üzereydim.
Önceden tek bir firmadan tüm parçaları alıp sistemi onlara toplatmayı düşünmüştüm. Fakat maddi ve manevi açıdan bunun mümkün olmadığını anladım.

Sonunda siparişimi dolar kurunu vb. etkenleri beklemeden geçtim :)

Şimdi topladığım sistemin bileşenlerini, parça bazında ücretleri ve siparişi verdiğim firmaları sizinle paylaşmak istiyorum.

İşlemci: INTEL i7 6700K 4.0 GHz, Socket 1151 / Fiyat: 1212 TL / Firma: Nova
Anakart: Asus Z170 Pro Gaming DDR4 3400MHz S+V+GL+16X 1151 / Fiyat: 620 TL / Firma: Exa
Ekran Kartı: Asus STRIX-GTX980TI-DC3OC-6GD5-GAMING / Fiyat: 2999 TL / Firma: Hepsiburada
RAM: Kingston HyperX Savage 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4 / Fiyat: 678 TL / Firma: Hepsiburada
SSD: Samsung 850 EVO 250GB 540MB-520MB/s Sata3 2.5" / Fiyat: 349 TL / Firma: Hepsiburada
Optik Sürücü: Asus 24F1ST 24X SATA DvdRw Siyah - Bulk / Fiyat: 58 TL / Firma: Exa
Kasa: Aerocool GT-S Black Edition 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, Fan Kontrolcülü, Full Tower Siyah / Fiyat: 517 TL / Firma: Teknobiyotik
Sıvı Soğutma: SilverStone Tundra Serisi TD02-E Intel 775/115X/1366/2011 AMD AM2/AM3/FM1/FM2 Uyumlu / Fiyat: 361 TL / Firma: Teknobiyotik
Güç Kaynağı: High Power Astro Lite 750W 80Plus GOLD Single Rail / Fiyat: 350 TL / Firma: Teknobiyotik

Vade farkı + kargo ve diğer masraflar dahil toplam: 7193,5 TL

Şimdi tek yapmam gereken şey sabırla parçaların gelmesini beklemek :)

Ali Beyin dediği gibi oyunlarda x99 biraz extreme kalır. Sizin için en uygunu z170 + i7 6700k + GTX 980 Tİ'dır.
Şimdiden hayırlı olsun :)

Teşekkür ederim. Ali beyi dinledim ve siparişimi bu doğrultuda verdim :)

Düzenleme: Termal Macun almayı unutmuşum. Onu da hallederiz :)

Son düzenleme:
Ey gidii ben yokken neler olmuş buralarda ya :) @MetaLchesH Hocam inceleme ve yorumlarınızı en kısa sürede bekliyorum. Hayırlı uğurlu olsun, Ben biraz daha bekleyeceğim sanırım. :) . Sisteminiz çok güçlü bir sistem olmuş valla ramler falan. Yağ gibi akacak :neşeli:.

Ey gidii ben yokken neler olmuş buralarda ya :) @MetaLchesH Hocam inceleme ve yorumlarınızı en kısa sürede bekliyorum. Hayırlı uğurlu olsun, Ben biraz daha bekleyeceğim sanırım. :) . Sisteminiz çok güçlü bir sistem olmuş valla ramler falan. Yağ gibi akacak :neşeli:.

Çok teşekkür ederim kardeşim. Darısı başına. Umarım sen de en kısa zamanda gönlünden geçen sisteme sahip olursun :)
Kullanıcı incelemeleri bölümünde sistemin tüm parçalarını tek tek inceleyeceğim ve kutu açılışı fotoğraflarını ekleyeceğim.
Ayrıca sistem kurulumundan sonra overclock testleri yapıp bunları paylaşacağım.

Şu anda elimde yalnızca CPU var. Pazartesi ve salı diğer parçalar tek tek gelmeye başlayacak :)

Çok teşekkür ederim kardeşim. Darısı başına. Umarım sen de en kısa zamanda gönlünden geçen sisteme sahip olursun :)
Kullanıcı incelemeleri bölümünde sistemin tüm parçalarını tek tek inceleyeceğim ve kutu açılışı fotoğraflarını ekleyeceğim.
Ayrıca sistem kurulumundan sonra overclock testleri yapıp bunları paylaşacağım.

Şu anda elimde yalnızca CPU var. Pazartesi ve salı diğer parçalar tek tek gelmeye başlayacak :)

Süper ya işime yarayacağından eminim incelemelerin,, Yine her şey fiyatlara bağlı tabi benim için, ucuz 5930k affetmem. :neşeli: Olmadı 6700k alırım, o da çok güçlü işlemci dediğimiz gibi. Bakalım, görelim... Tekrar tekrar hayırlı olsun.

Süper ya işime yarayacağından eminim incelemelerin,, Yine her şey fiyatlara bağlı tabi benim için, ucuz 5930k affetmem. :neşeli: Olmadı 6700k alırım, o da çok güçlü işlemci dediğimiz gibi. Bakalım, görelim... Tekrar tekrar hayırlı olsun.

Valla ben siparişleri 2,87'den geçtim. Siparişleri tamamladığım anda dolar 2,91'e fırladı.
Nova'dan işlemciyi alıyordum. Havaleyi yanlış yaptım. Para hesaba geri döndü.
İşlemciyi 1212'den alacaktım. Sonra bugün gittim elden aldım, 1235'e saydı adam :D
Oradan 20 oradan 30, bayağı bir tuzlu oldu PC.
Ama bekleyemedim daha fazla.

Çok teşekkür ederim kardeşim tekrar. Hangisi aklına yatarsa onu al :)
Pek fark yok iki işlemci arasında zaten.

Bu arada konuyu okuyan arkadaşlar termal macun önerisinde bulunurlarsa makbule geçer.
Almayı unuttum onu :p

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı