7200 TL R5 1600 ve GTX 1070 Sistem Toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son kullanıcıya ulaşan teknolojiler çok geriden geliyor. 64 layer NAND belleklerin son kullanıcıya ulaştırılması ne kadar geç olsa da sonunda 4 yıldır piyasada yatan SSD'leri piyasadan silecek gibi. Daha düşük güç tüketimi, daha yüksek hız, NAND cell başı faha fazla kapasite, verilere erişim hızı daha gelişmiş, daha dayanıklı bellek hücreleri. Bunlar NAND teknolojisinin mimarisinin geliştiğine işaret. Beni en çok heyecanlandıran UFS NAND belleklerin de 64 katmanlı olarak piyasaya sürüleceğiydi. Mobil cihazlarda gelişmiş bir UFS NAND bellek kullanmak gerçekten ayrıcalık. SK Hynix bu yıl 48 katmandan direk 72 katmana geçiş yapacakmış. Katman sayısından ziyade yeni teknoloji bir bellek tipi tasarlasalar çok daha iyi olur. Bu konu hakkında yazacak çok şey var. Vaktim olduğunda konu açmayı bile düşünüyorum.
 
@GCN amaç o zaten. 3D NAND'ın da asıl olayı kapasiteyi arttırmak.
@Neurevt hazır buradayken sorayım, 96 katmanlı QLC NAND belleklerin geleceği hakkında söylentiler var. WD bunun üzerinde çalışıyormuş. Sizce durum nedir?
 
Sandisk zaten WD'yi satın aldı. Artık iki şirketin de tüm çalışmaları ortak olduğundan QLC NAND bellekler üzerinde Sandisk çalışıyor diyebiliriz. 96 katmanlı QLC belleklerini üzerinde şuan çalışma yapılıyor. NAND bellek geliştirilmesinin en temel amaçlarından birisi bellek hücresi başına daha fazla bit depolamak. Western Digital, NAND bellek kalıbı başına 768 GB kapasiteli 64 katmanlı BiCS3 QLC NAND belleklerini yakın zamanda tanıtacak. Şuanlık bu belleklerin tahmini TBW detayları bulunmamakta ama tahminimce bu değerleri yükseğe çıkartacaklar. Tabi Samsung boş durmayacak.
 
Açıkçası biraz düşündüm ve @SideWinder hocamın haklı olduğunu fark ettim. Kafamı gelecek, sistem, güç ile o kadar çok yordum ki sistemden alacağım zevki ve alma nedenimi unuttum. Bu nedenle monitörü de büyük ihtimalle 1080p alacağım. Çünkü artık yeter! Ve sanırım biraz bu bilgisayar parçası ortamından da bıktığım için bir süre forumdaki bilgisayardır, monitördür o tür konulardan elimi çekiyorum.
Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı