75 Hz IPS vs İkinci el 144 Hz VA panel

Bütçe
2000-3000

Meraktan soruyorum, bu nasıl?

Tipik ofis monitörü. Genel artı bir özelliği bulunmuyor.
IPS panel olmasına rağmen renk paletleri güçlendirilmediği için pek canlı renkler göremiyorsun.
Düz monitör.

Tipik ofis monitörü. Genel artı bir özelliği bulunmuyor.
IPS panel olmasına rağmen renk paletleri güçlendirilmediği için pek canlı renkler göremiyorsun.
Düz monitör.
Hikayeli oyunlar için fena değil.

Şu anki TN Panel monitörümden pek bir farkı olmaz mı? FPS oyunları oynuyorum genelde. Yada diyorum ikinci el kaliteli 144 Hz VA panel çözeyim diyorum. Ne diyorsunuz bu fikre?

Şu anki TN Panel monitörümden pek bir farkı olmaz mı? FPS oyunları oynuyorum genelde. Ya da diyorum ikinci el kaliteli 144 Hz VA panel çözeyim diyorum. Ne diyorsunuz bu fikre?

TN panelden elbette daha iyi olur. Kıyaslamayı ben IPS panellere göre yaptım.
FPS oyunları için çağ atlamazsın. Dediğim gibi tipik ofis monitörü. FPS oyunlarında tepkime süreleri ve Hz önemli rol oynar. 75Hz monitörlerin hepsi FPS oyunları için dizayn edilmemiş monitörler. Yani devasa bir fark yaratmaz oyunculuğuna.
Ciddi bir fark için 144/165HZ-IPS bir monitör şart. Onlarında ortalaması 4K üzeri.
İkinci el bakacaksan bile VA paneli düşünme. IPS almaya çalış.

TN panelden elbette daha iyi olur. Kıyaslamayı ben IPS panellere göre yaptım.
FPS oyunları için çağ atlamazsın. Dediğim gibi tipik ofis monitörü. FPS oyunlarında tepkime süreleri ve Hz önemli rol oynar. 75Hz monitörlerin hepsi FPS oyunları için dizayn edilmemiş monitörler. Yani devasa bir fark yaratmaz oyunculuğuna.
Ciddi bir fark için 144/165HZ-IPS bir monitör şart. Onlarında ortalaması 4K üzeri.
İkinci el bakacaksan bile VA paneli düşünme. IPS almaya çalış.
24G2U Modeli 1 ölü pikselli hali 2500 TL civarına satılıyor. Nasıl sizce bu fiyat?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı