75 Mbps altyapıya 100 Mbps bağlanır mı?

tahlaci1234

Decapat
Arkadaşlar merhaba bizim buraya 75 Mbps altaypı geldi bugün internetimi değişticem ve aklıma bir soru takıldı 100 Mbps'lik paket almak istiyorum fakat altyapı 75 destekliyor 100 Mbps'yi 75'e düşürebilir miyim? Bu arada TurkNet bağlatmak istiyorum memnun kalır mıyım ping sorunu çıkıyor diyenler var doğru mudur? İnternet tavsiyeleriniz yazabilirsiniz Superonline hariç :)

Arkadaşlar merhaba bizim buraya 75 Mbps altaypı geldi bugün internetimi değişticem ve aklıma bir soru takıldı 100 Mbps'lik paket almak istiyorum fakat altyapı 75 destekliyor 100 Mbps'yi 75'e düşürebilir miyim? Bu arada TurkNet bağlatmak istiyorum memnun kalır mıyım ping sorunu çıkıyor diyenler var doğru mudur? İnternet tavsiyeleriniz yazabilirsiniz Superonline hariç :)

75'lik alt yapıda 75 vermezler 55 60 verirler.

100 de kullansan 99 lira... 75 de kullansan 99 lira ödeyeceksin turknet de. Altyapı 1000 destekliyorsa 1000... 100 destekliyorsa 100... 75-80 destekliyorsa 75-80..... 8 destekliyorsa da 8mbit İnternet sunar ama 99 lira ödersin.

Bu arada turknet 100mbit fiber kullanan biri olarak sabit 35-40ms ping ile tüm multiplayer oyunları oynuyorum. Türkiye şartlarında güzel bir değer bence.

TurkNet altyapının desteklediği hızı standart fiyatlandırma ile sunuyor zaten sorun olmaz.

Hocam benim arkadaşımın altyapısıda 80 civarıydı TurkNet bağlattı ona 35 Mbps download geliyor ondan biraz korkuyorum bana da aynısı olacak diye bir de arkadaşım kablo ile değil ev telefon hattından bağlanıyor yani apartmanın girişinden bağlanmıyor onla bir alakası var mıdır?
100 de kullansan 99 lira... 75 de kullansan 99 lira ödeyeceksin TurkNet'de. Altyapı 1000 destekliyorsa 1000.. 100 destekliyorsa 100.. 75-80 destekliyorsa 75-80.... 8 destekliyorsa da 8Mbit İnternet sunar ama 99 lira ödersin.

En güzel bir şekilde açıklamışsın teşekkür ederim altaki soruyada yardımcı olur musun?

Hocam benim arkadaşımın altyapısıda 80 civarıydı TurkNet bağlattı ona 35 Mbps download geliyor ondan biraz korkuyorum bana da aynısı olacak diye bir de arkadaşım kablo ile değil ev telefon hattından bağlanıyor yani apartmanın girişinden bağlanmıyor onla bir alakası var mıdır?

En güzel bir şekilde açıklamışsın teşekkür ederim altaki soruyada yardımcı olur musun?

Ben de yakın zamanda geçtim TurkNet'e. Site üzerinde 85 verilebileceği söyleniyordu, apartmana ilk gelen Türk Telekom ekibi 95 alınabildiğini söylemişlerdi ama ben de ev içi telefon hattından bağlanıyorum. Destek kaydı oluşturduğumda bakır kablo kaynaklı hızın düştüğü söylendi ve bundan dolayı 75 civarında bir hız alıyorum.

Ona bir şey diyemem. Bence hat değerlerini önce bir ölçtürmen gerek. Sonrasında da dediğim gibi hattın ne destekliyorsa TurkNet onu sunuyor.
Bende 100Mbit fiber hat var. Yeni bina. 100 üstüne bile çıktığı oluyor hatta İnternetimin günün belli saatlerinde.

Ona bir şey diyemem. Bence hat değerlerini önce bir ölçtürmen gerek. Sonrasında da dediğim gibi hattın ne destekliyorsa TurkNet onu sunuyor.
Bende 100Mbit fiber hat var. Yeni bina. 100 üstüne bile çıktığı oluyor hatta internetimin günün belli saatlerinde.

Yok ben zaten binanın internet kutusundan bağlatma yapacağım onda bir problem çıkmaz zaten sadece arakadaşımın neden o kadar düşük aldığını merak ettim oda büyük ihtimal evdeki telefon girişinden bağlandığı için.

Şahsi görüşüm Türk Telekom'dan 50 Mbps internet bağlat hizmeti almaya başladıktan hemen sonra 75 mbps pakete geçebilirsin istersen 100 mbps pakete de geçebilirsin. Ben öyle yaptım. Ayrıca şöyle bir avantajı var 100 mbps yükselttin baktın ki 100 mbps gelmiyor hemen geri düşürebiliyorsun ve fiyatlandırma sadece aylık fatura bedeli bölü gün veya saat ne kadar kullandıysan.

Şahsi görüşüm Türk Telekom'dan 50 Mbps internet bağlat hizmeti almaya başladıktan hemen sonra 75 mbps pakete geçebilirsin istersen 100 mbps pakete de geçebilirsin. Ben öyle yaptım. Ayrıca şöyle bir avantajı var 100 mbps yükselttin baktın ki 100 mbps gelmiyor hemen geri düşürebiliyorsun ve fiyatlandırma sadece aylık fatura bedeli bölü gün veya saat ne kadar kullandıysan.
Fiyatta düşürülebiliyor mu yani hızı düşürürken istersek? Bir önceki pakete geçersek?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı