750 TL 75Hz 1ms Monitör Önerisi

Teşekkür ederim ama sıfır almak istiyorum :/

Dostum şu son aya kadar jelatini dahi sökmemiştim. Artık jelatinler yapışkanlığını kaybedince mecbur çıkardım. PC'yi kullanmadığımda da tozlanmasın diye örtü ile kapatıyordum. Ne kadar titiz kullandığımı sen düşün :) Herhangi bir çizik, deforme ve hasar yok. Fakat karar yine de senin elbette.

800 tl üzerinde öneri nedir ? Ayrıca bu panel konusu da kafamı çok karıştırdı :D
Bende de GTX 1060 var. Aynen panellerin hepsi nazlı malesef. Benimde IPS monitörler hoşuma gidiyor renklerin doğallığı, derin bir görüntü vermesi güzel ama ışık sızması ve ghosting problemleri yaşayan çok kişi var. Abi bir şeyin teknolojisi yükselirken daha iyi olmaz mı ya. 18.5'' Grundig monitörüm var açıyorum tam ekran siyah bir resmi sanki monitör açık değil gibi ne ışık sızması var ne bir şey var, kendi kendine sapıtmıyor mis gibi monitör. Yemin ederim 2. el felan fark etmez 21.5'' dijital çıkışı olan bir Grundig bulsam gözümü kırpmadan alırdım, dijital çıkışlı üretilmemiş malesef. Yemişim TN'sini VA'sını IPS'sini her birinin bir kusuru var. Sistemi topladım yatıyor 1 haftadır sırf bu monitör kararsızlığı yüzünden.

AOC G2590VXQ 24,5" 75Hz 1ms Gaming Monitör - incehesap.com şu nasıl ?
Monitör 1280x1024 için 75 Hz destekliyor.1920x1080 için 60 Hz maximum. Yani ürün ismi olarak Full HD 75 Hz yazması sizi yanıltmasın .Belki OverClock ile bu değere ulaşılabilir lakin denemesi riskli. Bu tarzda yorumlar var. Çıldırıcam yakında :D
AOC G2460VQ6 24" 1ms 75Hz FreeSync FHD Oyuncu Monitörü bu monitöre yapılan yorumlar daha iyi gibi

Son düzenleme:
İnsanlara neden kısıtlı bilginle yanlış yorumlar yazıyorsun? Gecikmesi en az olan panel TN paneldir. IPS paneller daha çok tasarımda ve sabit görsellerde öne çıkıyor. Çünkü renk doygunluğu ve kararlılığı daha iyi fakat oyunlardaki hareketli görseller sebebiyle, IPS panellerin MS oranı oyunları karşılayamıyor. Bu sebeple insanlar oyunlar için TN panel seçiyorlar. Kaldı ki son gelişmelerle birlikte TN panellerin renk kararlılığı epeyce geliştirildi.

Ayrıca VA panellere de değinmem gerekirse; IPS ile TN panellerin ortasını bulmak amacıyla geliştirildi fakat VA paneller yüksek ışık, yüksek karşıtlık oranı ve geniş görüntüleme avantajlarıyla ön plana çıksa da yavaş tepki süreleriyle TN panelin gerisinde kaldı.

Tüm bu doğrultuda, bir monitöre kötü ya da iyi diyebilmemiz için, o monitörün kullanım amacına bakmak gerekir. Bu sebeple; 4-5MS, IPS bir monitör oyun için kötü bir seçimdir. 1MS, 75Hz ve üzeri bir monitör en uygun seçim olacaktır.
Ben de zaten TN panel Ms değeri olarak IPS'den avantajlı diyorum? Aksini iddia etmedim. Kullanım amacına göre monitör seçilir dedim. Oyun için seçecekse TN panel seçmeli zaten.

1Ms monitörler varken niye 4ms öneriyorsunuz?

Monitörde gecikme değeri koca bir balondur, insan 1 ile 4 mili saniye arasındaki farkı algılayamaz. Sırf 1 MS olsun diye görüntü kalitesinden ödün verenler bile var. Ayrıca bu monitör 72 Hz. Viewsonic VX2457-MHD gibi bir seçenekte var.
Ayrıca monitörü mağazadan almanı şiddetle öneriyorum.

Monitörde gecikme değeri koca bir balondur, insan 1 ile 4 mili saniye arasındaki farkı algılayamaz. Sırf 1 MS olsun diye görüntü kalitesinden ödün verenler bile var. Ayrıca bu monitör 72 Hz. Viewsonic VX2457-MHD gibi bir seçenekte var.
Haklısınız düşününce ben profesyonel değilim ama profesyonel bi oyuncudan öğrendim. 6ms ve 1ms ekranlarındaki kill oranları kıyasladığında (pubg için) 6msde ortalama 6 kill daha az aldığını söyledi. Belki fark etmek konusunda çok yeterli değiliz. Ama hissiyat ayrı bir şey galiba

Zaten belli bir süreden sonra algılanabiliyor gecikme aynı ping gibi. Eğer rekabetçi oyunlar oynuyorsan yine 3-4 MS yeterlidir, 1 MS üstünlüğünü sağlayabilmek için inanılmaz reflekslere sahip olmalısın. Gecikme değerinden önce panel kalitesine, kronik sorunu var mı yok mu ona bak.

Ayrıca monitörü mağazadan almanı şiddetle öneriyorum.

Yahu sene olmuş 2018, hala insan gözü algılayamazcılar bitmedi mi :) Hocam sen bunu harbiden ciddi ciddi söylüyor musun? 1Ms ile 5-7Ms arasındaki Ghosting çok rahat görülebilecek bir şey. Bana şunu dersen anlarım; bazı insanlar doğuştan 3d'yi algılayamama, bazı frekansları algılayamama rahatsızlıklarına sahip olabiliyorlar fakat sağlıklı bir göz çok rahat bir şekilde ghostingi de, frekans hızını da algılayacaktır.

Yıllarca insanlara, göz 25Hz'den yukarısını algılayamaz diye saçma bir içerik uydurdular. O bile İngilizce aslından saptırılmış bir bilgiydi. Çünkü o bilginin aslı; insan gözü 25Hz'in altındaki görüntüleri vasat görür. İyi bir deneyim için en az 25Hz görüntü olmalıdır. Yani bir insan 25Hz'den 60Hz'e ya da 60Hz'den 144Hz'e olan farkı çok ama çok rahat ayırt edebilir. Aynı zamanda Ms değerini de öyle...

Denemesi çok basit. Yanına 4-5 tane arkadaşını al ve bir tekno markete giderek 60Hz ile 144Hz monitörde oyun deneyimlemesi yapın :)

Zaten o kadar bilim adamı, o kadar yatırımcı deli, boş yere 1Ms panel üretiyorlar. Bu adamların kafadan sorunu var, boş yere 144Hz'lere ve daha fazlasına çıkabilmek için üretim maliyetlerini artırıyorlar. Bu dogma düşüncelerden çıkın artık.

Mağazadan şiddetle alma konusuna gelecek olursak da; Hepsiburada gibi mağazalarda "Express" kargo diye bir mevzu var. Adamlar cihazını kendi özel aracında getiriyor. İnternetten bugüne dek 5 tane monitör siparişi verdim. Beşinde de herhangi bir problem yaşamadım.

Mağaza kârlıysa mağazadan alınır ama onun dışında 200-300 TL daha fazla verip, mağazaya kazıklanmak akıl işi değildir.
Zaten belli bir süreden sonra algılanabiliyor gecikme aynı ping gibi. Eğer rekabetçi oyunlar oynuyorsan yine 3-4 MS yeterlidir, 1 MS üstünlüğünü sağlayabilmek için inanılmaz reflekslere sahip olmalısın. Gecikme değerinden önce panel kalitesine, kronik sorunu var mı yok mu ona bak.

MS'in üstünlükle alakalası yoktur. Üstünlük sağlayan Hz oranıdır. MS oranının artması görüntüyü çamurlu, ghosting hale getirir o kadar.

Biraz ilim şart:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı