750 TL 75Hz 1ms Monitör Önerisi

Oyun için almak istiyorum ama ne kadar farkı olur tereddütteyim. Almışken curved almak istiyorum
Viktor kardeşim yeni gördüm inceleyip kararımı vereceğim sağ olasın :)
Herkese çok teşekkür ederim. Kararımı 1 ms’den yana kullanacağım :)
Önerdiğiniz lg ve asus ekranlara yapılan yorumlara baktım da böyle geri bildirimler yapılmış. Uygun fiyatlı başka öneriniz var mıdır ?

Dosya Ekleri

• 17CE6CA2-4220-4362-B920-0AF393CE58C6.png
    17CE6CA2-4220-4362-B920-0AF393CE58C6.png
    45 KB · Görüntüleme: 87
  • C56859FD-CBF5-4D0D-8761-F37BF1C06935.png
    C56859FD-CBF5-4D0D-8761-F37BF1C06935.png
    53,2 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleme:
Monitör dediğin sadece Ms değerinden oluşmuyor. Siz gidip ''Aaa oha 1 Ms hemen almalıyım, en iyisi 1 Ms moruk'' diyebilirsiniz ama monitör kullanım amacına göre farklılık gösteren bir şey. IPS, TN, VA paneller var mesela. Sen Renkleri en doğru şekilde almak istiyorsan IPS paneli tercih edersin. Ama ben oyuncuyum tepkime süresi önemli dersen TN paneli seçersin. TN panel IPS panele göre daha düşük tepkime süresine sahip. Yani uzun lafın kısası her monitör 1 Ms diye çok iyi veya 4-5 Ms diye kötü olmuyor.
Her şey Ms değil. 1Ms ile 4Ms arasında da hiç bir fark yok. Önerdiğim monitör VA panel ve Curved. Diğer 1Ms monitörlere göre daha canlı renkler ve Curved ile daha iyi oyun bir deneyimi sunar size. Bu kadar artının yanında da monitör 72Hz. Bu fiyata daha iyisi yok. Ama siz inatla 1Ms istiyorum derseniz o çöp renklere bakabilirsiniz. Ki şunu tekrar söyleyeyim 1Ms ile 4Ms arasında hiç bir fark yok.

Şu konuya bakar mısınız lütfen. Bu ghosting olayı IPS monitörlerde sık görülen bir şey mi? Görüntüsü diğer modellere göre gerçekten çok iyidi ama bu ghosting olayı kafamı karıştırdı.

Asus VZ229HE Alınır mı?

Monitör dediğin sadece Ms değerinden oluşmuyor. Siz gidip ''Aaa oha 1 Ms hemen almalıyım, en iyisi 1 Ms moruk'' diyebilirsiniz ama monitör kullanım amacına göre farklılık gösteren bir şey. IPS, TN, VA paneller var mesela. Sen Renkleri en doğru şekilde almak istiyorsan IPS paneli tercih edersin. Ama ben oyuncuyum tepkime süresi önemli dersen TN paneli seçersin. TN panel IPS panele göre daha düşük tepkime süresine sahip. Yani uzun lafın kısası her monitör 1 Ms diye çok iyi veya 4-5 Ms diye kötü olmuyor.

İnsanlara neden kısıtlı bilginle yanlış yorumlar yazıyorsun? Gecikmesi en az olan panel TN paneldir. IPS paneller daha çok tasarımda ve sabit görsellerde öne çıkıyor. Çünkü renk doygunluğu ve kararlılığı daha iyi fakat oyunlardaki hareketli görseller sebebiyle, IPS panellerin MS oranı oyunları karşılayamıyor. Bu sebeple insanlar oyunlar için TN panel seçiyorlar. Kaldı ki son gelişmelerle birlikte TN panellerin renk kararlılığı epeyce geliştirildi.

Ayrıca VA panellere de değinmem gerekirse; IPS ile TN panellerin ortasını bulmak amacıyla geliştirildi fakat VA paneller yüksek ışık, yüksek karşıtlık oranı ve geniş görüntüleme avantajlarıyla ön plana çıksa da yavaş tepki süreleriyle TN panelin gerisinde kaldı.

Tüm bu doğrultuda, bir monitöre kötü ya da iyi diyebilmemiz için, o monitörün kullanım amacına bakmak gerekir. Bu sebeple; 4-5MS, IPS bir monitör oyun için kötü bir seçimdir. 1MS, 75Hz ve üzeri bir monitör en uygun seçim olacaktır.

Ghosting ve tearing gibi deformasyonlar dikkatli bakınca anlaşılan şeyler. Eğer rekabetçi bir oyun oynuyorsan çoğu zaman fark etmiyorsun. Hele canlı renklere sahip bir monitörün varsa kaptırıyorsun kendini oyuna.

Ghosting ve tearing gibi deformasyonlar dikkatli bakınca anlaşılan şeyler. Eğer rekabetçi bir oyun oynuyorsan çoğu zaman fark etmiyorsun. Hele canlı renklere sahip bir monitörün varsa kaptırıyorsun kendini oyuna.

Dostum sen onu 144Hz monitör ile bir süre oynadıktan ve 60Hz'e geri dönüş yaptıktan sonra söyle. Bakalım fark ediyor musun etmiyor musun :)

Bu durum aynı bir zamanlar PlayStation 1 oyunlarını oynarken, bu oyunları devasa grafiklere sahip zannetmemiz gibi bir şey. İnsanın gözü daha iyisini gördükçe, bir öncekinin ne kadar da vasat olduğunu farkediyor.

IPS, TN ve VA olmak üzere tüm panellerde monitör kullandım. İşim gereği grafik tasarımı yapıyorum. Eskiden ben de farketmeyeceğimi iddia ederdim fakat 144Hz, 1MS bir monitörden sonra bu iddiam çöp oldu.

Dostum sen onu 144Hz monitör ile bir süre oynadıktan ve 60Hz'e geri dönüş yaptıktan sonra söyle. Bakalım fark ediyor musun etmiyor musun :)

Bu durum aynı bir zamanlar PlayStation 1 oyunlarını oynarken, bu oyunları devasa grafiklere sahip zannetmemiz gibi bir şey. İnsanın gözü daha iyisini gördükçe, bir öncekinin ne kadar da vasat olduğunu farkediyor.

IPS, TN ve VA olmak üzere tüm panellerde monitör kullandım. İşim gereği grafik tasarımı yapıyorum. Eskiden ben de farketmeyeceğimi iddia ederdim fakat 144Hz, 1MS bir monitörden sonra bu iddiam çöp oldu.

Tabii ki 144 hz den 60 hz e inince fark ediyorsun. Benim dediğim şey oyuna kendini kaptırınca çokta hayati bir problem değil bu deformasyonlar. Benim eski laptop 60 hz yeni masaüstü 144 hz arada bir laptop a geçince fark ediyorum yırtılmaları.

Tabii ki 144 hz den 60 hz e inince fark ediyorsun. Benim dediğim şey oyuna kendini kaptırınca çokta hayati bir problem değil bu deformasyonlar. Benim eski laptop 60 hz yeni masaüstü 144 hz arada bir laptop a geçince fark ediyorum yırtılmaları.

Bir de eklemek istediğim farklı bir nokta daha var: Durum sadece görsel olarak görüntü yırtılması ve akıcılık farkından ibaret değil. Hz ve Ms oranları, eline de yansıyor.

Örnek vermek gerekirse: İki senaryo düşünelim. Birincisinde oyun 90 FPS ve 60Hz monitör. İkincisinde oyun 90 FPS ve 144Hz monitör (120Hz de olabilir. Önemli olan, 90FPS'den dolayı 90 ve üzerinde Hz değeri olabilmesi).

İki senaryoda da, oyunda dürbünlü silahın dürbününü açtığında 120Hz ya da üzeri bir monitörde dürbünün ekrana daha hızlı geldiğini göreceksin. Bu da hem elinin akıcılığı hissetmesini sağlayacak hem de oyuna daha erken tepki vermeni sağlayacak.

Dolayısıyla eğer ki rekabetçi bir oyun oyun oynuyorsan; internette ping, monitörde Hz ve Ms, ekran kartında FPS, işlemcide render... Bunlar inanılmaz öneme sahip.

Şimdi ben bu fiyatta GERÇEK 1ms 24' 75hz alabilecek miyim alamayacak mıyım ? Birde 120 gb ssd almak istiyorum fakat bulduklarım hep 2.5'' bu masaüstünde kullanılabilir mi ?

Şimdi ben bu fiyatta GERÇEK 1ms 24' 75hz alabilecek miyim alamayacak mıyım ? Birde 120 gb ssd almak istiyorum fakat bulduklarım hep 2.5'' bu masaüstünde kullanılabilir mi ?

Dostum şu an piyasada 24", 1Ms, 75Hz ve Full HD monitörler 800 TL - 1.100 TL arasında değişiyor. Eğer düşünürsen 24", 1Ms, 75Hz FreeSync destekli Full HD AOC monitörümü 650 TL'ye satıyorum. Garantisi de devam ediyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı