7500F - 9060XT sistem nasıldır?

Ev
@940177 OEM üreticisi guanghaidianzi miş. Yani kendi üretimleri değil.

Giriş kısmında yeterli seviyede emı filtresi (2X y cap, 1X X cap, 2X choke, sigorta) vaar. Köprü diyot olarak 600v 15a değerinde GBU1506 kullanılmış ve soğutucuyla desteklenmiş. Ntc termistörle ani akım koruması da sağlanmış. Ana kapasitör olarak ltec HP serisi 390µF/420V 105°c kullanılmış. Japon malı değil ama çok kötü de sayılmaz.

PFC ve PWM kontrolü, tek bir champion CM6805BG ıc. PFC MOSFET ve PWM tarafında oriental semi markalı Fet'ler kullanılmış (550v, 23a), bunlar giriş seviyesi sayılabilir. Boost diyot ise stmicro stth8s06D gibi güvenilir bir model.

İkincil tarafta 12v hattı için MBR40H60 serisi schottky diyotlar kullanılmış. 5V ve 3.3v hatları DC-DC dönüştürücüyle sağlanıyor ve bu kısımda anpec APW7073 kontrolcüsü ve mapple-semi markalı MOSFET'ler (selAM100N03t) var. VRM devresi yeterli geldi bana.

Çıkış kapasitörleri tarafında chengx ve njcon kullanılmış. Bunlar Japon kapasitör değil, ama 105°c sınıfında, giriş - orta seviye ürünler.

Korumalar tarafında, sitronix ST9S313-SAG ıc ile ovp (over voltage), uvp (under voltage) ve SCP (short circuit) korumaları var. Ama opp (over Power) ve OTP (over temperature) belirtilmemiş. Ya başka bir devreyle sağlanıyor ya da hiç yok.

Chengxler filtreleme kısmında. Bulk kapasitör markası farklı. Chengx markasının bazı kapasitör modelleri gamebooster modellerindede kullanılıyor.

Eki Görüntüle 2551449

Evet ana kapasitörler Ltec, ortalama bir marka, belki ChangeX ile yakın yada bir tık üstü. Genel olarak giriş-orta seviyesi yeterli bir psu.

Çinli firmalar Japon diyor ama çıkan kapasitörler vasat. En başta Gamepower. Pazarlama stratejisinden ibaret.
Bunlar Çin'den alıp alıp logo basıyor, japon da olsa evet vasat. Yani bana Çin, Japon diye değerlendirmek mantıklı gelmiyor. Ya işe yarardır yada değil.

Bunlar Çin'den alıp alıp logo basıyor, japon da olsa evet vasat. Yani bana Çin, Japon diye değerlendirmek mantıklı gelmiyor. Ya işe yarardır yada değil.
Bu modelde o şekilde. Farklı bir firmaya yaptırılmış.

@NAVEAX @roxy1881 @yusuf7878 @940177
Arkadaşlar etiket için özürdilerim hakkım kalmasım diye atıyorum .çünkü 1 saatlik mute yedim nokta ve virgül kullanmadım diye .hakkınızı helal edin . Attığınız bütün yorumları tek tek okudum.hepinizr ilginiz için teşekkürlerimi sunarım .Asıl konumuza dönelim attığınız bütün yorumları okuyarak şöyle 1 değişiklik yaptım bence son derece mükemmel oldu . Bütçe kısıtlı olduğu için büyük bir upgrade yapamıyorum anlayışla karşılayın bütün mesajlarınız için tekrar teşekkürlerimi sunar ve özür dilerim burda 10 dan fazla adam mazur bırakıldı yönetim adına tekrardan özür diliyorum son fotoğrafları atıyorum herkesten bu ilgiyi tekrar bekliyorum ❤️

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250807_223652.jpg
    Screenshot_20250807_223652.jpg
    66,5 KB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot_20250807_223648.jpg
    Screenshot_20250807_223648.jpg
    77,5 KB · Görüntüleme: 24
[KULLANICI=364790]@NAVEAX[/KULLANICI] [KULLANICI=860084]@roxy1881[/KULLANICI] [KULLANICI=681607]@yusuf7878[/KULLANICI] [KULLANICI=940177]@KaeL34[/KULLANICI]
Arkadaşlar etiket için özür dilediklerimin haklarının korunması diye atıyorum. Çünkü 1 saatlik sessiz yedim nokta ve virgül kullanmadım diye. Hakkınızı helal edin. Bütün okuduklarınızı tek okudunuz. Hepinizin ilginiz için teşekkürlerimi sunuyorum. Asıl değişikliklere döndüğünüzde bütün okuyarak böyle 1 değişiklik yaptım bence son derece mükemmel oldu. Bütçe bütçelendiği için büyük bir artış yapamıyorum anlayışlarla karşılayın bütün mesajlarınız için tekrar teşekkürlerimi sunar ve hoşgörü dilerim burada 10'dan fazla adam mazur yönetim adına tekrardan rica ediyorum son fotoğrafları atıyorum herkesten bu ilgiyi tekrar bekliyorum❤️

Öncekinden kesinlikle daha iyi olmuş süreçte yükseltirsin AMD Ryzen 7'ye kadar sıkıntı çıkarmaz sa X3D falan ağır gelir o anakartın aklında bulunsun.

@Iwatani Naofumi @Burak Karabal hocam hakkım kalmasın son mesajıma bakar mısınız

Öncekinden kesinlikle daha iyi olmuş süreçte yükseltirsin AMD Ryzen 7'ye kadar sıkıntı çıkarmaz sa X3D falan ağır gelir o anakartın aklında bulunsun.
Hocam yükselme zor olur ama zaten anakartın çok yüksek seviye olmadığını. Viliyorum

@NAVEAX @roxy1881 @yusuf7878 @940177
Arkadaşlar etiket için özürdilerim hakkım kalmasım diye atıyorum .çünkü 1 saatlik mute yedim nokta ve virgül kullanmadım diye .hakkınızı helal edin . Attığınız bütün yorumları tek tek okudum.hepinizr ilginiz için teşekkürlerimi sunarım .Asıl konumuza dönelim attığınız bütün yorumları okuyarak şöyle 1 değişiklik yaptım bence son derece mükemmel oldu . Bütçe kısıtlı olduğu için büyük bir upgrade yapamıyorum anlayışla karşılayın bütün mesajlarınız için tekrar teşekkürlerimi sunar ve özür dilerim burda 10 dan fazla adam mazur bırakıldı yönetim adına tekrardan özür diliyorum son fotoğrafları atıyorum herkesten bu ilgiyi tekrar bekliyorum ❤️
Hocam güzel olmuş sistem ama bana çok pahalı geldi, hiçbir avantajı yok. Hatta tek tek toplasanız daha iyisini çıkartabilirsiniz. Tavsiye etmiyorum.
Bu modelde o şekilde. Farklı bir firmaya yaptırılmış.
Hocam birçok büyük firma oem üreticilere ürettiriyor, kendisi üretmiyor zaten. O nedenle önemli olan ürünün farklı bir firma tarafından üretilmesi değil, nasıl bir firma tarafından üretildiği. Bahsettiğimiz ürün ise yeterli bir psu.

Hocam güzel olmuş sistem ama bana çok pahalı geldi, hiçbir avantajı yok. Hatta tek tek toplasanız daha iyisini çıkartabilirsiniz. Tavsiye etmiyorum.

Hocam birçok büyük firma OEM üreticilere ürettiriyor, kendisi üretmiyor zaten. O nedenle önemli olan ürünün farklı bir firma tarafından üretilmesi değil, nasıl bir firma tarafından üretildiği. Bahsettiğimiz ürün ise yeterli bir PSU.

Biliyorum hocam. Siz Aigo markası kendisi üretiyor dediğiniz için böyle dedim.

Hocam birçok büyük firma oem üreticilere ürettiriyor, kendisi üretmiyor zaten. O nedenle önemli olan ürünün farklı bir firma tarafından üretilmesi değil, nasıl bir firma tarafından üretildiği. Bahsettiğimiz ürün ise yeterli bir psu.
Neyi tavsiye edersiniz hocam

Yanına monitör klavye fare kulaklık hepsini aldım onlarda 7 8 civarı tutuyor buraya atmıyım şimdi gene mute atarlar yalnış diye

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı