750W PSU'lu sisteme UPS önerisi

4Maestro

Hectopat
Katılım
9 Temmuz 2014
Mesajlar
52
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar ben sürekli elektrik kesintisi yaşadığımdan dolayı bilgisayarıma bir UPS almayı düşünüyorum. Sistemimin özellikleri aşağıda yazmakta:

Ekran kartı: MSI GTX 1070 gaming X 8G
Anakart: MSI Z170 Tomahawk
İşlemci: Intel Core i5 6600 @ 3.30 GHz
RAMD: Kingston 16 GB (8x2) HyperX Savage Black DDR4 3000MHz CL15
HDD: Seagate 3.5" 1 tb barracuda SATA 3.0 64 MB
SSD: Samsung 250GB 750 EVO (540/520)
Monitör: Samsung 23.5" Gaming Curved
Kasa: XIGMATEK Talon Black Edition 80+ 750W MidT

Sizce bu sisteme koruma sağlayabilecek bir UPS en az kaç W olmalıdır ve başka hangi özelliklere sahip olmalıdır? Her türlü öneriye açığım konuda pek bir bilgim yok, şimdiden teşekkürler.

NOT: UPS almaktaki amacım elektrikler kesildiğinde PC direkt kapanmasın, kesintisiz güç kaynağı ile biraz dayansın ben kendim kapatayım normal bir şekilde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tunçmatik Digitech Pro 1000 VA Siyah Line-İnteractive Lcd Fiyatı
GTX 970-İ5 4460'ı olan bir arkadaşım bunu almıştı sistemi ilk topladığında. 1 yıl kadar kullandı ve memnundu. 1 yıl sonra öğrendi ki UPS'yi hep açık tutmamak gerekiyormuş aksi takdirde o da ölüyor. Onun dışında genel olarak memnundu ve sistemi 10-15 dakika açık tutabiliyormuş.
 
Ürünün fiyatı karşılayabileceğimden daha fazla. Daha uygun fiyata işimi görücek bir şey yok mu. Bir de alırken dikkat etmem gereken kritik noktalar var mı ?
 
Bütçeniz ne kadar? Ayrıca sosyalde böyle onlarca konu var. Şu konuya bakabilirsiniz bence.
Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS) Tavsiyesi
Benim önerdiğim modeli epey kullanıp mutlu olan var diye önerdim. Okuduğum yorumlar dışında yakın bir arkadaşım da kullanınca epey iyi gibi geldi ama bütçeniz yetmiyorsa yapılacak bir şey yok.
Ama merak ettiğim şey iyi UPS'lerin fiyatı yine buna yakınken siz ne kadara bekliyorsunuz? Sonuçta bütün sistemi emanet ediyorsunuz biraz para biriktirmeniz iyi olabilir. 750 W PSU dediğiniz için 1000 VA önerdim ama 600 VA alırsanız fiyatı ucuzlar tabi. Birde şuna da bakabilirsiniz ama ne kadar iyi kesin bir bilgim yok.
Tunçmatik Lite II 1000VA Line Interactive UPS (TSK5208) Fiyatı
 
Son düzenleme:
Güç kaynağım 750 W evet ama sistemin ihtiyacı olan güç bundan daha düşük olduğundan dolayı ben daha uygun fiyata alabilirim diye düşünmüştüm. Bu 600VA veya 1000VA olması neyi sağlıyor ve neyi değiştiriyor?

Birde mesela üründe LCD panel olması neyi etkiler, çok fark eder mi yani LCD panel olup olmaması ?

TUNCMATIK LITE II 850VA LINE INTERACTIVE UPS bu ürün benim için yeterli olur mu ?
 
LCD ekran UPS'nin ne kadar yük altında çalıştığını, şebekene gelen elektrik ile güç kaynağından kasaya gelen elektriği gösterir. Olmazsa olmaz bir özellik değil ama olsa iyi olur.

Modem için ethernet girişi olsa iyi olur. Zira modemden gelebilecek olan voltajı da bu şekilde engelleyebilirsin.
Bu konuda daha bilgili olduğunu düşündüğüm birini etiketliyorum.
@JaroxJamaica

Bu arada Va olayı şöyle oluyor ki eğer yanlış bilmiyorsam 1 VA=0.8W oluyor. Ancak elbette enerji belli oranda kaybolacağından verimlilikte işin içine giriyor. Bu da yaklaşık %80 verimli desek 1000 VA 640 Watt oluyor.
 
Digitech Pro olanı öneririm. Sebebi de 1000 Va olan versiyonunu arkadaşımın kullanmış ve mutlu kalması. Diğerleri hakkında bir fikrim yok açıkçası. Yine sizi üzmeyeceğini düşünüyorum ama birinin tecrübesini dinleyerek almak daha mantıklı geliyor bana.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı