7'den 8'e geçtim, LGS var ancak hiç ders çalışma bilgim yok

Ben universiteye gidiyorum ve tecrübelerime dayanarak söyleyebilirimki ders çalışmak istenilerek yapılan bir şeyden ziyade gereklilikten yapılan bir şey tavsiyem öncelikle hangi konuları oğrenmen gerekiyor onu bil sonra sistematik bir şekilde tektek çalış gözünde büyüyebilir kafana takma gidip de 91848849 tane soru çözmenede gerek yok önemli olan konuyu anlaman soru çöz tabii ki de ama ayarıda kaçırmanın yarardan çok zararı var zira o sürede diğer konuları da öğrenebilirsin.

Mantık muhakeme denen matematik sorularını çöz bol bol. Kitap oku fazla korkma sınavdan ama mantık muhakeme sorularına çalış konuları not tutarak ya da nasıl iyi anlıyorsan o şekilde çalış, tekrar et iyi bir lise kazandın bile.

Lise önemsiz diye bir şey yok senin yanındaki ortamdan otomatik olarak sende etkileniyorsun. Örneğin yanında bağımlı insanlar vs. varsa sende bundan etkilenirsin. Sigara içenler falan varsa sen de etkilenirsin.

Bağımlılar varsa ve iradesiz bir insan isen bağımlı olursun, sigara içenler var ise sigara içersin. Eğer iradeli bir insansan bunlar olmaz, ve olsa bile LGS puanını birçok açıdan etkilemez. Okuldaki ortam eğer sıra dışı bir insansan ki öylesindir diye umuyorum, hoşuna hiçbir şekilde gitmeyecek Fen lisesi kazandan bile bu değişmeyecek, kendi iraden ile kendi ortamını sen seç veya oluştur, ve bunu okuduğun okuldan bağımsız tut. Şahsen benim okul meseleleri karışık ama açık lisede sayılırım, arkadaşım diyeceğim 2 insan var ve biri benden 11 diğeri de 31 yaş büyük, muhtemelen benim arkadaşım demeyeceğim çoğu insan çoğu insanın arkadaşlarından daha güvenilirdir, benim için. Bu arada sınıf komple salak olsa bile rol yapabilirsin diye tahmin ediyorum, aptal insanlara kesinlikle güvenmen ama bu aralarında barınamayacağım anlamına gelmez.

Hocanın anlattıklarını eve gel tekrar et soru çöz bitti. LGS kolay sınav.

Hayır LGS soru kalıpları olarak TYT AYT'den bile zor bana kalırsa. Ama TYT AYT'nin daha cok zorlamasinin nedeni daha fazla konuyu kapsaması. Arkadaşın düzgünce konuyu tekrar edip önce alt düzey kaynaklardan sonra giderek zorlaştırıp yeni nesil zor kaynaklardan soru çözüp haftada bir denemeye girmesi kendisi icin çok daha iyi olacaktır bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı