7'den 8'e geçtim, LGS var ancak hiç ders çalışma bilgim yok

Valla reis 11. Sınıfım 95le girdim gayet memnunum okulumdan. Kavgacı tip vs. Her okulda olan şeyler onlara çözüm bulunmaz. Birde 70-75 alan okullar da oluyor
Kendi başarısızlığınızı avutmak içinmi yapıyorsunuz yoksa başka bir sebepten mi bilmiyorum ama obp ile alan bir lisenin yüksek kapasiteli bir öğrenciye yeterli geleceğini sanmıyorum.Kavgacı tip vs. her okulda bulunan şeyler değil kesinlikle.

LGS okul hayatında gireceğin en kolay sınavlardan birisi. Ben girdiğimde daha yeni yeni gelmişti 1 sene oluyordu sanırım. Asla ders çalışmayan birisi olarak sadece okulda dinlediğim dersle 392 puan almıştım. Çok kendini sıkboğaz etme, okulda derslerini iyi takip et; evde 30-40 dakika tekrar et anlamadığın yerleri yeterli olur.
Hocam 2019 ile 2024 bir değil örnek sorulara bakıyorum ben 2018 ve 19'da bir tane paragraflı soru yok şimdilere bakıyorum bir tane paragrafsız soru yok. O zaman 390 aldığından şimdi max 300 alırsın bence (8. sınıfım ben de).

Ev yakının'da gitmek istediğin bir okul yoksa çalışma hiç. Lisenin önemi bence yok önemli olan üniversite. En kotu meslek lisesine gidersin ben meslek çıkışlıyım ha çok ezilen naif kırılgan biriysen meslek lisesi zor olabilir ama değilsen bak dalgana. Hatta okulu ekebildiğin kadar ek. Lisede böyle bir şansın olmayacak ayrıca her şeyin bir anda değişecek ortam fikirlerin özlieyeceksin bir şeyleri bazen "ben okulu bırakacağım" diyeceksin bazense "4 yıl daha dayanırım" diyeceksin. Sınav ile hiç uğraşma dostum okulu sal bu sene devamsızlık falan sorun olmuyor zaten. Kaygılarını bir kenara bırak bende bu şekilde kaygılı kaygılı hep geçişler yaşadım şimdi üniversite bitirdim bu sene askere gitmek için bekliyorum günün sonunda elinde kalıyor kocaman bir sıfır yani anı yaşamaya bak ve öbür tarafa yatırım yap tavsiyem.
Lise önemsiz lafları nerden çıkıyor meslek çıkışlı adama iş verecekler mi sence? Ve meslek konuları ile Anadolu konuları bir değil üni için ayrıdan çalışman lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı