8.000₺ sistem için AMD vs Intel

Amd'mi Intel'mi?


  • Oy verenlerin toplamı
    84
  • Anket kapandı .
Intel olarak hangi işlemciyi neden öneriyorsunuz? " Intel kullanırım" hangi işlemciyi kullanırsınız?
Bakın dedim gibi düşük bütçelerle AMD daha iyi intel kendine çeki düzen verdi 10 nesilde, 9 nesil İ-3 çöp İ-3 4000m'den Ghz farklıydı sorularına gelirsek,
1-İntel dedim gibi 8000-10000 arası sistemlerde öneririm.
2-İ-7 10857H kullanırdım kesinlikle.
 
@Pythgoras
Intel almanın mantıklı bir açıklamasını yapar mısın bana?
Rezil olmuşsun kankam foruma bilmediğiniz anlamadığınız şeyler hakkında boş yapıyorsunuz.
Intel fanboyu görüldü. Forum burası. Ürün öneriyorsan açıklamasını yap bari. Intel almışsın şimdi kendini kandırıyorsun kazık yemedim diye hahaha. İ7 4/8 çekirdeğin ile iyi günler sana :)
SAPHARY rezilll olmuşsun rezil ahhahahaa.
 
Daha stabiller. Piyasaya ilk adım atan şirket. İşlemcilerin çoğunun içinde iGPU var. En önemlisi yıllardır işlemcileri süper. AMD gibi son 3 yılda adam akıllı işlemci üretebilen bir şirket değildir Intel. FX serisi işlemcileriniz güzel ısıtıyor mu bari?

AMD Fanboyu olduğunuz tavırlarınızdan çok belli.

Ben Intel diyorum. Intel işlemciler ile daha memnun kaldım.
Ayhan Tarakcı'nın AMD ve İntel tarihini izle. AMD FX'den önce de İntel'i geçtiği oldu.
Fiyat performans olmasından dolayı düşük ve orta bütçeli sistemlerde (sizin bütçeniz de dahil) AMD, üst seviye sistemlerde ise ( 12000 TL ve üzeri) İntel tercih edilmelidir.

Ben yapayım. Alt ve orta segment için tabii ki AMD. Ama üst seviye sistemlerde hep İntel kullanılıyor. Bunun sebebi İntel'in üst segmentte AMD'yi tokatlaması. Özellikle tekli çekirdek performansından dolayı oyunlarda önde olmasından dolayı. AMD şu anda fiyat performans, ama İntel yavaş yavaş geri dönüyor. Bunu 10. nesil işlemcilere bakarak söyleyebiliriz. Ayrıca her segment için gözü kapalı AMD önermek fanboyluktur.
Sizde hemen Intel geri dönüyor demişsiniz. 4. nesil bir çıksın dönüyor mu dönmüyor mu belli olur.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar ekran kartı değil bu işlemci. Ekran kartı olsa evet tereddütte kalabilirsiniz.(Ki artık buna gerek yok.) Ama işlemci konusunda AMD gayet başarılı.
 
Siz anlamak istemiyorsunuz galiba. 7. nesil İntel işlemciler ile 3. nesil Ryzen işlemcileri karşılaştıran sizdiniz ya. AMD 4. nesil işlemci çıkardımı ki 10. nesil ile karşılaştırayım. En güncel işlemcileri karşılaştırıyorum sizin gibi 3 nesil öncesini değil. AMD geçmişi hakkında atıp tutmasın demişsiniz de FX serilerini unuttunuz galiba. Gözünüz kapalı AMD'yi öyle bir savunuyorsunuz ki İntel'in üst segmentteki başarıları zorunuza gidiyor. Bu kadar fanboy olmayın. Gidin biraz araştırma yapıp öyle konuşun. İntel öneren herkesin üstüne atlamayın.
@gonzai sizin yaptığınız karşılaştırma hiç adil değil. 3 nesil önceki işlemciyi koyarsanız tabii ki düşük performans verir. Ryzen 7 3700X karşısına İ7 9700K koy bak bakalım neler oluyor. 🙂
Güncel işlemcileri karşılaştırmakta haklısınız ama adam zaten gelince dedi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı