8+4 CPU soketli anakartta 4+4 pin kullanmak

epochN

Kilopat
Dün Vatan'dan AMD 3600X ve ASUS TUF X570 GAMING Plus anakart aldım. Anakartın CPU beslemesi 8+4 pin fakat bende bulunan Power 4+4 pin bulunuyor. Şu an Power alamayacağım için soruyorum.
4+4 pin ile sistemi çalıştırabilir miyim?
Sorun çıkartır mı?
Stabil çalışır mı?
OC yaptığımı düşünürsek taban frekansı 3.8 olan işlemcimi 4.0 sabitlesem sorunsuz ve stabil çalışır mı?
Power Aerocool KCAS 600W 80Plus Bronz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Power alana kadar normal frekansta stabil çalışsın yeterli benim için. 8 pin çok baktım ama nunda karar kıldım zaten power de ilerleyen günlerde alacağım.

Dün Vatan'dan AMD 3600X ve ASUS TUF X570 GAMING Plus anakart aldım. Anakartın CPU beslemesi 8+4 pin fakat bende bulunan Power 4+4 pin bulunuyor. Şu an Power alamayacağım için soruyorum.
4+4 pin ile sistemi çalıştırabilir miyim?
Sorun çıkartır mı?
Stabil çalışır mı?
OC yaptığımı düşünürsek taban frekansı 3.8 olan işlemcimi 4.0 sabitlesem sorunsuz ve stabil çalışır mı?
Power Aerocool KCAS 600W 80Plus Bronz.

3600x , 3700x vb. işlemcilierin TDP si düşük . OC yapmadıgın sürece mesela msı anakartarda gameboost var. asusta da benzer uygulamalar var.Abuk subuk voltajlar verdigi için bunları kesinlikle kullanmayın . Manuel olarak ufaktan OC yapılabilir ama bunuda tavsiye etmiyorum.

Otomatik olarak devreye giren turbo boost yeterli performansı verecektir. yani evet 8 pin ile kullanabilirsiniz.

8pin ile 4499 da tıkanıverir 5200 falan üstü zorlayacaksan altın silikon serisi işlemcin var ise tüm kanalları doldur be adamım :)

1660ti :) -rx 580 acaba hangisi

600watt power supply falan varsa sen hiç oc ile falan uğraşma seasonic 1200watt titanium power falan varsa yap oc.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı