80.000 TL'ye kadar laptop önerisi

Bütçe
80K

dogaalp

Yoctopat
Katılım
25 Kasım 2023
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Selam, boşuna para vermeyeceğim bir laptopa ihtiyacım var. Elimde kullandığım bir oyun bilgisayarı var fakat günde 2 saat toplu taşımada yol yaptığım için bilgisayarımı değiştirmemin tek sebebi *ağırlığı*. Çok hafif ama güçlü bir bilgisayara ihtiyacım oluyor bu şekilde fakat bunların fiyatı da acayip pahalı, pahalı olmasına rağmen de adamakıllı ekran kartı yok hepsi başlangıç seviyesi.

Sıklıkla ArcGIS Pro ve Adobe Photoshop kullanıyorum. ArcGIS Pro'nun gereksinimlerinin minimumlarının çok üstünde olduğunu söyleyebilirim çünkü 8 GB RAM'i düşük seviyede herhangi bir ekran kartı veya i5 işlemci ile yüz yılda bir iş anca biter (ve programın minimumu bunlar).
Bütçem var (Max 80k) fakat bu uygulama Windows baseli bir uygulama, Windows sistemi ile işleyen hafif ama güçlü ve overpriced olmayan bir bilgisayar daha bulamadım.

Herkes MacBook'un ne kadar iyi olduğunu konusuyor ve her testte de bunu görüyoruz fakat kimse Parallels Desktop'un ne olduğunu anlatmıyor. MacBook'ta bir Windows baseli program nasıl çalışır nasıl işler bu konuda aydınlatırsanız çok mutlu olurum.

Asıl kullanmam gereken program ArcGIS oldugu icin 2 tane temel sorum var:
MacBook alırsam Parallels Desktop'la kullanmam gerekiyor, bu ne kadar etkili? Bir Windows PC kadar iyi mi yoksa daha mı iyi?
Windows alırsam, ağırlık çok önemli olduğu için hafif ama güçlü bir bilgisayarı nasıl bulabilirim? (mesela içinde 32 GB RAM, 1TB SSD, RTX 3050 Ti ve üstü gibi)

Dell Precision 5470 almak aklımda fakat fiyatına göre donanımının ortalama olduğunu düşünüyorum.
Bir öneriniz olur mu bu kafa karışıklığı çözebilmem için?
 


Şimdi bu üçü birbirinin aynısı gibi duruyor ancak neden ~10k gibi bir fiyat farkı var anlamadın. En yukarıdaki en ucuzu.
Şimdi fark ettim en alttakinin W11 işletim sistemi var geri ikisinin yok.
 
Hem hafif, hem güçlü, hem de premium Windows tabanlı bir laptop için MSI Stealth veya Razer Blade'e bakmanı öneririm. Taşınabilirliği yüksek ve performanslı sade görünüme sahipler.
 

Geri
Yukarı