8000 TL Intel Sistem Toplama

chkjz

Kilopat
Daha fazla  
Şu an aklımda i7 8700 işlemcili bir sistem toplamak var, yardımcı olursanız sevinirim. O.C düşünmüyorum. B360 ve de Z390 arasında kaldım. 2666 MHz ve 3000 MHz arasında farkı konusunda bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İntel'de ram frekansının etkisi Amd tabanlı sistemlere göre daha düşük lakin almışken tam olsun derseniz 3000 ram alabilirsiniz ileriye dönük olmuş olur. eğer 3000+ Mhz ram düşünüyorsanız da Z390 seçmek gayet mantıklı. Seçtiğiniz işlemcide ileriye dönük gayet yeterli. Ama bana kalırsa yaklaşık 1seneye yakın Amd kullanıcısıyım 15yıl intel kullandım fakat Amd eskisinden çok farklı Ryzen serilerine bayıldım. Home - UserBenchmark sitesinden cpu sıralamalarına bakarak fikriniz değişebilir daha ucuza daha güçlü sistem demek AMD demek.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. 3000 Mhz ram için Z serisi anakart almak gerekiyor. Hem anakart, hemde ram fiyatı yükseliyor. Fakat ileriye dönük olarak doğru söylüyorsunuz. Sadece oyun oynayacağım. Rica etsem anakart, kasa, güç kaynağı ve ram önerisi yapar mısınız?

Yorumlarınız için teşekkür ederim. 3000 Mhz ram için Z serisi anakart almak gerekiyor. Hem anakart, hemde ram fiyatı yükseliyor. Fakat ileriye dönük olarak doğru söylüyorsunuz. Sadece oyun oynayacağım. Rica etsem anakart, kasa, güç kaynağı ve ram önerisi yapar mısınız?
Intel işlemcilerde 2666 MHz altı almayın fakat üstünün de çok bir etkisi dokunmuyor bilginiz olsun. I7-8700 almak saçmalık bence. Bütçe belirtin, Hepsiburada'daki indirimleri göz önünde bulundururak bir sistem hazırlayayım.

Başlıkta belirttim bütçeyi. AMD istemiyorum. En az i7 olsun istiyorum. Daha ileriye dönük olsun diye.

Monitör dahil değil. Asus 24" VG248QE 1ms 144Hz Full Hd Monitör kullanıyorum. 6 ay icerisinde ise, 2K alacağım büyük ihtimal.

Dosya Ekleri

• 8000TL İ7 8700.png
    8000TL İ7 8700.png
    60,3 KB · Görüntüleme: 117
Teşekkür ederim fakat i5 istemiyorum. 8600K kullanıyordum fakat BF5 gibi oyunlar işlemci kullanımı %100 oluyordu. İ7 tercih etmek istiyorum. RTX 2060 olsada sıkıntı yok. Bu arada SSD ve sabit disklerim mevcut.
Corsair Carbide Series SPEC-Alpha Kırmızı/Siyah USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa bu kasayı düşünüyorum. Tavsite ettiğiniz kasanın önündeki fanlar renkli. Yatarken ve film izlerken gözümü alabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı