870 EVO SSD'nin kullanılmış olduğu nasıl anlaşılır?

Kullanılmamış power-on count değeri 3 çünkü. Bilgisayarı 3 defa kapatıp açmışsın. Üstündeki plastiğe çok takılmana gerek yok plastik fabrikasında çalıştım o çiziklerin nedeni kullanımdan kaynaklı değil zamanla o plastiği basan kalıbın yıpranmasından kaynaklı. Makine ilk çalıştırıldığında 6-7 tane baskıyı bozuk atar ya da kalıbın soğutması yeterli olmadığından plastik kalıba yapışır onu da delici bir alette geri çıkardıkları için kalıbın iç kısmı zarar görür. Sonraki tüm baskılarda üstünde çizik varmış gibi çıkar. Mutfağındaki plastik eşyalara bakarsan çokça fark edersin. Çalıştığım firmada plastik sandalye basan bir makine vardı 3 yıldır hiç durdurmamışlar 7/24 basıyordu. Yemeğe, tuvalete giderken bile başına bir adam koyup gitmek zorundaydık gözümde canlandı eski anılar.

1670362086978.png

Son düzenleme:
O konuda bir bilgim yok maalesef, anakartınız SATA II değil mi? Magician tanıdıysa sıkıntı yoktur diye düşünüyorum.
Burada kaç GB yazdığına bak. Eğer oyun felan yüklemeyip sadece işletim sistemi kurduysan 150-200 arası olması lazım.

Eki Görüntüle 1595480
N/A yazısı sahte olduğunun göstergesi diyor kimileri. İlk kullanıldığı zaman böyle mi gözüküyor?

Kullanılmamış power-on count değeri 3 çünkü. Bilgisayarı 3 defa kapatıp açmışsın. Üstündeki plastiğe çok takılmana gerek yok plastik fabrikasında çalıştım o çiziklerin nedeni kullanımdan kaynaklı değil zamanla o plastiği basan kalıbın yıpranmasından kaynaklı. Makine ilk çalıştırıldığında 6-7 tane baskıyı bozuk atar ya da kalıbın soğutması yeterli olmadığından plastik kalıba yapışır onu da delici bir alette geri çıkardıkları için kalıbın iç kısmı zarar görür. Sonraki tüm kalıplarda üstünde çizik varmış gibi çıkar. Mutfağındaki plastik eşyalara bakarsan çokça fark edersin. Çalıştığım firmada plastik sandalye basan bir makine vardı 3 yıldır hiç durdurmamışlar 7/24 basıyordu. Yemeğe, tuvalete giderken bile başına bir adam koyup gitmek zorundaydık gözümde canlandı eski anılar.

Eki Görüntüle 1595509
Bu tür benzer bir işte çalışma şansım olmuştu. Emekçiler emeğini yaparken karşılığını da alabilse keşke. Karşılığını alamadığı zaman o iş ona zulüm gibi, yaptığı işi de düzgün yapmak istemeyebiliyor.

N/A yazısı sahte olduğunun göstergesi diyor kimileri. İlk kullanıldığı zaman böyle mi gözüküyor?
Açıkçası bir fikrim yok o konuda. Ondan dolayı bilmeden yorum yapmak istemem.

Şimdi biraz araştırdım ve aklıma geldi, SSD'nin firmware numarasını atar mısınız? Bir firmware'inden kontrol edelim.
Samsung Magician'da Drive details kısmında gözükebilir, gözükmezse CrystalDiskInfo indirip oradan ekran görüntüsü atın.

Son düzenleme:
SSD'nin arka yüzünün fotoğrafını çekip at.

Eki Görüntüle 1595538

Soldakiyse orijinal, sağdakiyse sahte.
İkisi de aynı gibi geldi, nasıl ayırt edebildiniz?
image.jpg

Açıkçası bir fikrim yok o konuda. Ondan dolayı bilmeden yorum yapmak istemem.

Şimdi biraz araştırdım ve aklıma geldi, SSD'nin firmware numarasını atar mısınız? Bir firmware'inden kontrol edelim.
Samsung Magician'da Drive details kısmında gözükebilir, gözükmezse CrystalDiskInfo indirip oradan ekran görüntüsü atın.
Ona akşam bakmak durumundayım. Bir yere ayrılmayın lütfen 😅.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı