9.000 TL Gaming PC Toplama

Muhammed Baş

Hectopat
Yer
Hadımköy/Arnavutköy - İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı abartı olmamış. 7 bin tl ye yakın veriyorsun kasaya 980 ti takmalıydın hatta. :) 4x4 ilk etap için gereksiz bence. 2x4 alınıp ilerde bir 2x4 daha ilave edilebilir. Anakartın sitesine girersen orada ramler ile ilgili bir liste vardır. Oradan hangi ramleri alman gerektiğini marka marka görebilirsin.

İnsanlar 6000-7000 TL'lik sistemlere 980Ti koyuyor, 9.000 TL'lik sisteme 980 hiç yakışmamış. Ayrıca oyun için 4k monitör pek mantıklı değil. Oyun performansını çok düşürür. Tabi size kalmış bir şey bu. Arkadaşın da dediği gibi ramleri 4x4 yerine 2x4 almak daha mantıklı. Daha sonra takviye yapılabilir.

Tavsiyeleriniz dogrultusunda biraz araştırarak şu tabloyu çıkardım ;
Untitled-2.jpg

Buna ek olarak işlemci powersupply ve hdd stokta olmadıgından ekleyemedim onlarda yaklasık 2200tl tutuyor toplamda 8700tl gibi bi fiyat çıkıyor şimdi bu sistem için 27" monitör dusunuyorum öneriniz var mıdır acaba? yuksek cözunurlukte mi almalıyım yoksa 1920*1080 iyi midir?

Ve hayali sistem konusuna gelince universite ogrencisiyim bu yıl hazırlık okuyorum seneye bilgisayar muhendisligine baslıycam ve şuan da back-end developer olarak bi yazılım firmasında part-time çalışıyorum. Kendimi bilgisayar yönunde geliştirmek ve aynı zamanda oyunlardan da tam performans almak için topluyorum bu sistemi yani burda kimsenin vaktini boşa harcamak gibi bi niyetim yok yani senin 5dk nı alıp elime ne geçebilirki? Forumu keşfedeli çok olmadı bi kaydolayım dedim kötu mu ettim?

İnsanlar 6000-7000 TL'lik sistemlere 980Ti koyuyor, 9.000 TL'lik sisteme 980 hiç yakışmamış. Ayrıca oyun için 4k monitör pek mantıklı değil. Oyun performansını çok düşürür. Tabi size kalmış bir şey bu. Arkadaşın da dediği gibi ramleri 4x4 yerine 2x4 almak daha mantıklı. Daha sonra takviye yapılabilir.
4K monitör oyun için değildir demek yanlış olacaktır. :) Performansı düşürür demek yerine şöyle diyebiliriz. Dört kat daha iyi çözünürlük için performanstan biraz fire veriyorsunuz. Sisteme gelirsek kusura bakmayın fakat bu bütçede toplanabilecek en kötü sistemlerden biri olmuş. :( Yanlış anlamayın, almanız zararınıza olacağı için diyorum bunu. Skylake yeni bir soket tipi fakat X99 soket kadar gelişmiş değil. 980 ti ve X99 tabanlı bir sistem toplamak daha elverişli olacaktır. Monitörün aynısını kullanıyordum, bu monitörün giriş gecikmesi kötü olduğundan oyunlarda iyi bir performans sunmuyor. Fiyatları yüksek olduğundan 144Hz bir monitör almanız daha iyi olacaktır. Bunun dışında kasaya bu kadar bütçe ayırmanıza gerek yok, güç kaynağı seçiminizi de modüler bir güç kaynağı seçmeniz kasa temizliği açısından önemli olacaktır.

biz fakirlerlerde böyleyiz
Adamın parası var harcıyor bırak 3 tane SSD taksın kasaya .. Tak kardeşim tak al benide tak böyle kasa alamıyoruz bari parçası olalım

Hayır oyun için bir bilgisayara 9 bin TL verilmez en fazla 6 veya 7 bin TL verilir 10 bin TL'ye yakın bütçeler genelde tasarımcılık render tarzı işlerde kullanılır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı