9. sınıf Anadolu lisesinden mesleğe geçmek mantıklı mı?

Carorbe

Femtopat
Daha fazla  
Selam dostlar. Bugün farklı bir konuyla karşınızdayım. Orta düzey bir Anadolu lisesinde okuyorum. Sınavların başlamasıyla beraber stres de arttı elbet. Bugünkü matematik sınavından 10 aldığımı öğrendim, evet 10. ve artık Anadolu'da başarılı olamayacağımı hissediyorum. Gastronomi bölümüne ilgim vardı. Meslek lisesine geçerek gastronomi okumayı düşünüyorum. Otellerde staj yaparak başlayacağım sanırım. Sizce mantıklı mı? Dersler bana göre değil sanırım.
(9. sınıfım)

İyi yerlere gelinir kendini geliştirirsen dil öğrenirsen. Ama mesleğin ilk yılları çok çile çekersin. Bugünün otel yöneticileri 20 yıl öncesinin bellboyları. Yaşadığın şehir bu meslek için bir avantaj. Hem yemek alanı olsun hem otelin diğer alanları olsun sistem böyle işliyor az çok.

İleride mezun olunca işsiz kalma gibi durumlar olur mu? Ben olmayacağını düşünüyorumda.(Antalya'da yaşıyorm)
Knk bak bende 9. Sınıfım ve Antalya döşemealtında aosb teknik koleji var istersen gel ücretsiz yemek falanda var tavsiye derim çok güzel bir okul ulaşımında sıkıntı etme 150 TL kartına para yaptırıyorlar ve gelip gidiyorsun ama yok servis dersen 150 TL sini onlr ödüyor

Kanka bak bende 9. sınıfım ve Antalya döşemealtında aosb teknik koleji var istersen gel ücretsiz yemek falanda var tavsiye derim çok güzel bir okul ulaşımında sıkıntı etme 150 TL kartına para yaptırıyorlar ve gelip gidiyorsun ama yok servis dersen 150 TL'sini onlr

Kanka koleje bütçe ayıramam galiba ya fiyatı nedir?

Selam dostlar. Bugün farklı bir konuyla karşınızdayım. Orta düzey bir Anadolu lisesinde okuyorum. Sınavların başlamasıyla beraber stres de arttı elbet. Bugünkü matematik sınavından 10 aldığımı öğrendim, evet 10. ve artık Anadolu'da başarılı olamayacağımı hissediyorum. Gastronomi bölümüne ilgim vardı. Meslek lisesine geçerek gastronomi okumayı düşünüyorum. Otellerde staj yaparak başlayacağım sanırım. Sizce mantıklı mı? Dersler bana göre değil sanırım.
(9. sınıfım)
Anadolu'da dersler cidden çok zor. Meslek lisesli öğrencisiyim ve dersleri zerre dinlemeden ve öğretmenlere saygılı olarak 1. dönemi 69 ortalama ile bitirdim, tabii buna 12 derslik meslek dersininin katkısı büyük. Kötü yanı ise çok fazla barzo denilen tipler var (konuma ve puana göre ciddi değişim gösterebilir) ve erkek öğrenci sayısı kız öğrenci sayısının 3 katı.

İyi yerlere gelinir kendini geliştirirsen dil öğrenirsen. Ama mesleğin ilk yılları çok çile çekersin. Bugünün otel yöneticileri 20 yıl öncesinin bellboyları. Yaşadığın şehir bu meslek için bir avantaj. Hem yemek alanı olsun hem otelin diğer alanları olsun sistem böyle işliyor az çok.

Dil konusunda sıkıntı yaşamam yabancı dilimin iyi olduğunu düşünüyorum.
Anadolu'da dersler cidden çok zor. Meslek lisesli öğrencisiyim ve dersleri zerre dinlemeden ve öğretmenlere saygılı olarak 1. dönemi 69 ortalama ile bitirdim, tabii buna 12 derslik meslek dersininin katkısı büyük. Kötü yanı ise çok fazla barzo denilen tipler var (konuma ve puana göre ciddi değişim gösterebilir) ve erkek öğrenci sayısı kız öğrenci sayısının 3 katı.

Hocam benim bir arkadaşım geçtide gastronomiye onu direkt otelde başlatmışlar ve 2500'e yakın maaş alıyor o nasıl oluyor bilgin var mı? Oda 9. sınıf.
Kanka bu seneye özel ücretsiz yeni açıldı okul çok iyi gerçekten.

Bilemiyorum kankam özele geçmem büyük ihtimal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı