9. Sınıfta Çok Çalışılmalı mı?

Türkiye şartlarında yaşıtlarının çoğu liseyi okuyamadan bir meslek öğrenmeye, sanayide çalışmaya falan başlıyor. Onlar napıyor? Sabah 8 belki akşam 8 belki de akşam 5 çalışıyorlar. Çünkü işleri çalışmak. Sen de öğrencisin. Tek bir işin var, ders çalışmak. Bunu yapsan her şey basitleşir. Şu soruyu da sormazsın. Çok çalışılmalı mı? İşin buysa kesinlikle.

Bir şey daha söyliyim. Hocalar bazen sana çok salak gelebilir. Şahsen bana öyle geliyo çünkü 9.sınıfta konuşsam konuşmasam, nereye bakarsam, sınıftan biri konuşsa bile hoca bana dönüp sus diyordu.
Yani demek istediğim bu gibi şeylere takılırsan moralin düşebilir. Bunlara takmaman lazımm ve sınıftaki herkesle aranı iyi tut :)
Ayriyetten bir de dersler arasında çok farklı notlar alabilirsin mesela bu seneki 1.mat sınavından 75 aldım ve ne yüksek not benim. Ama Temel Dini Bilgiler sınavından 37 aldım ? :D

Çalışmayı son güne bırakmaman lazım. Amacın sınavlarda başarılı olmak değil derslerin konularına hakim olmak olmalı. Ben son gün çalışma hatasına düştüm. Üniversite sınavı öncesi bilgisayar mühendisliği istiyordum ama sayısal altyapım yoktu. Sırf bu yüzden sözele yöneldim ve şuan aşçılık okuyorum.

diğer konumda 1.86 demiştiniz ? bir ss atında boyunuzu görelim
O civarlarda olduğu gerçeğini değiştirmez.
Çalışmayı son güne bırakmaman lazım. Amacın sınavlarda başarılı olmak değil derslerin konularına hakim olmak olmalı. Ben son gün çalışma hatasına düştüm. Üniversite sınavı öncesi bilgisayar mühendisliği istiyordum ama sayısal altyapım yoktu. Sırf bu yüzden sözele yöneldim ve şuan aşçılık okuyorum.
Ovvv, bu örnekten sonra çalışmaya karar verdim.
Bir şey daha söyliyim. Hocalar bazen sana çok salak gelebilir. Şahsen bana öyle geliyo çünkü 9.sınıfta konuşsam konuşmasam, nereye bakarsam, sınıftan biri konuşsa bile hoca bana dönüp sus diyordu.
Yani demek istediğim bu gibi şeylere takılırsan moralin düşebilir. Bunlara takmaman lazımm ve sınıftaki herkesle aranı iyi tut :)
Ayriyetten bir de dersler arasında çok farklı notlar alabilirsin mesela bu seneki 1.mat sınavından 75 aldım ve ne yüksek not benim. Ama Temel Dini Bilgiler sınavından 37 aldım ? :D
Derste çok konuşuyorum :D Halledicem, susmayı denerim :D

Bir 9.sınıf olarak söyleyeyim. 8.sınıftaki notlarını şimdiden unut çünkü lise ile ortaokul arasında uçurum var. Dersler birden o kadar çok yükleniyor ki derslerin çoğunu anlamıyorsun yeni arkadaşlar ortamlar falan derken ilk sınavlar düşük geliyor. Ben de mesela notlarıma çok güveniyordum eskiden sınavlara çok nadir çalışırdım ama şimdi kendime en çok güvendiğim ders için bile at gibi çalışıyorum. Bir de abilerin dediği gibi hocalar da her şeyi 11.sınıfta göreceğimizi söylüyorlar, temeli buysa kimyanın,biyolojinin alanı nasıldır Allah bilir :D.

Arkadaş ortamından kastınız nedir? Nasıl kişilerle arkadaşlık kurmalıyım, biraz açar mısınız?
Ailemizin dediği gibi it kopuk kişilerle arkadaşlık kurmanı önermem. Kötü alışkanlıkları olan(en basitinden sigara, alkol vb.) kişilerle arkadaşlık kurmanı önermem. Çünkü gerçekten seni olumsuz etkiliyor.

Meslek lisesine gideceksen ilk yıl çok çalışmak lazım, hem de çok.

Anadolu lisesine gideceksen, ileriye dönük büyük hedeflerin yoksa, "Sınıfı geçeyim yeter." mantığındaysan sınavlardan normal/ortalama bir puan alıp, üstüne saygılı-efendi bir öğrenci olursan sınıfı geçersin. Fakat bana kalırsa durum ne olursa olsun abartmadan verimli bir şekilde çalışıp, yüksek puanlar almak gerekir. Sonuçta daha yolun yarısındasın, yarını da düşünmek gerekli.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı