9 yaşında karabasan gelmesi

"Hahaha" emojisi atanlar keşke düzgün bir cevap verseydi...
Muhtemelen kaybettiklerini kabullenemedikleri için gülücük atıyorlar. Altta kalmadıklarını göstermeye çalışıyorlar. Buna da gülücük atabilirsiniz.
Verseler tartışabilecek potansiyelde olurlardı zaten. Ben onu bunu yaşadım deyip işin içinden çıktıkları için ortada zevkli bir tartışma olmuyor maalesef :(
 
Hayır hiç denemedim, bu arada kolumu bacağımı ağzımı hareket ettiremezken dua mı aklıma gelecek?
Birçok kişiye bu olduğunda yapması telkin edildiği için onların aklına ilk bu geliyor. Oysa durumun ne olduğunu bildiğinde korkmaya gerek olmadığını, anksiyete durumuna geçmediğin için de halüsinasyon görmediğin gibi bir gerçek var. O sırada senin bilincin açık ve düşünebilirsin, bir şeyleri hatırlayabilirsin. Beynin motor (hareket) kontrol kısmı daha uyanmamış oluyor sadece.
 
Konuyla alakasız ama nasıl karabasan gelir acaba?
Uyku durumunda bildiğiniz gibi kaslar felç durumundadır. Uyku felcinde beyin herhangi bir nedenle uyanır ancak kaslar felç durumunu korur. Yani kaslar uyanmaz ve bu nedenle kişi hareket edemez. Kişinin üzerine biri oturmuş gibi hissetmesinin nedeni ise kasların felç durumunda olmasıdır. Zira uyku felci yaşayan kişilerin “karabasan” olarak adlandırdıkları ve üzerlerine oturduğunu düşündükleri bir varlık yoktur. Kasların uyku durumunda olmasından kaynaklı olarak vücudun üzerinde bir ağırlık hissedilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı