900 TL TN, VA, IPS Monitör Tavsiyesi

capnwolf

Hectopat
Arkadaşlar sistem toplamayı düşünüyorum. RX 570 ve Ryzen 5 tabanlı.
Bu monitörlerden hangisini tavsiye edersiniz? Genel olarak oyun, film, dizi için kullanılacak. Bütçem 900 civarı.

VA Panel-

TN Panel- Captcha Verification

IPS Panel-

Son düzenleyen: Moderatör:
TN, VA, IPS panellerin hepsini kullandım. Günümüzdeki yeni çıkan TN paneller eskisi gibi değil artık. Özellikle oyun için kesinlikle TN panel öneririm. IPS ve VA paneller oyundaki yavaş gecikme süresi olumsuz etken taşıyor. Ayrıca siyah renginin verdiği tonlama özellikle FPS oyunlarında hedefi gözden kaçırmaya sebep oluyor. Özellikle VA panellerde ghosting sorunu oluyor. Üst seviye IPS panelli monitör almadığınız sürece kalite pek anlaşılmıyor. Fakat oyunlarda FPS ağırlıklı profesyonel oynama düşünceniz yok ise size IPS monitör tavsiye ederim. Linkteki videodan IPS ve VA panel ekranların karşılaştırılmasını izleyebilirsiniz. Videoda 1:08 dakikada 2 ekran arasındaki tepkimeleri görebilirsiniz. VA panelin nasıl iz bıraktığını geç tepki verdiği anlaşılıyor. Bana göre oyun konusunda VA ile IPS karşılaştırılacaksa IPS daha iyidir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

TN, VA, IPS panellerin hepsini kullandım. Günümüzdeki yeni çıkan TN paneller eskisi gibi değil artık. Özellikle oyun için kesinlikle TN panel öneririm. IPS ve VA paneller oyundaki yavaş gecikme süresi olumsuz etken taşıyor. Ayrıca siyah renginin verdiği tonlama özellikle FPS oyunlarında hedefi gözden kaçırmaya sebep oluyor. Özellikle VA panellerde ghosting sorunu oluyor. Üst seviye IPS panelli monitör almadığınız sürece kalite pek anlaşılmıyor. Fakat oyunlarda FPS ağırlıklı profesyonel oynama düşünceniz yok ise size IPS monitör tavsiye ederim. Linkteki videodan IPS ve VA panel ekranların karşılaştırılmasını izleyebilirsiniz. Videoda 1:08 dakikada 2 ekran arasındaki tepkimeleri görebilirsiniz. VA panelin nasıl iz bıraktığını geç tepki verdiği anlaşılıyor. Bana göre oyun konusunda VA ile IPS karşılaştırılacaksa IPS daha iyidir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son olarak şunu eklemek istiyorum. Kendim VA panel monitör kullanıyorum. Sebebi oyunlardan daha çok single tarzı ve daha çok film ağırlıklı kullandığım için tercih ettim. Kendim memnunum bana göre oyuna çok önem veren TN panel alır. Tamamen kişinin ihtiyacına göre seçilmeli.

Son düzenleme:

Son olarak şunu eklemek istiyorum. Kendim VA panel monitör kullanıyorum. Sebebi oyunlardan daha çok single tarzı ve daha çok film ağırlıklı kullandığım için tercih ettim. Kendim memnunum bana göre oyuna çok önem veren TN panel alır. Tamamen kişinin ihtiyacına göre seçilmeli.

Oyun için kullanacağım ama yazmayı unutmuşum tasarım için de kullanmayı düşünüyorum aynı zamanda oynayacağım oyunlar daha çok moba, rpg türde oyun oyunlar.Daha önce gaming tn panel monitör kullandım fakat görüntü istediğim canlılıkta değildi o yüzden canlılık önemli.

Oyun için kullanacağım ama yazmayı unutmuşum tasarım için de kullanmayı düşünüyorum aynı zamanda oynayacağım oyunlar daha çok moba, rpg türde oyun oyunlar.Daha önce gaming tn panel monitör kullandım fakat görüntü istediğim canlılıkta değildi o yüzden canlılık önemli.
Renkler önemliyse direk IPS panel tavsiye ederim. @16986 arkadaş BenQ GW2406Z tavsiyede bulunmuş bakmanızı öneririm.

Başlıktaki bütçe, ekran kartı ve işlemciye yakın bir sistem kuracağım için monitör yardım mesajını bu başlıktan yazıyorum. Düz baktığımızda IPS panel, TN'e göre daha canlı görüntü sunuyor biz de IPS model almak istiyoruz. Fakat IPS panel monitör oyunlarda 4ms performansın üzerine çıkmıyor diye söyleniyor.​
Şimdi ben 1080p 22" 75hz 1ms gibi bir mönitör arıyorum. Rekabetçi oyun oynamıyorum. IPS panel monitör alsam(otomatikman 4ms veya 5ms olacak) bana eksileri ne olur? Çok fazla eksi sayıp TN panel önerirseniz, IPS'den vazgeçerek neleri kaçıracağımı yazıp monitör linkleri de verirseniz harika olur.​

@go ask alice IPS'i tercih edersen tek dezavantajın az bir miktar ghosting olur. Onu da farketmesi biraz zor. TN'i tercih edersen de çöp gibi görüntün olur fakat ghosting olmaz. Ayrıca yeni IPS monitörler de TN monitörler kadar hızlı olmaya başladılar. Bütçeni söylersen öneri açısından daha iyi olur. Şimdi bütçeni bilmediğim için 1080p monitör alacaksan AOC 24G2U'yu öneririm.

@16986 Bütçe için şöyle söyleyeyim, IPS için 1.000 lira TN için 750 lira olur. Önerin yerinde olmuş sayılır.

Şunu söyleyeceğim sadece. Yeni IPS monitörler de hızlı olmaya başladılar demişsin dolayısıyla önerdiğin IPS monitördeki 1ms performansını görecek miyiz? Çok da değil dersen işi 4ms'e çekebilir miyiz?

Sistem de şu amd 5 ve gigabyte b450m, sapphire rx590 nitro+ se. Daha edinmedim..

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı