9100F vs R5 1600

YiğitAli

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, eski nesil sistemin parçalarını sattım dün. İşlemci anakart ve RAM alacağım. Hangi işlemciyi alsam? Hangi işlemci hangi ana kartla daha iyi uyum sağlar diye düşünüyorum ve araştırıyorum. i3 9100F almayı planlıyordum sonra Ryzen 5 1600 ile testlerini izledim. Genel olarak oyun amaçlı kullanmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar merhaba, eski nesil sistemin parçalarını sattım dün. İşlemci anakart ve RAM alacağım. Hangi işlemciyi alsam? Hangi işlemci hangi ana kartla daha iyi uyum sağlar diye düşünüyorum ve araştırıyorum. i3 9100F almayı planlıyordum sonra Ryzen 5 1600 ile testlerini izledim. Genel olarak oyun amaçlı kullanmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kesinlikle R5 1600 i3 9100F rakibi bile değil. Yanında da A320 B350 veya B450 soket tipine sahip anakartlardan alabilirsiniz.

Hocam Ryzen 1600 ile dizeceğiniz sistem daha uzun ömürlü olur. Şu sıralar satılan Ryzen 1600'ler 12nm ile üretilimiş oluyorlar ve Ryzen 2600'e yakın performans sergiliyorlar. Alırken satıcıya sorabilirsiniz. Öbür tarafta i3 9100F, RX 570'den daha güçlü kartlarla darboğaz oluşmasına sebep oluyor. Ryzen 1600'ü B350 veya B450 chipsetli bir anakartla rahatlıkla kullanırsınız.

Ben de sizin gibi zamanında Ryzen 5 1600 ile i3-8100 arasında kaldım. aradaki 500 lira fark için gidip i3-8100 aldım. Oyunlarda FPS olarak o zamanlar 6-7 fps öndeydi. Ama darboğaz konusunu çok irdelemedim. Şu an pişmanım açıkçası. Sana tavsiyem, Ryzen al.

Amaç sadece oyunsa İ3 9100F daha performanslı ve daha yeni bir işlemcidir 1600 diyenlerin donanım hakkında bilgisi yok.

B2 Revizyon 1600'ler ile karşılaştırılamaz.
Amaç sadece oyunsa İ3 9100F daha performanslı ve daha yeni bir işlemcidir 1600 diyenlerin donanım hakkında bilgisi yok.

B2 Revizyon 1600'ler ile karşılaştırılamaz.

@YiğitAli AMD yeni nesil platforma geçiş yapmakta geciktiği için eski nesil olan DDR3 destekli platform vardı. DDR4 sadece Intel için oluşmuş bir platform değil. Yeni nesil ile birlikte AMD de dahil olmuş oldu.

Ryzen 5 1600 daha çok i5 bandında bir işlemci. O nedenle Ryzen tercih etmek mantıklı.

Ben de sizin gibi zamanında Ryzen 5 1600 ile i3-8100 arasında kaldım. aradaki 500 lira fark için gidip i3-8100 aldım. Oyunlarda FPS olarak o zamanlar 6-7 fps öndeydi. Ama darboğaz konusunu çok irdelemedim. Şu an pişmanım açıkçası. Sana tavsiyem, Ryzen al.

Şu anda Vatanda 1200 Tl civarı Teknobiyotik sitesinde 575 Tl neden yarı fiyatıyla satılıyor anlamadım? Kaçırdığım bir şey mi var sizce?
@YiğitAli AMD yeni nesil platforma geçiş yapmakta geciktiği için eski nesil olan DDR3 destekli platform vardı. DDR4 sadece Intel için oluşmuş bir platform değil. Yeni nesil ile birlikte AMD de dahil olmuş oldu.

Ryzen 5 1600 daha çok i5 bandında bir işlemci. O nedenle Ryzen tercih etmek mantıklı.

Şu an herhangi bir DDR4 ram ile amd işlemci anakart ikilisini kullanabilirim doğru mu?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı