9100F vs R5 1600

YiğitAli

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, eski nesil sistemin parçalarını sattım dün. İşlemci anakart ve RAM alacağım. Hangi işlemciyi alsam? Hangi işlemci hangi ana kartla daha iyi uyum sağlar diye düşünüyorum ve araştırıyorum. i3 9100F almayı planlıyordum sonra Ryzen 5 1600 ile testlerini izledim. Genel olarak oyun amaçlı kullanmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Şu anda Vatanda 1200 Tl civarı Teknobiyotik sitesinde 575 Tl neden yarı fiyatıyla satılıyor anlamadım? Kaçırdığım bir şey mi var sizce?
O da sanırım arkadaşların dediği nesil farkı. Tam olarak emin olamadım. İsterseniz arayıp sorun. 12nm muhabbeti var, tam olarak bilgim yok o konuda.

Vatan fiyatlarını güncellememiş sanırım. Teknobiyotik güvenilir bir sitedir. 2 kere sistem topladım, birinde montajı kendim yaptım, diğerinde montaj dahil iki bilgisayarda da sorun yaşamadım.

Nesil farkı ile o kadar fiyat farkı olmaz. 2600'den daha pahalı koymuşlar. Sadece güncelleme yapmamışlar büyük ihtimalle.

Vatan fiyatlarını güncellememiş sanırım. Teknobiyotik güvenilir bir sitedir. 2 kere sistem topladım birinde montajı kendim yaptım diğerinde montaj dahil iki bilgisayarda da sorun yaşamadım.

Nesil farkı ile o kadar fiyat farkı olmaz. 2600'den daha pahalı koymuşlar. Sadece güncelleme yapmamışlar büyük ihtimalle.

Teşekkür ederim yorum için. Anakart öneriniz nedir? Ben ram slotu olan bir anakart istiyorum 4x4 ram bağlamak için. Mhz konusunda dikkat etmem gereken bir şey var mı?

Teşekkür ederim yorum için. Anakart öneriniz nedir? Ben ram slotu olan bir anakart istiyorum 4x4 ram bağlamak için. Mhz konusunda dikkat etmem gereken bir şey var mı?
Revizyon B2 işlemciler voltage daha düşük ve performans olarak r5 2600 değerinde ısınma konusundada buz gibi almayı düşünürsen mesaj at hocam yardımcı olurum.İmzamdaki sistemi kullanıyorum çok memnun olduğumu belirmek isterim.

Arkadaşlar merhaba, eski nesil sistemin parçalarını sattım dün. İşlemci anakart ve RAM alacağım. Hangi işlemciyi alsam? Hangi işlemci hangi ana kartla daha iyi uyum sağlar diye düşünüyorum ve araştırıyorum. i3 9100F almayı planlıyordum sonra Ryzen 5 1600 ile testlerini izledim. Genel olarak oyun amaçlı kullanmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ryzen 5 1600'ü bi 3 sene daha kullanırsınız.

Dostum revizyon 1600'ü hangi siteden aldın
Burdan aldım hocam satıcıdanda memnun kaldım her soruyu en kısada sürede cevaplıyor çözüme ulaştırıyor , tavsiye ederim.
Ryzen 5 1600'ü bi 3 sene daha kullanırsınız.
Ryzen 5 1600 okadar kötü bir işlemcimi? Fx serisi bile bugün hatrı sayılır performans veriyor.

Amaç sadece oyunsa İ3 9100F daha performanslı ve daha yeni bir işlemcidir 1600 diyenlerin donanım hakkında bilgisi yok.

1572897985476.png

Galiba sadece effective speed kısmına baktın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı