Öncesinde çalışma imkanın varsa çalış bence, 3 gün dersle sınavı geçsen bile trafikte yaşatmazlar.
Benim motor tecrübem olmamasına rağmen ve motorum da olmamasına rağmen, çevreden de bulamayıp a ehliyetini kazandım 17 yaşında. Şimdi yaş 27, bence 3 günlük eğitim ile geçersin. Ki ben İstanbul, kurtköy gibi bir yerde aldım. Trafik kaynıyordu, kar havasına denk geldim. Bence heyecan yapma, mantığını öğren. Yapıştır.
17 yaşında nasıl A ehliyeti aldınız?A ehliyetini kazandım 17 yaşında.
8 çizmeyi pratik etmen gerek en zor kısım o onun harici çok kolay. Kalanlar genelde 8 çizmekten kalıyor kalırlarsa ama pratik edersen çok basit, gaz açmayacaksın sadece zaten sana gösterirler bol bol pratik yaparsın.
Parkuru ve sınav güzergahını(yola çıkacağın yeri) ezbere bilmelisin, sinyallerine vs. dikkat etmelisin.
Motor üstündeki şeyler bilmen lazım. İşte ön fren hidrolik kutusu şu, debriyaj, akü nerede? Gibi soruların yanıtlarını kolaylıkla verebiliyor olman lazım.
Bu kadar, zaten sana gösterecekler bol bol pratik et. Kazasız belasız dikkatli ol bro, gaz kesmeden devam.
A2 o zaman başvurdum. Yeni yasa ile birlikte ehliyetini değiştir,A'ya çevrilecek dedi kurs. Eski yasaya kayıtlı olduğum içinmiş.17 yaşında nasıl A ehliyeti aldınız?
Çoğu kişi motor kullanmayı biliyor, evde pratik edip geliyor. Daha önce motora bindin mi?Sağ olun hocam keşke imkan olsaydı da şöyle bir baksaydık iyi olurdu ama bence teorikte kolay geliyor bana pratikte ise hiç denemediğimden gözüme zor geliyor.
Bir sorum daha var sürücü kursundaki direksiyon dersleri birebir mi oluyor yoksa 3 kişi gruplar halinde sırayla motora binerek mi yapıyorlar?
Çoğu kişi motor kullanmayı biliyor, evde pratik edip geliyor. Daha önce motora bindin mi?
Pek bilmiyorsan eğer yakından ilgilenirler zaten sorun etme, kursiyerlerde çok yardımcı oluyor hiç çekinme.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.