A1 direksiyon sınavı zor mu?

Saarkadaş

Hectopat
Daha fazla  
3-4 Ağustos'ta direksiyon sınavım var ve hiç motor tecrübem yok yapabilir miyim? Zor mudur? Sürücü kursu 3 gün ders verecekmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim motor tecrübem olmamasına rağmen ve motorum da olmamasına rağmen,çevreden de bulamayıp A ehliyetini kazandım 17 yaşında. Şimdi yaş 27,bence 3 günlük eğitim ile geçersin. Ki ben istanbul,kurtköy gibi bir yerde aldım. Trafik kaynıyordu,kar havasına denk geldim. Bence heyecan yapma,mantığını öğren. Yapıştır

8 çizmeyi pratik etmen gerek en zor kısım o onun harici çok kolay. Kalanlar genelde 8 çizmekten kalıyor kalırlarsa ama pratik edersen çok basit, gaz açmayacaksın sadece zaten sana gösterirler bol bol pratik yaparsın.

Parkuru ve sınav güzergahını(yola çıkacağın yeri) ezbere bilmelisin, sinyallerine vs. dikkat etmelisin.
Motor üstündeki şeyler bilmen lazım. İşte ön fren hidrolik kutusu şu, debriyaj, akü nerede? Gibi soruların yanıtlarını kolaylıkla verebiliyor olman lazım.

Bu kadar, zaten sana gösterecekler bol bol pratik et. Kazasız belasız dikkatli ol bro, gaz kesmeden devam :).

Öncesinde çalışma imkanın varsa çalış bence, 3 gün dersle sınavı geçsen bile trafikte yaşatmazlar.

Hocam yani varla yok arası gibi yaratmaya çalışacağım ama scooterla 1 hafta öncesinde.

Benim motor tecrübem olmamasına rağmen ve motorum da olmamasına rağmen, çevreden de bulamayıp a ehliyetini kazandım 17 yaşında. Şimdi yaş 27, bence 3 günlük eğitim ile geçersin. Ki ben İstanbul, kurtköy gibi bir yerde aldım. Trafik kaynıyordu, kar havasına denk geldim. Bence heyecan yapma, mantığını öğren. Yapıştır.

İnşallah hocam da yazılıda bile ben bayağı heyecanlandım ama geçtim kolaydı.

8 çizmeyi pratik etmen gerek en zor kısım o onun harici çok kolay. Kalanlar genelde 8 çizmekten kalıyor kalırlarsa ama pratik edersen çok basit, gaz açmayacaksın sadece zaten sana gösterirler bol bol pratik yaparsın.

Parkuru ve sınav güzergahını(yola çıkacağın yeri) ezbere bilmelisin, sinyallerine vs. dikkat etmelisin.
Motor üstündeki şeyler bilmen lazım. İşte ön fren hidrolik kutusu şu, debriyaj, akü nerede? Gibi soruların yanıtlarını kolaylıkla verebiliyor olman lazım.

Bu kadar, zaten sana gösterecekler bol bol pratik et. Kazasız belasız dikkatli ol bro, gaz kesmeden devam :).

Sağ olun hocam keşke imkan olsaydı da şöyle bir baksaydık iyi olurdu ama bence teorikte kolay geliyor bana pratikte ise hiç denemediğimden gözüme zor geliyor.

Bir sorum daha var sürücü kursundaki direksiyon dersleri birebir mi oluyor yoksa 3 kişi gruplar halinde sırayla motora binerek mi yapıyorlar?

Sağ olun hocam keşke imkan olsaydı da şöyle bir baksaydık iyi olurdu ama bence teorikte kolay geliyor bana pratikte ise hiç denemediğimden gözüme zor geliyor.

Bir sorum daha var sürücü kursundaki direksiyon dersleri birebir mi oluyor yoksa 3 kişi gruplar halinde sırayla motora binerek mi yapıyorlar?
Çoğu kişi motor kullanmayı biliyor, evde pratik edip geliyor. Daha önce motora bindin mi?
Pek bilmiyorsan eğer yakından ilgilenirler zaten sorun etme, kursiyerlerde çok yardımcı oluyor hiç çekinme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı