A101 bayramda çalışmak zorunda bırakıyor

Hasan Kahraman

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rayzen 5
Meslek
Market Personeli
Bayramda 4 gün izin veya mesai yapma hakkımız var diye biliyorum eğer yanlışsa düzeltin. Mesai yapmak zorunda mıyım? Eğer bayram 4 günse 4 gün izin yapma hakkım var. Yanlış mıyım? 4 günün 3'ü çalışıcaksınız diyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen hiç tüm bayram kapalı market gördün mü? İlk gün yatarsın sonra mesaiye devam. Bayram mesaini yatırmak zorundalar ama.
Bölgede 7 mağaza var, 3'ü kapalı 4'ü açık. Eğer o 3'ü kapalı kalabiliyorsa biz de kapalı kalabiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz de haklınız fakat sırf bayram olduğu için marketler kapalı kalamaz, bazıları açık olmak zorunda.
Tamam ben çalışmak istemiyorum devlette bu mesaiyi yatırdığına göre bu benim istek ve arzuma kalmış olmalı. Çalışma veya çalışmamak benim isteğime kalmış. Çalışmak isteyen buyursun gelsin zaten bölgeden destek olarak gelir çalışır.

Son düzenleme:
Özel sektörde işler dediğin gibi yürümüyor. 7/24 işlemesi gereken çoğu yer dönüşümlü olarak çalışır. Örneğin ben de 1 Mayıs'ta çalıştım, çalışmayan kişiler vardi. Çalışmanın karşılığı olarak + mesai aldım. Müdürün izin verebiliyorsa çalışmayabilirsin ama eleman yok vs. için tutuyorsa 2x parani almaya bakacaksın.

Ben özel günlerde çalışmayı seviyorum valla. Aynı işi yapıp 2 3 katı kadar kazanıyorum, herkesin çalıştığı zamanlarda da tatilime gidiyorum :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı