Çalışmak Zorunda Mıyız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakın, sisteme laf atıp bir şey yapmadan duranlar var.

Farkındaysanız ortaya dedim. Siz çalışıyorsanız, elinizden geleni yapıyorsanız, sistemin güzelleşmesi için çaba gösteriyorsanız üstünüze alınmanıza gerek yok. Olması gereken bu zaten.

Bir de millet olarak protesto etmesini bilmiyoruz. Bundan da geçtim, daha bir karşıt görüş karşısında güzelce savunma yapamıyoruz bile...

Bu güzel forumda bile böyle kötü örnekler var. 2000 mesajımın rahat 1000 tanesi bu çatışmaları önlemek için.

Anladığınızı umuyorum. (y)

Hangi zihniyet?

İnsanların duyarsızlığı. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın modun da çoğu insan. Kendilerine bir şey olmadan başkasının acılarını, dertlerini umursamıyorlar.

İnsanlarımızın karşıt görüşe, düşünceye ve onların hayatlarından farklı yaşam süren insanlara kesinlikle toleransı ve tahammülleri yok.

İnsanların duyarsızlığı. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın modun da çoğu insan. Kendilerine bir şey olmadan başkasının acılarını, dertlerini umursamıyorlar.

İnsanlarımızın karşıt görüşe, düşünceye ve onların hayatlarından farklı yaşam süren insanlara kesinlikle toleranslı ve tahammülleri yok.
Bunun nedeni mevcut Dünya bizi hep hayallerimiz ile kandırıyor. Onlara ulaşmak pahasına herşeyi yaptırıyor.

Eee, hayallerimize ters biri çıkınca da... Olanlar oluyor.

Bunun nedeni mevcut Dünya bizi hep hayallerimiz ile kandırıyor. Onlara ulaşmak pahasına herşeyi yaptırıyor.

Eee, hayallerimize ters biri çıkınca da... Olanlar oluyor.

Keşke insanların daha fazla cesareti olsa. Bu ülkede bir yerlere ulaşmak için insanların yapmadığı pislik yok. Ne insan yerine koyuluyoruz, ne de insan gibi yaşayabiliyoruz. Azınlık kitlelerinden başkası da ses çıkarmıyor bu nasıl iştir gerçekten? Acaba onların gözünde ulaşılabilecek maksimum özgürlük seviyesi bumu.

Gerçi paraları götürenlere "götürsünler" diyen bir zihniyet var ki "bu Milletin a.... koyacağız" diyen iş adamları bu ülkede başı çekiyor.

Keşke insanların daha fazla cesareti olsa. Bu ülkede bir yerlere ulaşmak için insanların yapmadığı pislik yok. Ne insan yerine koyuluyoruz, ne de insan gibi yaşayabiliyoruz. Azınlık kitlelerinden başkası da ses çıkarmıyor bu nasıl iştir gerçekten? Acaba onların gözünde ulaşılabilecek maksimum özgürlük seviyesi bumu.
Sadece rahatlık. Evet, bunun nedeni sadece rahatlık.

Üzülerek belirtmeliyim ki düzelmemiz için başımıza büyük bir badirenin gelmesi gerekiyor. Zira tarihimiz bunun örnekleriyle dolu. Destanlarımız bile bu tür olayların üzerine kurulu...

Son düzenleme:
Eskiden köleler çok maliyetliydi. Evi, yemeği, ulaşımı, giyeceği vs. her şeyi karşılaman gerekiyordu. Şuanki sistemde eline 1400 TL sıkıştırıp, özgür olduğuna ikna edip onu kölen yapabiliyorsun. Aklıma takılan ise şu: bir AVM'de çalışan satış elemanı firmanın kazandığı para ile kendi kazandığı parayı karşılaştıramıyor mu? Bu ülkede asgari ücret ile çalışan milyonlarca insan varken bir tanesi bile oturup düşünmüyor mu?

AVM'de bir giyim mağazasında satış elemanı olarak çalışıyorum. Firmam her gün en az 6-7 bin TL para kaldırıyor, ''her gün''. Ben 1300 TL için ayda 26 gün çalışıyorum ama sadece bizim mağazanın kazandığı para ayda en az 300 bin TL. Eğer 30 bin TL'lik satış yaparsan 150 TL prim alıyorsun :) Şaka değil, evet. 30 bin liralık satış yap, 150 TL al. İşte bu bana koyuyor mesela.

Sadece rahatlık. Evet, bunun nedeni sadece rahatlık.

Üzülerek belirtmeliyim ki düzelmemiz için başımıza büyük bir badirenin gelmesi gerekiyor. Zira tarihimiz bunun örnekleriyle dolu. Destanlarımız bile bu tür olayların üzerine kurulu...

Benim köyüme Füze Kalkanı yapıp dış mihraklara verdiler. Merak ediyorum da bu ülkede satmadıkları yer kaldı mı? Bizi bile sattılar. Anlamadığım şey ise neden köprüleri, yolları her zaman yabancı şirketlerin yaptığı. E o zaman o köprüyü, yolu, metroyu vs biz yapmış olmuyoruz ki. Misal veriyorum bir savaş çıksa, dünya ülkemize karşı dursa her yeri kapattıkları an sonumuzu düşünemiyorum.

Gerçekten bu insanları uyandırmak için ne yapmalı? Yüzlerce can gitti umurlarında olmadı. Şu Oktar Babuna olayı gerçek olabilir mi? Kanıtı resmen bu milletin hali.

Benim köyüme Füze Kalkanı yapıp dış mihraklara verdiler. Merak ediyorum da bu ülkede satmadıkları yer kaldı mı? Bizi bile sattılar. Anlamadığım şey ise neden köprüleri, yolları her zaman yabancı şirketlerin yaptığı. E o zaman o köprüyü, yolu, metroyu vs biz yapmış olmuyoruz ki. Misal veriyorum bir savaş çıksa, dünya ülkemize karşı dursa her yeri kapattıkları an sonumuzu düşünemiyorum.

Gerçekten bu insanları uyandırmak için ne yapmalı? Yüzlerce can gitti umurlarında olmadı. Şu Oktar Babuna olayı gerçek olabilir mi? Kanıtı resmen bu milletin hali.
Biraz yavaş olsanız iyi olur. Araplar ile karıştırmayın bu ülkeyi.

Evet, baştakiler kötü olabilir ama kimsenin, bir karış toprağın satıldığı falan yok.

Köprü ve otoyol konusunda ise ''adam mühendis''. İşi işin ehline vereceksin. Ayrıca sadece yabancılar değil, ortaklaşa yapılıyor. Adamların mimari bilgilerinden yararlanıyoruz.

Düşünüp yazın lütfen. Köprüyü Japonların veya Fransızların yapması, satıldığımızı veya o köprünün bizim olmadığını göstermez.

Biraz yavaş olsanız iyi olur. Araplar ile karıştırmayın bu ülkeyi.

Evet, baştakiler kötü olabilir ama kimsenin, bir karış toprağın satıldığı falan yok.

Köprü ve otoyol konusunda ise ''adam mühendis''. İşi işin ehline vereceksin. Ayrıca sadece yabancılar değil, ortaklaşa yapılıyor. Adamların mimari bilgilerinden yararlanıyoruz.

Düşünüp yazın lütfen. Köprüyü Japonların veya Fransızların yapması, satıldığımızı veya o köprünün bizim olmadığını göstermez.

Tüm Telekomünikasyon şirketleri, Tüpraş, Tekel, Halk Bankası, Seka, Pektim ve daha sayamayacağım yüzlerce ülkenin ana damarı olan şirketler, kuruluşlar, köyüm dahil yıllar önce satıldı. Ülkenin özelleştirme durumunu hepimiz biliyoruz, dediğimin nesi yanlış acaba? Orada insanlar paraları avuçlarken, açlıktan insanlar ölüyorsa burada bir adaletsizlik yok mudur sizce de?

Araba üretemeyen ülkeye köprü ve yol yaptırırlar. Kredileri de kendi bankaları verir. Köprüden vaat edilen sayıda araç geçmez ve maliyet düşük kalırsa devlet her gün 1.2 milyon dolar zarar eder.

Yetmez, üstüne de yanlış beyanatlarda bulunurlar:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı