ABD'de En Yaşanabilecek Eyalet

Amerika'ya mı göç edeceksiniz?
Bir 18'ime gireyim veya üniversite bitsin greencard ile göç edeceğim. Gına geldi bu ülkeden. Tamam seviyorum ve bu ülkeye canım feda ama böyle yaşam olmaz arkadaş.
Bu arada bilgilendireyim iş imkanları ve suç oranları düşük eyaletleri tercih edeceğim. Maddi durumum çok iyi olmadığı için Kaliforniya biraz zor benim için ama orası kötü bir yer değil tabii ki.

Burada üniversiteni oku, mesleğini eline al öyle gidersin. 18 yaşında Amerika'da vasıfsız biri olarak hayatta kalman kolay değil. Amerika'da vasıfsız kişi sayısı devasa oranda zaten. Burger King'de çalışarak Amerikan rüyası göreceğini düşünüyorsan o işler biraz zor.

Karar senin yine de ;) Bol şanslar.

Burada üniversiteni oku, mesleğini eline al öyle gidersin. 18 yaşında Amerika'da vasıfsız biri olarak hayatta kalman kolay değil. Amerika'da vasıfsız kişi sayısı devasa oranda zaten. Burger King'de çalışarak Amerikan rüyası göreceğini düşünüyorsan o işler biraz zor.

Karar senin yine de ;) Bol şanslar.
Tıp okuyacağım Amerika'da doktor olmak sizce doğru mu?

Master yapacaksan aşırı paraya ihtiyacın var. Burada okuyup orada çalışacaksan bir sürü sınavdan geçmen gerekiyor. Bilmiyorsa burada şehir araştırması yerine onlara bakmanı öneririm.
Sınavlardan geçmem gerektiğini biliyorum ve Amerika'da eğitim sistemini pek bilmediğim için orada tıp okumaya yatkın değilim. Sizce Orada mı üniversite okuyayım yoksa burada mı? Ve oranın eğitim sistemi nasıl? Ayrıca 18'imde başvurduğum greencard çekilişi bana 19 veya 20 yaşlarımda çıkarsa ve ben o yaşlarımda üniversite okursam yani 1-2 yıl boyunca burada üniversiteyi okudum, Amerika'ya gidersem orada 2. yılımdan mı başlar yoksa sıfırdan mı okumam gerekir? Yani bu yabancı ülkede okumak mantığını biri bana baştan sona anlatabilirse çok mutlu olurum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı