ABD'de En Yaşanabilecek Eyalet

Sınavlardan geçmem gerektiğini biliyorum ve Amerika'da eğitim sistemini pek bilmediğim için orada tıp okumaya yatkın değilim. Sizce Orada mı üniversite okuyayım yoksa burada mı? Ve oranın eğitim sistemi nasıl? Ayrıca 18'imde başvurduğum greencard çekilişi bana 19 veya 20 yaşlarımda çıkarsa ve ben o yaşlarımda üniversite okursam yani 1-2 yıl boyunca burada üniversiteyi okudum, Amerika'ya gidersem orada 2. yılımdan mı başlar yoksa sıfırdan mı okumam gerekir? Yani bu yabancı ülkede okumak mantığını biri bana baştan sona anlatabilirse çok mutlu olurum.
Mesela bi' üniversite için konuşayım. Burada okursun. Okursun fakat yaşam elverişli değil. Para sıkıntısı var. Ailenin Türkiye'den gönderdiği para burada çok değersiz olur. Benim aklımda Greenwich Üniversitesi'nde okumak var. Ben İngiltere'de değil, Hindistan ve Pakistan'da ki ayrılan bölümlerde okumayı hedefliyorum. Hindistan hedefim. Yaşam daha elverişli. Aksanları biraz farklı olsa da yine anlaşılabilir bir İngilizce kullanıyorlar. Hedefleyeceğin üniversiteyi çok detaylı araştır. Çevreyi felan...

Tavsiyem 21'inden önce gitme ve eline geçerli bir meslek al. Greencard çıkma ihtimali zor, farklı bir yol dene. Gittiğin zaman kimse önüne kırmızı hali sermeyecek. İlk başta zorlanacaksın yaklaşık 5 sene ekonomi yapmak zorundasın daha sonrasında sisteme alışırsın. Türklerin çok olduğu yerler New Jersey, New York, California. Not: Orada tanışacağın türklerin %80'i giresunludur. Önerim ise New York'tur iş imkanı çok olacağından büyük eyaletlere gitmek en mantıklısıdır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı